Το ξέσπασμα του Δώνη έχει αιτία και δεν γιατρεύεται

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού κόντρα στον Βόλο έφερε την αντίδραση του Γιώργου Δώνη για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Μία αναμενόμενη αντίδραση, για μία προβληματική κατάσταση, που δείχνει να μην έχει γιατρειά.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο του Βόλου, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Δώνης, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο του Βόλου, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 EUROKINISSI

Λίγα μόλις λεπτά έπειτα από την ισοπαλία του Παναθηναϊκού στην έδρα του Βόλου, ο Γιώργος Δώνης ξεσπά: "Η επιπολαιότητά μας φτάνει σε σημείο ανοησίας". Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί θόρυβο με τις δηλώσεις του. Το έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, το έκανε στην Τούμπα για να τονώσει το 'παναθηναϊκό αίσθημα' του κόσμου του. Τώρα ήταν διαφορετικό. Τα νεύρα τεντωμένα, οι 'πράσινοι' πέταξαν ακόμα δύο βαθμούς και ο Έλληνας προπονητής δεν 'μασάει' τα λόγια του. Το ξέσπασμα ειλικρινές και υπήρχαν λόγοι.

  1. Ο 1ος γύρος της Super League 1 ολοκληρώθηκε και ο Παναθηναϊκός δεν έχει 'ντουμπλάρει' τις νίκες του. Μετά το τρίποντο επί του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή, το 'τριφύλλι' κόλλησε στον Βόλο και δεν κατάφερε ούτε τώρα να κάνει σερί νίκη. Το τόνισε και ο Χρήστος Δώνης στις δηλώσεις του: "Το χειρότερο είναι αυτό". Σε λίγες λέξεις περιέγραψε την εφετινή κατάσταση.
  2. Ο Παναθηναϊκός πήγε στην έδρα του Βόλου θέλοντας να καταρρίψει τα δικά του αρνητικά ρεκόρ, ένα εξ αυτών το παραπάνω. Προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με το πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη και δημιούργησε προϋποθέσεις και φάσεις για να πετύχει κι άλλο γκολ και να 'χτίσει' μία σημαντική εκτός έδρας επιτυχία. "Όταν προηγείσαι 1-0, έχεις 3-4 φάσεις να κάνεις το 2-0 και μετά δίνεις τη μπάλα στον αντίπαλο και κάνει δύο φάσεις, κερδίζει το πέναλτι". Οι δηλώσεις επ' αυτού από τον Γιώργο Δώνη. Το ξέσπασμα που λέγαμε.
  3. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι επιπόλαιος στα τελειώματα. Επιπόλαιος είσαι όταν προηγείσαι 2-0 και 3-0 και δεν κάνεις το 5-0. Το πρόβλημα του εφετινού Παναθηναϊκού είναι η ένταση στο παιχνίδι του. Την είχε με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, την είχε και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν μπορεί να τελείωσει παιχνίδι. Είτε γιατί δεν καταφέρνει να το γυρίσει αν 'στραβώσει' είτε γιατί δεν το 'καθαρίζει' όταν προηγείται στο σκορ.
  4. Ο Δώνης φταίει σε αυτό; Πάντα φταίει ο προπονητής. Στην προκειμένη περίπτωση, η ευθύνη αφορά την αγωνιστική βελτίωση που δεν έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε του πρώτου μισού της κανονικής περιόδου, ο έμπειρος κόουτς περιέγραψε σε λίγες κουβέντες όλες τις παθογένειες της εφετινής ομάδας. Γνωστά αυτά, το 'φάρμακο' όμως δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Στην παρουσία του 'τριφυλλιού' στον 1ο γύρο μπαίνουν πολλοί αστερίσκοι από τα λάθη του καλοκαιριού, αλλά από τότε έως τώρα έχουν περάσει σχεδόν 6 μήνες κι αν εξαιρέσουμε τα ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μεταξύ αγωνιστικής φθοράς και αφθαρσίας.
  5. Ο Παναθηναϊκός κλείνει τον 1ο γύρο και παρά την κακή εικόνα και βαθμολογική συγκομιδή, παραμένει στο στόχο των πλέι οφ. Αυτό από μόνο του είναι κατόρθωμα. Σε 13 ματς μετρά μόλις 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες. Αν και πρόκειται για μία από τις χειρότερες πορείες της ιστορίας του, είναι μόλις στο -2 από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Επί της ουσίας, διατηρείται 'ζωντανός' κυρίως λόγω των απωλειών των ανταγωνιστών και αν δεν διαφοροποιηθεί η κατάσταση, δεν θα μείνει για πολύ στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού 'εισιτηρίου'.

Το 'καυτό' φινάλε

Λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, οι 'πράσινοι' έχουν να δώσουν 3 κρίσιμα παιχνίδια. Μάλιστα, δύο εκ των αντιπάλων είναι οι βασικοί ανταγωνιστές για τα πλέι οφ και ο Παναθηναϊκός μετράει αμφότερες ήττες από αυτούς στον 1ο γύρο. Η ομάδα του Δώνη έχει να παίξει μέσα στο Δεκέμβριο με τη Λαμία εντός, τον ΟΦΗ εκτός και τον Άρη εντός. Με τη Λαμία είναι ισόβαθμος στους 17 βαθμούς, από τον ΟΦΗ βρίσκεται στο -2, ενώ από τον Άρη στο -3. Σε έναν... ιδεατό κόσμο, το ιδανικό σενάριο για τους 'πράσινους' είναι το '3 στα 3', που σημαίνει εκπληκτικό ντεμαράζ στο φινάλε του 2019 που δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Η πρόκληση είναι μπροστά του. Μπορεί;

Ο τσακωμός για τη Χρυσή Μπάλα στον Μέσι και οι προβλέψεις για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK