Τόμας Πάρτεϊ, ο παγκίτης της Ατλέτικο που αγόρασε ομάδα στην Ισπανία

Ο Τόμας Πάρτεϊ είναι Γκανέζος, 26 ετών, αγωνίζεται στην Ατλέτικο Μαδρίτης και είναι ιδιοκτήτης ομάδας. Στην Ισπανία!

Ο Τόμας Πάρτεϊ της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε σε αναμέτρηση με τη Λεβάντε για την Primera Division 2015-2016 στο 'Βιθέντε Καλδερόν', Μαδρίτη, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016
Ο Τόμας Πάρτεϊ της Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε σε αναμέτρηση με τη Λεβάντε για την Primera Division 2015-2016 στο 'Βιθέντε Καλδερόν', Μαδρίτη, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 AP PHOTO/DANIEL OCHOA DE OLZA

Ο Τόμας Πάρτεϊ είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή πολυεργαλείου. Έχει αξιοποιηθεί σε πολλές θέσεις του κέντρου και της άμυνας, αλλά δίνει λύσεις και στην επίθεση όταν τα πράγματα γίνονται σκούρα για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2017 έγινε ήρωας της ομάδας με το... Partey Time, τις καθυστερήσεις των αγώνων, δηλαδή, όπου σημείωνε κρίσιμα γκολ για τους 'ροχιμπλάνκος', κάτι που έκανε και πρόσφατα στην αγχωτική νίκη με 3-2 επί της Έιμπαρ. Την περίοδο εκείνη ήταν ακόμα 'χρυσή' αλλαγή για τον Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος δεν τον υπολόγιζε για το βασικό σχήμα, αλλά δεν επέτρεπε με τίποτα την πώλησή του, ακόμα κι αν ο Γκανέζος μέσος καλόβλεπε μια τέτοια εξέλιξη για την καριέρα του. Την περσινή σεζόν άρχισε βασικός σε 23 από τα 38 παιχνίδια πρωταθλήματος, όμως έπαιξε ως αλλαγή σε ακόμα 9.

Στα 26 του, ο γεννημένος στην Γκάνα, αλλά κάτοικος Ισπανίας από το 2012 ποδοσφαιριστής αποτελεί σημαντικό 'γρανάζι' της Ατλέτικο, όμως είναι ακόμα πιο σημαντικός για μία άλλη ισπανική ομάδα! Το όνομα της Αλκομπέντας Σπορτ δεν κάνει γκελ στους φίλους του ποδοσφαίρου, παρά μόνο σε κάποιους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Βαλένθια, που θυμούνται μπαράζ ανόδου της δεύτερης ομάδας των 'νυχτερίδων' το 2010-2011, όπου έπαιζαν ακόμα οι Τζόρντι Άλμπα, Ίσκο και Πάκο Αλκάθερ. Η Αλκομπέντας Σπορτ δεν κατάφερε να ανέβει και μέχρι σήμερα η 4η κατηγορία συνιστά το 'ταβάνι' της.

Αυτό αναμένεται να αλλάξει χάρη στον διεθνή Γκανέζο, τον μέσο της Ατλέτικο. Ο τρόπος; Ο Πάρτεϊ είναι ο νέος ιδιοκτήτης της μαδριλένικης ομάδας! "Ανέλαβα μαζί με 3 συμβούλους μου, που είναι επίσης καλοί φίλοι μου, την Αλκομπέντας Σπορτ, για να την κάνουμε μία από τις σπουδαίες ομάδες της Ισπανίας. Είναι ένα φιλόδοξο πλάνο, όμως όλοι έχουμε καταστρώσει σχέδια για να φτάσουμε στην επιτυχία, μέσα από σταδιακή πρόοδο και ανάπτυξη της Αλκομπέντας Σπορτ από τα χαμηλά", δήλωσε στο Ghanasoccernet.com.

Η Αλκομπέντας Σπορτ ιδρύθηκε το 1995 και πρωτόπαιξε στην 4η τη τάξει κατηγορία το 2006-2007, τη χρονιά που μετονομάστηκε σε Σότο Αλκομπέντας. Τη νέα χρονιά πήρε ξανά το παλιό όνομά της, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει την αγωνιστική θέση της. Ως η νέα ομάδα της πόλης (από το 1970 υπάρχει ήδη η Αλκομπέντας), προς το παρόν δεν έχει ιδιαίτερο έρεισμα για να γεμίσει το στάδιο 'Λουίς Αραγονές', χωρητικότητας 1.500 θεατών. Ο Πάρτεϊ και οι συνεργάτες του ετοιμάζονται να τα αλλάξουν όλα. Κάτι, πάντως, που δεν έχουν καταφέρει οι βετεράνοι της τάξης του '92 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ράιαν Γκιγκς, Πολ Σκόουλς, Νίκι Μπατ, Γκάρι Νέβιλ, Φιλ Νέβιλ) που αγόρασαν τη Σάλφορντ Σίτι στην Αγγλία, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν που είχε αγοράσει την Καραρέζε της γενέτειράς του και ακόμα πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου που έκαναν την ίδια κίνηση με μικρούς .

News 24/7

24MEDIA NETWORK