To who is who του Βαγγέλη Μαρινάκη

O Βαγγέλης Μαρινάκης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1967 και είναι γιος του Μιλτιάδη Μαρινάκη ο οποίος δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον εφοπλιστικό χώρο.

To who is who του Βαγγέλη Μαρινάκη

Παρά το γεγονός ότι η οικογένειά του είχε οικονομική άνεση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θεώρησε τίποτα δεδομένο. Ο πατέρας, “ο πιο σκληρός κριτής μου”, όπως έχει παραδεχθεί ο νέος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού, του έβαλε από την αρχή της ζωής του ένα πλαίσιο κανόνων.

Ο νέος μεγαλομέτοχος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ φοίτησε σε δημόσιο σχολείο (όχι φυσικά για οικονομικούς λόγους) και από τα 15 του χρόνια ακολουθούσε τον πατέρα τουσε επαγγελματικά ταξίδια του. Οταν πήρε το πτυχίο του στις πολιτικές επιστήμες, εργάστηκε πρώτα σεεταιρίες ξένων συμφερόντωνκαι όχι στην οικογενειακή για να εκτιμήσει την αξία της σκληρής εργασίας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήθελε να ανοίξει τα φτερά του και το 2003 ίδρυσε την εταιρία Curzon Maritime με πρώτο κεφάλαιο 100.000 στερλίνες. Εκτοτε, η επιχειρηματική πρόοδος του είναι διαρκής και οι εταιρίες του, οι οποίες είναι πλέον εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις στα καθαρά τους κέρδη.

Παράδειγματα; Η Capital Ship Management, εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη, διαθέτει στόλο 28 πλοίων εκ των οποίων τα 26 είναι δεξαμενόπλοια. Η Capital Product Partners από την πλευρά της αριθμεί 18 δεξαμενόπλοια και από τη στιγμή που η μετοχή της εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπερδιπλασίασε το στόλο της. Με μέσο όρο ηλικίας τα 2,5 χρόνια, όλα τα δεξαμενόπλοια της Capital Product Partners είναι ναυλωμένα με συμβόλαια μέσης και μακράς διάρκειας από παγκόσμιους πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως η BP και η Shell.

Η αγάπη του για τον Ολυμπιακό

Ως γνήσιος Πειραιώτης (το πατρικό του βρίσκεται στη Μαρίνα της Ζέας), ο Βαγγέλης Μαρινάκης δέθηκε με τον Ολυμπιακό. Διαθέτει σουίτα στο γήπεδο Καραϊσκάκη ενώ το 2004 βρέθηκε ένα βήμα πριν από την ανάληψη του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Τελικά, ασχολήθηκε με το βόλεϊ και με δικές του πρωτοβουλίες και χρήματαανακαινίστηκε το κλειστό του Ρέντη. Επί των ημερών του φόρεσε την κόκκινη φανέλα ο φημισμένος διαγώνιος Ιβάν Μίλκοβιτς.

Προσωπική κατάσταση

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι παντρεμένος με την Αθανασία Κασσιώτη και έχουν δύο παιδιά, τον Μιλτιάδη και την Ειρήνη.

Ο πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης αγαπούσε επίσης ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό και μάλιστα είχε διατελέσει μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ επί ημερών Σταύρου Νταϊφά ο οποίος ήταν επιστήθιος φίλος του.

Μπάσιμο και στα ΜΜΕ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι κάτοχος των 25% του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ενώ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του Ελεύθερου Τύπου πριν το φύλλο καταλήξει στα χέρια της Γιάννας Αγγελόπουλου.

Η φιλία με τον Πατέρα και η κουμπαριά με την Ντόρα Μπακογιάννη

Είναι γνωστό ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλα Πατέρα με τον οποίο γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Επίσης, ο νέος διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού διατηρεί στενή φιλία με την ανεξάρτητη βουλευτή και πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μάλιστα επισφραγίστηκε και με...κουμπαριά. Ο Μαρινάκης πάντρεψε την κ. Μπακογιάννη με τον Ισίδωρο Κούβελο ενώ πολλές φορές η ελληνίδα πολιτικός και ο συζυγός της φιλοξενούνται στο σκάφος του.

24MEDIA NETWORK