Το tweet της Μπάγερν για το διπλό ραντεβού με την Τσέλσι είναι οσκαρικό

Στοιχειώνει τους Βαυαρούς το παρελθόν και θέλουν να το ξορκίσουν με κάθε τρόπο. Αρχίζοντας με το πρώτο 'τιτίβισμα' της διασταύρωσης με την Τσέλσι στο Champions League.

Ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν ήταν παρών στον χαμένο τελικό από την Τσέλσι το 2012
Ο Τόμας Μίλερ της Μπάγερν ήταν παρών στον χαμένο τελικό από την Τσέλσι το 2012 AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η αγγλόγλωσση έκδοση του λογαριασμού της ποδοσφαιρικής Μπάγερν στο twitter μοιάζει με μια παρωδία της 'μητρικής'. Με πανέξυπνο, στα όρια του βιτριολικού, και σεμιναριακά (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ που διπλώνει στομάχια, θα κέρδισε άνευ ανταγωνισμού το βραβείο πρωτότυπης γραφής, αν μοιράζονταν όσκαρ διαδικτύου.

Θυμόμαστε πρόχειρα-πρόχειρα δύο θεάρεστες αναρτήσεις.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό πως οι πρωταθλητές Γερμανίας θ' αναμετρηθούν με την Τσέλσι στη φάση των 16 του Champions League. Σε κάθε περίπτωση το 6/6 στον όμιλο και οι πρωτιές που το συνόδεψαν (καλύτερη επίθεση, περισσότερες τελικές, δοκάρια) απέναντι σ' ένα νεανικό σύνολο υπό έναν 'άγουρο' κόουτς (Λάμπαρντ) που προκρίθηκε την τελευταία αγωνιστική (της φρίκης για τη Ζενίτ) θα φούσκωναν τους Βαυαρούς με αυτοπεποίθηση και θα τους μετέτρεπαν στο αδιαμφισβήτητο φαβορί.

Όχι πως δεν είναι. Ωστόσο έχοντας βιώσει από τη μία τον αποκλεισμό στα προημιτελικά της σεζόν 2004-05 (4-2, 2-3) και από την άλλη το 'ριφιφί' που είχαν υποστεί πριν από 7 χρόνια (2012) στον εντός έδρας τελικό του Μονάχου, οι Βαυαροί καταλαμβάνονται υποχρεωτικά από μια αναπόφευκτη συστολή και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν υποτιμούν τους 'μπλε' ως αντίπαλο. Διότι το παρελθόν τούς τρομάζει. "Δεν υπάρχουν εύκολες ομάδες στη φάση των 16. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στα προημιτελικά και να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας στα δύο παιχνίδια", αρκέστηκε να πει ο προσγειωμένος κόουτς Φλικ, προτού ο Τόμας Μίλερ υποστηρίξει πως "η Τσέλσι έχει παίκτες που μπορούν να μάς πληγώσουν".

Οι διαχειριστές του λογαριασμού πήγαν ένα βήμα παραπέρα μόλις έμαθαν τα (κακά) μαντάτα. Έσπευσαν να διακόψουν δια παντός οποιαδήποτε ειδοποίηση θ' αφορούσε τις λέξεις '2012' και 'Ντρογκμπά'. Λέξεις που ξυπνούν εφιαλτικές αναμνήσεις.

Δεν θέλουν να θυμούνται εκείνο το βράδυ της 19ης Μαΐου. Θέλουν να λησμονήσουν ότι ο Ιβοριανός φορ, αφού πρώτα τούς είχε αφήσει εκτός στα διπλά απριλιάτικα ματς του 2005, παρέα με τον Λάμπαρντ, είχε σκοράρει στο 88' ισοφαρίζοντας σε 1-1 και στέλνοντας τον δικό τους τελικό σε παράταση-πέναλτι, έως ότου αστοχήσουν ο Ίβιτσα Όλιτς και ο Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και ξανά ο Ντρογκμπά, βρίσκοντας δίχτυα, χαρίσει το τρόπαιο στην Τσέλσι του Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Που ήταν και τότε το αουτσάιντερ.

Μακριά κι αγαπημένοι από τέτοιες παραπομπές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK