Το τρομερό και υπερήφανο ρεκόρ της Λέστερ

Η Λέστερ του Κλάουντιο Ρανιέρι χρειάστηκε μόλις 4 παιχνίδια στο Champions League για να γράψει ιστορία, έχοντας πλέον ένα μοναδικό ρεκόρ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Το τρομερό και υπερήφανο ρεκόρ της Λέστερ
© REUTERS

Τρέλανε πέρυσι όλη την Αγγλία, φέτος έχει βαλθεί να... αποτελειώσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Η εκπληκτικη Λέστερ του Κλάουντιο Ρανιέρι πανηγύρισε πέρυσι τον τίτλο στην Premier League πρωταγωνιστώντας σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο ενώ φέτος εμφανίζεται αποφασισμένη να εντυπωσιάσει και στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα πρώτα δείγματα γραφής. Αρχικά έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα στη διοργάνωση που ξεκίνησε με "2 στα 2" στη φάση των ομίλων ενώ μετά την ισοπαλία με την Κοπεγχάγη το βράδυ της Τετάρτης μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ρεκόρ που το έχει πλέον ΜΟΝΟ εκείνη στα 23 χρόνια ύπαρξης του Champions League.

Το τρομερό και υπερήφανο ρεκόρ της Λέστερ
© BPI / KIERAN MCMANUS

Και αυτό γιατί οι "αλεπούδες" δεν έχουν δεχτεί γκολ στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων του Champions League (3-0 εκτός την Λέστερ, 1-0 εντός την Πόρτο, 1-0 εντός την Κοπεγχάγη και 0-0 εκτός με Κοπεγχάγη τα αποτελέσματά της), ξεπερνώντας έτσι την Πάρμα της σεζόν 1997-98 και την Μάλαγα της σεζόν 2012-13 που το είχαν πετύχει στα πρώτα τρία ματς.

Ολα δείχνουν μάλιστα πως δεν θα μείνει μόνο στη γλύκα του ρεκόρ αλλά θα συνεχίσει το ταξίδι της και στα νοκ-άουτ ματς του Champions League αφού έχει ήδη 10 βαθμούς και της απομένουν δύο ακόμα ματς στους ομίλους: με Μπριζ στις 22 Νοεμβρίου (εντός) και Πόρτο στις 7 Δεκεμβρίου (εκτός).

News 24/7

24MEDIA NETWORK