Το video-μάθημα του Ολυμπιακού δείχνει πώς στρώθηκε ο δρόμος για τους ομίλους

Μπάρμπεκιου, μπύρες, coca cola, τένις, κατασκοπεία αλλά και στιγμές συγκίνησης είχε η πορεία του Ολυμπιακού μέχρι την στιγμή που κατάφερε να κάνει check in στους ομίλους του Champions League 2019-2020.

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ποντένσε και Τσιμίκας πανηγυρίζουν το γκολ του Πορτογάλου, τέταρτο του Ολυμπιακού στο 4-0 επί της Κρασνοντάρ στο 'Γ. Καραϊσκάκης', για τα playoffs του Champions League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ξεκινώντας από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός έφτασε μέχρι τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αποκλείοντας κατά σειρά τις Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κρασνοντάρ. Η ιστορία αυτή όμως είναι γνωστή. Τα όσα συνέβησαν πριν ή κατά τη διάρκεια αυτών των αναμετρήσεων, πριν οι 'ερυθρόλευκοι' πατήσουν στο χορτάρι, ήταν άγνωστα στο ευρύ κοινό, μέχρι να έρθει η ταινία μικρού μήκους της πειραϊκής ΠΑΕ να αποκαλύψει τα μικρά μυστικά της πορείας των Πειραιωτών σε αυτήν τη διαδικασία.

Για τον Ολυμπιακό όλα ξεκίνησαν σε μια συννεφιασμένη μέρα του Ιουνίου, στην πρώτη προπόνηση που έλαβε μέρος στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Για πρώτη φορά οι 'ερυθρόλευκοι' ξεκινούσαν την προετοιμασία τους από τις δικές τους προπονητικές εγκαταστάσεις και όχι σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της κεντρικής Ευρώπης.

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας εξελίχθηκε στο Γκνιέβινο, η δουλειά καθημερινά ήταν επίπονη και όπως παραδέχεται ο Ζοζέ Σα συνοδευόταν από την αμφιβολία. Θα φέρει αποτέλεσμα ή όχι; Η απάντηση δόθηκε προϊόντος του χρόνου, σε έναν δρόμο που στρώθηκε με... κοψίδια, κινόα, μπύρα και άφθονη coca cola!

Με το τένις να αποτελεί το αγχολυτικό των παικτών του Ολυμπιακού και τις φάλτσες φωνές των Ρούμπεν Σεμέδο, Ουσεϊνού Μπα και Φλόριν Ντουρμισάι να προσφέρουν βραδιές γέλιου. Αν ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν κόουτς φωνητικής, θα τραβούσε τα μαλλιά του... Ο Σα από την άλλη θα μπορούσε να παίξει τον James Bond, αφού η κατασκοπεία του πριν από το ματς με την Μπασακσεχίρ ήταν αυτή που αφόπλισε τον Έντιν Βίστσα.

Ο δρόμος για τους ομίλους είχε όμως και πόνο. Αυτόν του Κώστα Φορτούνη που τραυματίστηκε σοβαρά νωρίς στην προετοιμασία και δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνηση του με το video στα matrix του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' στο φιλικό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Την ίδια συγκίνηση που προκάλεσε ο Μαρτίνς όταν στη συνέντευξη Τύπου αφιέρωσε τη νίκη επί της Κρασνοντάρ στον Δήμο Μέρη, φροντιστή της ομάδας, που την ίδια μέρα έχασε τον πατέρα του.

Enough said όμως, το video τα λέει καλύτερα:

Στο τελευταίο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ενώ ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK