Τον ήθελε όλο το Βig-4 τον πήρε ο ΠΑΟΚ!

Ο Δημήτρης Λημνιός ετοίμαζε βαλίτσες για ΑΕΚ, τις... άφησε περιμένοντας τηλεφώνημα από Πειραιά και όταν τις ξαναπήρε στα χέρια του έφυγε για... Τούμπα παρά την διαφωνία του μάνατζερ του. Μια μεταγραφή που κρύβει μπόλικο παρασκήνιο, με τον Σαββίδη να... ξηλώνεται για να πάρει παίκτη από τα χέρια του Μελισσανίδη!

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
limnios EUROKINISSI SPORTS

Η περίπτωση του Δημήτρη Λημνιού δεν διαφέρει πολύ από όλες εκείνες των παικτών της ηλικίας του, που δεν βρίσκονται εντός του "big 4". Έγινε ντόρος φέτος, καθώς αυτή είναι η πρώτη του "γεμάτη" σεζόν σε συμμετοχές στην Σούπερ Λιγκ κι ενώ από τα μέσα του πρώτου μισού της σεζόν, το όνομά του έπεσε στο τραπέζι από το οποίο παραδοσιακά περνάει κάθε εγχώριο ταλέντο. Στις άκρες του τραπεζιού βρέθηκαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, με τις ομάδες να είναι... τοποθετημένες με την σειρά με την οποία θα... ξετυλιχτεί αυτή η ιστορία.

ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ... ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Και για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο ζουμί, ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος που φαίνεται να... αποχώρησε από το τραπέζι. Οι "πράσινοι" είχαν άλλες προτεραιότητες επί Στραματσόνι, ενώ επί Ουζουνίδη, όταν και άλλαξαν στρατηγική, ο Λημνιός δεν μπήκε στον "χάρτη" τους, για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος ήταν... οικονομικός. Γιατί βολιδοσκόπηση έγινε αλλά όταν ενημερώθηκαν για τα ποσά που θα έφτανε η μεταγραφή τράβηξαν για... άλλες πολιτείες.

ΤΟ... ΜΕΤΕΩΡΟ (ΜΕΓΑΛΟ) ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η πρώτη που άρχισε να κινείται σοβαρά και μεθοδικά για την απόκτηση του 19χρονου μεσοεπιθετικού. Άλλωστε από τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδείξει πως η ελληνική αγορά αποτελεί για αυτήν σημαντική δεξαμενή απόκτησης ποδοσφαιριστών (Μάνταλος, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Μπακασέτας, Μπάρκας, Μελικιώτης, Γιακουμάκης).

Η περίπτωση Μπάρκα, στην οποία ΑΕΚ και Ατρόμητος συνεργάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, με τον Μελισσανίδη να "σκάει" συνολικά στον Σπανό 700.000 ευρώ, έδειχνε πως υπήρχε το πρόσφορο έδαφος για ένα ακόμη μεταγραφικό deal. Mε τον Λημνιό να κάνει γκελ και στον "τίγρη", οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο παιχνίδι της απόκτησής του και μάλιστα βρέθηκαν σε πολύ καλό δρόμο μέχρι που έφτασαν στη πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Ατρόμητος και ΑΕΚ, για την ακρίβεια Σπανός και Μελισσανίδης, έφτασαν πολύ κοντά στην συμφωνία για τον Λημνιό. Σύμφωνα μάλιστα με την πιάτσα των agents το ποσό θα προσέγγιζε τις 800.000 ευρώ. Με την μανατζερική πλευρά του Λημνιού να ενημερώνεται εκ των υστέρων (το ίδιο συνέβη και με τον ΠΑΟΚ), να μην της αρέσει αυτό και να θέτει ως πρώτη επιλογή τους το εξωτερικό και σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να κλείσει το θέμα από τώρα.

Στην πορεία όμως, αν πιστέψουμε την ποδοσφαιρική πιάτσα, κάτι συνέβη στις σχέσεις Μελισσανίδη – Σπανού, με αποτέλεσμα να επηρεάσει καταλυτικά και την υπόθεση Λημνιού. Πριν ακόμη γίνει το ματς Ατρόμητος – ΑΕΚ, που προκάλεσε την... έκρηξη Σπανού.

Ο... ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

"Στο παρασκήνιο υπήρχε και ο Ολυμπιακός. Δούλευε υπόγεια όμως", δήλωσε στο "Αθλητικό Metropolis" ο πατέρας του Λημνιού, Στέλιος. Αυτό το "δούλευε υπόγεια" μπορεί ο καθένας να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν, αλλά αυτό που προκύπτει είναι ότι ενώ η ΑΕΚ πήγε στον Ατρόμητο για να φτάσει στον Λημνιό,ο εκπρόσωπος του παίκτη πήγε στον Ολυμπιακό για να τον βάλει στο παιχνίδι. Παρότι οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν τον δικό του... Λημνιό, δηλαδή τον Γιώργο Μανθάτη. Άλλωστε το Γραφείο που ανήκει ο Λημνιός διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τους "ερυθρόλευκους" αφού έχει και τους Ρέτσο, Ανδρούτσο, Μανθάτη, τους οποίους στη τρέχουσα σεζόν ανανέωσε με πολυ καλύτερα συμβόλαια

Η... ΒΟΡΕΙΑ ΣΤΡΟΦΗ

Οι μέρες πέρασαν, η πλευρά Λημνιού που δεν...καιγόταν να κλείσει κάπου είχε "παγώσει" την υπόθεση (περιμένοντας και το τουρνουά στην Ολλανδία της Εθνικής Νέων, που θα προσέλκυε πολλούς σκάουτς) και τότε ήρθε το Ατρόμητος - ΑΕΚ. Ο Σπανός τα έβαλε με την διαιτησία στο παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του έπαιζε το τελευταίο της χαρτί μήπως και προλάβει το τραίνο των πλέι οφ, ο Ιβάν Σαββίδης τοποθετήθηκε για όλα όσα δήλωσε ο Σπανός που "φώναζε" εναντίον του Μελισσανίδη και κάπου εκεί, ήρθε η ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ, στις τάξεις του οποίου το όνομα του Λημνιού είχε πάρει αρχικά την έγκριση των σκάουτερ της ομάδας (τον παρακολουθούν επισταμένα από την αρχή της σεζόν, μαζί με άλλους παίκτες από τον Ελληνικό πρωτάθλημα) και μετά του Βλάνταν Ιβιτς, μπήκε στην διαδικασία να ασχοληθεί και να τον κλείσει άμεσα (πριν απο περίπου δύο εβδομάδες)...

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΕΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, ΠΑΟΚ

Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις των Δημήτρη Μελισσανίδη - Ιβάν Σαββίδη περνάνε κρίση και ο Δημήτρης Λημνιός... φαίνεται (χωρίς φυσικά να το ξέρει ή να τον απασχολεί αυτό) ότι έγινε μέρος αυτής. Επίσης, ο "δικέφαλος" του Βορρά ψαχνόταν εδώ και καιρό να δώσει συνέχεια στις εγχώριες μεταγραφές.

Αν μέσα σε όλο το στόρι προσθέσει κανείς : α) την ιδιαιτερότητα πως ο Σαββίδης ένιωσε ο τι θα έβγαινε νικητής σε μια κόντρα με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη και β) τον Ολυμπιακό να κάνει πίσω διότι ούτε ήθελε να μπει σε αντιπαράθεση με τον Σαββίδη, ούτε "καιγόταν" για χάρη του από την στιγμή που διαθέτει Έλληνα ταλαντούχο παίκτη στα "κυβικά" του, φτάνουμε στη μεταγραφή του Λημνιού στον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Η πλευρά του παίκτη, πάντως, ήθελε να εξαντλήσει τα περιθώρια. Είτε για να φέρει μια πρόταση από το εξωτερικό, είτε για να διαφανεί αν μπορεί να ανοίξει η πόρτα στον Ολυμπιακό.

Αυτός ήταν ο λόγος που ενώ ΠΑΟΚ και Ατρόμητος τα βρήκαν "εδώ και δέκα ημέρες" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σπανός στον "Arena FM", Λημνιός και ο ΠΑΟΚ τα βρήκανε τελευταίοι. Κι ανεξάρτητα από τα ποσά που διαρρέουν, για το που έκλεισε το deal, μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως πήγε πάνω από τα... 800.000 της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΣ

Ο Στέλιος Λημνιός, πατέρας του Δημήτρη, στις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέρθηκε στα ασπρόμαυρα αισθήματά του, αλλά και στα όσα γνώριζε εκείνος για την μεταγραφή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Πετάω στα ουράνια γιατί είμαι γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚτσής. Όταν είχε πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα τρία ματς είχα χάσει μόνο. Δεν τον έκανα ΠΑΟκτσή, αλλά θα γίνει από σήμερα. Ο μάνατζερ του έκανε κρούση και αφού ο Σαββίδης με τον Σπανό τα είχαν βρει απέμεινε μόνο η θετική απάντηση του μικρού. Στη συνάντηση που είχε με το Μίχελ, και πιθανότατα ήταν και ο Κωνσταντινίδης εκεί, λύθηκαν όλα όταν παρενέβη ο Ίβιτς...".

News 24/7

24MEDIA NETWORK