Τον Ζλάταν τον πρόλαβαν ήδη δύο. Γιατί, αλήθεια, να υπογράψει στη Σάλκε;

Ούτε καν δεύτερος θα έρθει ο Ιμπραχίμοβιτς στην περίπτωση που αποδεχθεί την 'πρόταση' της Σάλκε ή οποιασδήποτε άλλης γερμανικής ομάδας. Ένας Ζλάταν δεν θα το 'κανε ποτέ αυτό.

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχει μια ιντερνετική πρόταση από τη Σάλκε για να γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην BIG5
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έχει μια ιντερνετική πρόταση από τη Σάλκε για να γίνει ο τρίτος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει στην BIG5 AP PHOTO/ANDY CLAYTON-KING

Πήγε, είδε, νίκησε - κι άφησε τους Αμερικανούς να χαζεύουν μπέιζμπολ μαζεύοντας μπαλάκια, πανηγυρίζοντας για home runs και τρώγοντας hot dogs. Ο σύγχρονος Ιούλιος Καίσαρας, aka Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο 'έχε γεια' στο Λος Άντζελες με το πιο αντισυμβατικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα που έχει σκαρφιστεί ο νους ποδοσφαιριστή, αφού βέβαια στο τελευταίο παιχνίδι του είχε προβεί σε μια ακατάλληλη γι' ανηλίκους χειρονομία, και πλέον αναζητά, ως γνήσιος ποδοσφαιρικός τυχοδιώκτης, μια νέα πρόκληση. Όχι στην Ισπανία, πάντως.

Η Bundesliga, αντιθέτως, είναι το τελευταίο απόρθητο κάστρο του στην Ευρώπη. Ο βετεράνος Σουηδός, των 52 γκολ και 17 ασίστ σε 56 αγώνες με τον 'Γαλαξία' της δυτικής ακτής, έχει αγωνιστεί στα 4/5 κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου, όχι όμως στην ελίτ της Γερμανίας, με αποτέλεσμα η σύνδεση της απρόσμενης απόφασής του να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με το άσβεστο πάθος του για ατομικές επιδόσεις να γίνει χωρίς χρονοκαθυστέρηση.

Οι φήμες ταξίδεψαν μεμιάς ως τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τα ραντάρ της Σάλκε εντόπισαν στον αέρα την πληροφορία. Μεταξύ σοβαρού και αστείου οι διαχειριστές επικοινωνίας του γερμανικού κλαμπ, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι στην 7η θέση της κατάταξης (ισόβαθμο με την 'μισητή' Ντόρτμουντ) και αναζητά ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση διότι όλοι μαζί οι φορ της (Μπουργκστάλερ, Κουτουκού, Ράμαν) έχουν... 1 από τα 20 γκολ, προ(σ)κάλεσαν τον Ιμπραχίμοβιτς να φορέσει τα 'βασιλικά μπλε'. Με την πειστική δικαιολογία πως "δεν υπάρχει μπέιζμπολ εδώ στο Γκελζενκίρχεν".

Θα πρέπει βέβαια ο βετεράνος βιρτουόζος επιθετικός να γνωρίζει εκ των προτέρων ότι ακόμη κι αν υπογράψει στη Σάλκε ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Bundesliga, από τη φημισμένη Μπάγερν και την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ ως τη Βέρντερ, που έχοντας 'σπιτώσει' τον 41χρονο Πισάρο γιατί να μην θέλει έναν 38χρονο αστέρα, και ουραγό Πάντερμπορν, δεν θα είναι ο πρωτοπόρος. Θα έρθει μόλις τρίτος, μια και έχουν ήδη προηγηθεί δύο ποδοσφαιριστές που είχαν ανά διαστήματα συλλέξει ποδοσφαιρικά ένσημα στη BIG5 της Ευρώπης. Λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία.

Ο Φλόριν Ραντουτσόγιου έχει μόλις σκοράρει στον αγώνα της Ρουμανίας με την Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '94
Ο Φλόριν Ραντουτσόγιου έχει μόλις σκοράρει στον αγώνα της Ρουμανίας με την Κολομβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '94 AP PHOTO/ERIC DRAPER

Ο 'πιόνερος' μάλιστα ήταν ο Ρουμάνος Φλόριν Ραντουτσόιου. Ο γκολτζής από το Βουκουρέστι, σήμερα 49 ετών και εκ των αυτουργών της πορείας των 'τρικολόρι' στο Παγκόσμιο Κύπελλο του '94 ως αποδέκτης των ασίστ του Χάτζι, είχε ως πρώτο εκτός των συνόρων σταθμό την Ιταλία (φτάνοντας στη Μίλαν). Συνέχισε στην Ισπανία (Εσπανιόλ), πήγε στην Αγγλία (Γουέστ Χαμ), πέρασε κατόπιν από τη Γερμανία (Στουτγκάρδη) και τερμάτισε την πορεία του στη Γαλλία (Μονακό)! Είχε σκοράρει μάλιστα σε καθένα από τα 5 πρωταθλήματα.

Ο Κρίστιαν Πόουλσεν την περίοδο που έπαιζε στη Λίβερπουλ
Ο Κρίστιαν Πόουλσεν την περίοδο που έπαιζε στη Λίβερπουλ AP PHOTO/TIM HALES

Το επίτευγμά του επανέλαβε χρόνια αργότερα ο διεθνής Δανός Κρίστιαν Πόουλσεν, ο 'τρεχαλατζής' με την ξανθιά κόμη. Που κατά σύμπτωση αγωνίστηκε πρώτα απ' όλα στη Σάλκε και από 'κει 'πέταξε' για τη Σεβίλλη. Η συνέχεια τον βρήκε στη Γιουβέντους, πριν φορέσει (για άγνωστο λόγο) κόκκινα της Λίβερπουλ του Ρόι Χόντσον και τα βγάλει για να κλείσει τον κύκλο του με τα ροζ της Εβιάν (όταν είχε ανέβει στη Ligue 1) ελπίζοντας μάταια να πρωταγωνιστήσει.

Ζλάταν, αν και εφόσον, μην το κάνεις. Θα έρθεις τρίτος.

Θα αφήσει ο Λιονέλ Μέσι τον Πάουλο Ντιμπάλα να γίνει βασικός στην Αργεντινή; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK