Το -true story- video της Μπέτις για τον Χοακίν είναι αυτό που του αξίζει

Η πιο εμβληματική μορφή στην ιστορία της ποδοσφαιρικής Μπέτις προτίθεται να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Ο Χοακίν από την αναμέτρηση της Μπέτις με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο
Ο Χοακίν από την αναμέτρηση της Μπέτις με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο AP PHOTO/PETROS GIANNAKOURIS

Αντόνιο Θουμπιθαρέτα, 622. Ραούλ Γκονθάλεθ, 550. Εουσέμπιο Σακριστάν, 543. Πάκο Μπούγιο Σάντσεθ. Ο τριψήφιος αριθμός δίπλα στα ονόματα 5 θρυλικών φυσιογνωμιών του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθείς στη θέση του, οριοθετεί τις συμμετοχές του στην πρώτη κατηγορία. Ο 6ος της λίστας είναι ο Χοακίν Σάντσεθ Ροντρίγκεθ των 535. Ο γηραιότερος όλων με χατ τρικ, ή -κατά τον Θανάση Κρεκούκια- ο ταυρομάχος που 'μεταμφιέστηκε' σε ποδοσφαιριστή.

Νομοτελειακά ο 6ος θα γίνει τουλάχιστον δεύτερος, πριν καν λήξει το συμβόλαιό του. Ένα συμβόλαιο που θα ολοκληρωνόταν στις 30 Ιουνίου του 2020. Μέλλον και παρελθόν στην ίδια πρόταση; Απαραίτητος συνδυασμός, από τη στιγμή που ο 38χρονος (στα 39 του) εξτρέμ ανανέωσε για άλλη μία σεζόν.

Επειδή η διμερής συμφωνία δεν είχε επιτευχθεί τις προηγούμενες εβδομάδες, η αμφιβολία για το μέλλον του Χοακίν ενισχυόταν από τη μία μέρα στην άλλη. Ούτως ή άλλως την 1η Ιανουαρίου θα ήταν ελεύθερος ν' αποφασίσει για το μέλλον του και να δεσμευτεί για το καλοκαίρι με όποια ομάδα τον κάλυπτε. Μάλιστα ο Χοακίν είχε αρχίσει να μαζεύει τα ρούχα του, να πακετάρει τα προσωπικά του αντικείμενα στ' αποδυτήρια του 'Μπενίτο Βιγιαμαρίν' και ν' αποχαιρετά καθετί αγαπημένο. Ως τη στιγμή που επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που τον παρέλαβε, έδεσε τη ζώνη του και είδε όλη τη ζωή του ν' απλώνεται πάνω από τις γειτονιές της Σεβίλλης.

Ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό του, τα μάτια του γυάλιζαν και δεν ήταν από τις ακτίνες του ήλιου που εμπόδιζαν την όρασή του. Μπροστά ήταν όλα ξεκάθαρα, τίποτα θολό. Ως την προσγείωση στο χορτάρι του γηπέδου ο Ανδαλουσιάνος από το Ελ Πουέρτο δε Σάντα Μαρία είχε κατασταλάξει. Επιθυμούσε να συνεχίσει για άλλον ένα χρόνο. Με την αρωγή του κορμιού του, όντας ο τελευταίος που φεύγει από την προπόνηση, να παλέψει με το χρόνο και να παραμείνει ενεργό στέλεχος των 'βερδιμπλάνκος'.

Το συμβόλαιο που είχε στα χέρια του ήταν λευκό. Ειδικούς όρους η Μπέτις δεν είχε δικαίωμα να θέσει. Σε 772 επίσημα παιχνίδια, από τα 19 του ως και σήμερα (παρά το ένα διάλειμμα 9 ετών σε Βαλένθια-Μάλαγα-Φιορεντίνα), το κλαμπ είχε εξαργυρώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό όσα του είχε δώσει. Μόνο την τελευταία τετραετία, μετά την επιστροφή του, ο Χοακίν έχει 21 γκολ και 23 ασίστ! "Νιώθω ότι ακόμη είμαι στα καλύτερά μου. Αυτό είναι το σπίτι μου, αυτή είναι η οικογένειά μου, προσγειώθηκα εδώ πριν από 23 χρόνια και θα μείνω για άλλο ένα", ακούγεται να λέει τη στιγμή που αποβιβάζεται από το ελικόπτερο.

Αγάπη, όρεξη, αφοσίωση. Όλα τα συναισθήματα μπλεγμένα σ' ένα μυαλό. Αυτά που τον κατεύθυναν σχεδόν πάντα. Πριν από 15-16 χρόνια, ο Χοακίν είχε απαρνηθεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αργότερα δεν πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης που τον ζητούσε επιμόνως. Γιατί ζούσε το 'love story' του με την Μπέτις.

"Δεν μου πήρε πολύ χρόνο ν' αγαπήσω αυτά τα χρώματα. Ήταν ένα όνειρο που είχα από πιτσιρικάς", είχε πει στο BBC Sport. Ομολογώντας ταυτόχρονα πως "ο πατέρας μου πάντα μου λέει ότι η αγάπη μου για την Μπέτις μ' έκανε να χάσω τόσες πολλές σπουδαίες ευκαιρίες. Το ξέρω και θα ήταν υπέροχα. Αλλά κοιτάζω πίσω, βλέπω ότι δεν ήταν γραφτό να συμβεί. Μερικές φορές σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Ένιωσα όμως ότι δεν ήταν για μένα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK