Tων φρονίμων τα παιδιά

Στην αγορά ενός φορητού απινιδωτή προχώρησε η ΕΠΟ θέλοντας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη γεγονότων, όπως αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον πλανήτη με τρανό παράδειγμα τον Μίκλος Φέχερ. Τη συσκευή, που θα φτάσει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες, θα προμηθευτούν όλες οι εθνικές ομάδες. Και άλλα μέτρα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης.

Tων φρονίμων τα παιδιά
Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θέλοντας να πάρει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή τραγικών επεισοδίων στους αγωνιστικούς χώρους, όπως αυτό που συνέβη στον άτυχο Μίκλος Φεχέρ.

Τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στην Ελλάδα ένας φορητός απινιδωτής, ένα μηχάνημα που προκαλεί ηλεκτροσόκ σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο καρδιακό επεισόδιο στον αγωνιστικό χώρο ή στην προπόνηση.

Τη συγκεκριμένη συσκευή θα προμηθευτούν όλες οι εθνικές ομάδες, ενώ θα είναι στη διάθεση και της Εθνικής ομάδας των Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την κίνηση αυτή, ενώ έκανε λόγο και για τη δημιουργία Κάρτα Υγείας: " Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες και γνώστες οδυνηρών, για την Εν Ελλάδι και διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα, περιστατικών. Οφείλουμε επομένως να είμαστε ρεαλιστές και να λάβουμε τα μέτρα μας, προκειμένου να είμαστε σε θέση, αν ο μη γένοιτο παραστεί ανάγκη, ν΄ αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα. Στο πλαίσιο της αγοράς του κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού, η Ε.Π.Ο. θα προωθήσει με όλες τις δυνάμεις της την ιδέα δημιουργίας ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας, που ως στόχο έχει την ελαχιστοποίηση και ει δυνατόν την εξάλειψη των κινδύνων που εγκυμονούν για τους παίκτες. Βασική αρχή της Ομοσπονδίας μας είναι ο σεβασμός στην αξία της ανθρώπινης ζωής και ως εκ τούτου αυτό που προέχει, πάνω απ΄ όλα, είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών ".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι απόψεις του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, Dr Ιωάννη Οικονομίδη: " Ήταν δραματική η εικόνα που παρουσιάστηκε παγκοσμίως στον αγώνα Γκιμαράεζ-Μπενφίκα και θα πρέπει να γίνει μάθημα και στους υπεύθυνους των ποδοσφαιρικών αρχών, ούτως ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Επειδή πιστεύουμε ότι έχουμε τη δυνατότητα και τις εμπειρίες, με την επιστημονική υποδομή που διαθέτουμε, να προλάβουμε τέτοια προβλήματα, δηλώνουμε ότι από τον προσεχή μήνα αρχίζει η εγκατάσταση των υγειονομικών σταθμών σε όλη τη χώρα, για την προληπτική ιατρική εξέταση των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών προς αποφυγή μοιραίων συμβάντων ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK