Τον... Μάρτιο θα είμαστε καλά

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να "σπάσει" μια αρνητική παράδοση τριών διαδοχικών ετών, όταν και άλλαζε προπονητή στο πρώτο μήνα της άνοιξης, κάτι που μοιάζει να είναι ίσως και το μεγαλύτερο κέρδος της φετινής σεζόν, στην οποία ο Σαββίδης το... πήρε αλλιώς και βλέπει και ο ίδιος με άλλο μάτι την δική του ενασχόληση και τριβή με την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Βλάνταν Ίβιτς ετοιμάζεται για τα πρώτα του "γενέθλια" στον πάγκο του Δικεφάλου του βορρά. Πρώτα έγινε ο πρώτος προπονητής στην εποχή Σαββίδη που βρέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι μιας χρονιάς και στο πρώτο της αμέσως επόμενης, ή κατά το κοινώς λεγόμενο "έβγαλε καλοκαίρι". Στην συνέχεια έκανε ρεκόρ αριθμού παιχνιδιών στα οποία έχει κοουτσάρει την ομάδα στην εποχή Σαββίδη και τις επόμενες ημέρες θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην εποχή Σαββίδη που συμπληρώνει ένα ημερολογιακό έτος.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΡ

"Δεν μας αφήνετε μωρέ με τα ρεκόρ;" θα πει κάποιος. Τα συγκεκριμένα "ρεκόρ" όμως για να γίνουν θα πρέπει ένας προπονητής να κερδίσει αγώνες, παίκτες και τον Σαββίδη. Και άλλοι προπονητές κέρδισαν αγώνες, και άλλοι προπονητές κέρδισαν παίκτες. Τον Σαββίδη όμως δεν τον είχε κερδίσει κανείς άλλος στον βαθμό που το κατάφερε ο Ίβιτς. Και η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε, διότι ηρέμησε στο "εσωτερικό" του και "χτίστηκε" όπως ακριβώς τον ήθελε ο Ίβιτς στο "εξωτερικό" του, όταν ο Σέρβος τεχνικός "κέρδισε" τον Σαββίδη.

Η "ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ" ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Τα ρεκόρ έχουν και μια ακόμα ανάγνωση. Η εμπιστοσύνη του "Έλληνα παράγοντα" προς τον προπονητή είναι κάτι που διαρκώς τίθεται υπό αμφισβήτηση. Και στην περίπτωση του Ίβιτς, και του καθένα πριν τον Ίβιτς, η "αμφισβήτηση" δεν ήταν άλλη από το κύπελλο. Ο Σέρβος τεχνικός έχει φτάσει σχεδόν "σβηστά" μέχρι τον ημιτελικό. Με εξαίρεση την "φορτούνα" του δεύτερου αγώνα με την Ξάνθη, την περασμένη Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ έφτασε πιο "εύκολα", ή μάλλον πιο "καθαρά" από τις υπόλοιπες ομάδες. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Μαρτίου λόγω των αγώνων του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, και από τότε και μετά θα υπάρχουν δυο ημερομηνίες που θα "κλειδώσουν", και όλα θα περιστρέφονται γύρω από αυτές. Μέχρι τότε, ο ΠΑΟΚ θα ψάχνει νέα "ρεκόρ" για να κρατηθεί ζεστός.

ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Εδώ και σχεδόν μια 20ετία, ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει αφήσει μια ατάκα στους ΠΑΟΚτσήδες. Αυτό το "τον Μάιο, θα είμαστε καλά". Με τους Χούουμπς Στέφενς, Άγγελο Αναστασιάδη και Ιγκόρ Τούντορ να έχουν απομακρυνθεί από τον ασπρόμαυρο πάγκο τον Μάρτιο του 2014, 2015 και 2016 αντίστοιχα, για αρχή, για τον Βλάνταν Ίβιτς ίσχυε το "τον Μάρτιο, να είμαστε καλά" και ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού "είναι καλά". Θα μπορούσε να είναι και καλύτερα, αλλά ο καθένας κοιμάται όπως στρώνει.

ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Καυτανζόγλειο, σε ένα ματς στο οποίο ο Ηρακλής έπαιζε (και πολλούς και διάφορους λόγος) ένα από τα "ματς της χρονιάς". Και εμφανίστηκε άνευρος. Την Κυριακή πηγαίνει σε μια ακόμα έδρα στην οποία οι νίκες που έχει πάρει μπορεί να είναι και λιγότερες από τα δάκτυλα του ενός χεριού. Και παίζει απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει περιθώρια για απώλειες από τη στιγμή που δεν είναι στην πρώτη πεντάδα. Νέο "διαγώνισμα", διαφορετικό το "μάθημα", ίδιοι όμως οι μαθητές που απέτυχαν στο τελευταίο εκτός έδρας "διαγώνισμα". Έχει δρόμο μέχρι το παιχνίδι, και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δώσει ένα τέλος στα σκαμπανεβάσματά του, ειδικά τώρα που τελείωσε τα "Κυριακή – Πέμπτη – Κυριακή".

ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΑΥΡΑ ΤΩΝ ΕΝΡΙΚΕ-ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Τι σου είναι οι αριθμοί... Στον πρώτο γύρο, και στα 15 παιχνίδια που έγιναν στο πρωτάθλημα, οι Γκάρι Ροντρίγκες και Στέφανος Αθανασιάδης είχαν συνολικά 3 γκολ και 7 ασίστ. Στα μισά του δεύτερου γύρου, ήτοι οκτώ παιχνίδια, οι Πέντρο Ενρίκε και Αλεξάντρ Πρίγιοβιτς έχουν συνολικά 7 γκολ και 3 ασίστ. Κατά το "ο έρωτας, με έρωτα περνάει"... και "ο σκόρερ, με σκόρερ ξεχνιέται". Η αύρα που έχουν οι δυο τους φτιάχνει τη Τούμπα, τον προπονητή, τους συμπαίκτες του. Που πήγε η αύρα σου ρε Κλάους; Άδειασε το βλέμμα σου...

News 24/7

24MEDIA NETWORK