Τον Μάρκο Νε "έκλεισε" ο Ολυμπιακός

Ο Μάρκο Νε από την Ακτή Ελεφαντοστού θα αποτελέσει παίκτη του Ολυμπιακού από τη νέα σεζόν, αφού οι "ερυθρόλευκοι" συμφώνησαν με την Μπέβερεν για την απόκτησή του από την 1η Ιουλίου. Τέλος τα μεταγραφικά σενάρια για... Σόλιντ, ανανέωσε ο Πάντος, τις επόμενες μέρες το καθοριστικό ραντεβού για Στολτίδη

Τον Μάρκο Νε "έκλεισε" ο Ολυμπιακός
Η πρώτη μεταγραφή για το 2006 είναι γεγονός για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν με τον Μάρκο Νε, τον ποδοσφαιριστή της Μπέβερεν, ο οποίος θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας του Πειραιά από το καλοκαίρι του 2006.

Ο ποδοσφαιριστής κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού και είναι 22 ετών, ενώ αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου. Εχει αγωνιστεί ως συμπαίκτης του Γιάγια Τουρέ στην εθνική ελπίδων της πατρίδας του, ενώ έχει αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στον Τροντ Σόλιντ.


Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή της βελγικής Μπέβερεν Μάρκο Νε. Ο παίκτης θα ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας από την 1η Ιουλίου και η διάρκεια του συμβολαίου είναι τρία χρόνια. Ο 22 χρονος Μάρκο Νε είναι από την Ακτή Ελεφαντοστού και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή".

Οι πρώτες δηλώσεις του Μάρκο Νε μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας έγιναν για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "TV Magic". Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής δήλωσε: "Είμαι ευχαριστημένος που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό. Μου έχει πει ο Τουρέ ότι είναι πολύ καλή ομάδα και ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού αγαπάει το ποδόσφαιρο και την υποστηρίζει θερμά. Εχω παρακολουθήσει τα αποτελέσματα της ομάδας και θέλω να τη βοηθήσω να εκπληρώσει τους στόχους της και να πάρει τίτλους. Θα δώσω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου".


Ο παίκτης είναι φυσικά επιλογή του Τροντ Σόλιντ ο οποίος τον είχε συμπεριλάβει στη λίστα που είχε δώσει στη διοίκηση. Ο Νε είναι μία μεταγραφή στο πλαίσιο της ανανέωσης της ομάδας που επιχειρεί η διοίκηση σε συνεργασία με τον προπονητή. Αναμένεται τέλος να γίνουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις τύπου Νε και στο άμεσο μέλλον.

To who-is-who του Νε

Ονομα: Μάρκο
Επώνυμο: Νε
Ημ. Γέννησης: 17/7/1983
Τόπος: Ακτή Ελεφαντοστού
Υψος: 1.83μ.
Βάρος: 67κ.




Ο Μάρκο Νε προέρχεται από την Ακαδημία του Ζαν Μαρκ Ζιγιού στην Ακτή Ελεφαντοστού, την ΑΣΕΚ Αμπιντζάν. Στους… συμφοιτητές του από εκεί συγκαταλέγονται και οι Μπουμπακάρ Μπακαρί, Κόλο Τουρέ, Αλέν Ζοκορά και Αρουνα Ντιντάν.

Βρέθηκε στο Βέλγιο το 2002στο πλαίσιο της αγοράς της Μπέβερεν (πρώην ομάδας και του Ερβιν Λέμενς) από επιχειρηματία από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος εμπιστεύτηκε εννέα συμπατριώτες του που τον ακολούθησαν στις Κάτω Χώρες. Ενας από αυτούς ήταν και ο Εμάνουελ Εμπουε, ο οποίος αποκτήθηκε από την Αρσεναλ, ύστερα από εισήγηση του Αρσεν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός τεχνικός είχε δει και τον Μάρκο Νε, το οποίο και ήθελε μαζί με τον Εμπουε στο Λονδίνο και ορισμένα ειδησεογραφικά πρακτορία αναφέρονταν σε ολοκληρωμένη συμφωνία. Τελικώς, ο ποδοσφαιριστής έμεινε στο Βέλγιο, όπου απέσπασε αρκετά καλές κριτικές από τον εγχώριο Τύπο, αλλά και τους φιλάθλους.

Η Αϊντχόφεν και το Αμβούργο είχαν αρχίσει συζητήσεις τον Δεκέμβριο για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, αλλά τελικώς ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατάφερε να αποσπάσει το… Νε.

Αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ωστόσο είναι αρκετά επιθετικογενής. Εχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ωστόσο η φυσική του κατάσταση χρειάζεται βελτίωση, αφού είναι εξαιρετικά αδύνατος.

Στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας σεζόν έχει αγωνιστεί σε 10 ματς (ένα ως αναπληρωματικός) και συνολικά 854 λεπτά. Σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη της Μπέβερεν με 3-1 επί της τότε πρωτοπόρου Σταντάρ Λιέγης. Είναι διεθνής με την Ακτή Ελεφαντοστού και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στους 27 ποδοσφαιριστές της χώρας που προετοιμάζονται για το κύπελλο Εθνών Αφρικής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK