Το τρίτο πρόσωπο στα κορυφαία επιθετικά ζευγάρια της Super League

Με το πέρας των 9 πρώτων αγωνιστικών της Super League, έχουν ήδη ξεχωρίσει οι κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες της διοργάνωσης. Το πιο 'καυτό' επαρχιακό τρίο και το μαρτυρούν οι επί μέρους επιδόσεις των παικτών σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ο Φιγκεϊρέδο συγχαίρει τον Σεμέδο για ένα από τα 5 τέρματα του στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Φιγκεϊρέδο συγχαίρει τον Σεμέδο για ένα από τα 5 τέρματα του στις 9 πρώτες αγωνιστικές της Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Με το 1/3 της κανονικής περιόδου στην Super League να έχει ήδη συμπληρωθεί, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα επί μέρους στατιστικά στοιχεία που μαρτυρούν την τάση των ομάδων σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού. Ένας από αυτούς αφορά τον πλουραλισμό στην επίθεση και καταδεικνύει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που απειλούν οι ομάδες σε αυτό το διάστημα των 9 αγωνιστικών. Εξετάζοντας το πώς μεταφράζεται αυτή η τάση σε πρόσωπα, με την βοήθεια της στατιστικής υπηρεσίας του transfermarkt, το Contra.gr παραθέτει τον πίνακα με τις κορυφαίες επιθετικές τριπλέτες ανά ομάδα.

Η πρωτιά του ΟΦΗ και οι τάσεις σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Η φετινή εικόνα του ΟΦΗ έχει σχολιαστεί πολύ θετικά από το σύνολο των φιλάθλων και του Τύπου. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και διαθέτει την δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (19) αλλά και την πιο 'καυτή' επιθετική τριπλέτα, αυτή των Τσιλιανίδη, Σεμέδο και Μάνου με 13 γκολ σύνολο. Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με τους Σβιντέρσκι, Μίσιτς και τέσσερις παίκτες να διεκδικούν την τελευταία θέση της τριάδας (από τη στιγμή που μιλάμε για τριπλέτα, ένας εκ των Λημνιού, Μάτος, Βιεϊρίνια, Άκπομ την συμπληρώνει), δίνοντας συνολικά 11 γκολ. Η επιθυμία του Αμπέλ Φερέιρα να εμφανίσει μια πιο επιθετική εκδοχή του 'Δικεφάλου' σε σχέση με πέρσι μπορεί να έχει αντίκτυπο στα μετόπισθεν (11 γκολ παθητικό), αλλά την ίδια στιγμή αποτυπώνεται στους πολλούς διαφορετικούς σκόρερ.

Τα ίδια γκολ στο σύνολο έχουν προσφέρει στον Ατρόμητο οι Μανούσος, Βέλλιος, Ανδρούτσος. Για τον Ολυμπιακό οι Ελ Αραμπί, Σουντανί και ένας εκ των Γκερέρο/Βαλμπουενά, δίνουν την 'ερυθρόλευκη' εκδοχή της επιθετικής τριπλέτας με 10 γκολ συνολικά. Ακολουθεί η ΑΕΚ, με τους Ολιβέιρα, Λιβάγια και Μάνταλο να έχουν μαζί 9 τέρματα στο πρωτάθλημα. Σε Ατρόμητο, Ολυμπιακό και ΑΕΚ παρατηρείται το ίδιο μοτίβο: οι μονάδες που συμπληρώνουν την κορυφαία επιθετική τριπλέτα κάθε ομάδας είναι κατά βάση παίκτες που δραστηριοποιούνται στον άξονα, άσχετα με την θέση τους στον αγωνιστικό χώρο στη θεωρία.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις κορυφαίες επιθετικές τριάδες της Super League μετά από 9 αγωνιστικές στην διοργάνωση:

Ομάδα Τριπλέτα σκόρερ
ΟΦΗ Τσιλιανίδης 5, Σεμέδο 5, Μάνος 3
ΠΑΟΚ Σβιντέρσκι 6, Μίσιτς 3, Λημνιός (ή Μάτος/Βιεϊρίνια/Άκπομ) 2
Ατρόμητος Μανούσος 5, Βέλλιος 4, Ανδρούτσος 2
Ολυμπιακός Ελ Αραμπί 4, Σουντανί 4, Γκερέρο (ή Βαλμπουενά) 2
ΑΕΚ Ολιβέιρα 4, Λιβάγια 3, Μάνταλος 2
Αστέρας Μ. Φερνάντες 4, Μπαράλες 3, Λ. Φερνάντες ή (Τασουλής/Σουάρεθ) 2
Άρης Ιντέγε 3, Γκάμα 3, Ντιγκινί (ή Βέλεθ) 2
AEΛ Μιλοσάβλιεβιτς 4 και Ουάρντα ή /Νούνιτς/Μόρας 2
Βόλος Τόρες 4, Μουνίθ 2 και Γιαχία ή Γέντρισεκ/Δημόπουλος 1
Ξάνθη Εντουάρντο 2, Φοσέρ 2, Γουίλιαμ 2
ΠΑΟ Ζαχίντ 3, Μακέντα 3, Χατζηγιοβάνης (ή Μολό) 1
Πανιώνιος Αραμπούλι 3 και Τσιλούλης ή Μαξίμοβιτς/Άρσε 1
Λαμία Τουράμ 2 και Μπεχαράνο/Ρόμανιτς ή Ασίγκμπα/Σάλιακας 1
Παναιτωλικός Μπάιροβιτς 2 και Μοράρ/Ντάλσιο ή Μαρσιάλ/Ντίας 1

* Σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αστέρα, Άρη, ΑΕΛ, Βόλο, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο, Λαμία και Παναιτωλικό, είναι περισσότεροι από ένας οι παίκτες που μπορούν να συμπληρώσουν την τριάδα. Παραθέτουμε όλα τα ονόματα με τον ίδιο αριθμό τερμάτων, για την ολοκληρωμένη εικόνα του αναγνώστη.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK