Top10: Το επεισοδιακό πέρασμα απ' τη Μυτιλήνη

Ο κακός Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος που δεν βελτιώνεται. Ο ασταθής Αστέρας και τα 2-2 σε Ξάνθη και Τρίπολη. Τα "καλόπαιδα" πάνω απ' τον πάγκο στη Λεωφόρου και το επικό αλλά επεισοδιακό πέρασμα του ΠΑΟΚ απ'τη Λεωφόρο. Το Top10 της 18ης αγωνιστικής με την αναλυτική ματιά του Θέμη Καίσαρη.

Top10: Το επεισοδιακό πέρασμα απ' τη Μυτιλήνη

10. Επιτέλους νίκη

Τέσσερις σερί ισοπαλίες είχε ο Πανθρακικός και έψαχνε επιτέλους μια νίκη. Εννοείται πως δεν θα ερχόταν εύκολα το τρίποντο που τόσο είχε ανάγκη. Βρήκε το προβάδισμα με πέναλτι, πήγε να το χάσει στο 75' όταν ο Ποτουρίδης έκανε πέναλτι και (κακώς) αποβλήθηκε. Ο Αθανασιάδης έγινε ήρωας με την απόκρουση, ο Πανθρακικός κράτησε το 1-0 και με δέκα και στο τέλος ο Ρόκα πανηγύρισε έξαλλα. Δύο νίκες έχει στον πάγκο και τις δύο εντός, με 1-0.

9. Ψηλά το κεφάλι

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου, ο Κουτρομάνος επιστρέφει την μπάλα στον τερματοφύλακά του. Δεν είναι ο βασικός, Μπρακάλι, αλλά ο αναπληρωματικός, ο Στεφανάκος. Η πάσα είναι λίγο πιο δυνατή απ'όσο θα έπρεπε, ο 25χρονος δεν υπολογίζει καλά τα γκελ στον άσχημο αγωνιστικό χορτάρι και το κακό γίνεται.

Ο Παναιτωλικός δεν το πλήρωσε, η νίκη ήρθε με 3-1, αλλά ο Στεφανάκος ας κρατήσει ψηλά το κεφάλι. Έχει συμβεί και στους καλύτερους.

8. Καμία βελτίωση

Ο Σα Πίντο είναι υπό κρίση και στα δύο τελευταία ματς προσπάθησε να ανακατέψει λίγο την τράπουλα, κυρίως με τη συμμετοχή των Κιβρακίδη-Κούρο στα άκρα της άμυνας. Καμία αλλαγή. Ο Ατρόμητος εξακολουθεί και στο δεύτερο γύρο να έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε απ'τον Αύγουστο κιόλας. Δεν απειλεί, δεν σκοράρει, δεν φοβίζει. Ο Πλατανιάς μάλλον ξεκούραστα πήρε τον πόντο και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν ο (κακός) Κατσουράνης δεν διόρθωνε με τάκλινγκ το δικό του λάθος.

7. Πόντος στον ΠΑΣ...

Μόνο εύκολο δεν είναι να παίζεις στην Τρίπολη, πόσω μάλλον αν χάνεις με 2-0 στο 25' και όλα δείχνουν πως ο Αστέρας θα πάρει άλλη μία εύκολη νίκη στην έδρα του. Και ναι, για να πάρει τον πόντο ο ΠΑΣ χρειάστηκε να επωφεληθεί από τα λάθη του Θεοδωρόπουλου, που πήρε τη θέση του Κοζίσκι κάτω απ'τα γκολπόστ και έχει ευθύνη και στα δύο γκολ του Κοροβέση, αλλά η ομάδα του Πετράκη είχε κι άλλες φάσεις και γενικώς έδειχνε διαρκώς πως μπορεί να πάρει κάτι απ'το ματς.

6. ...και στην Ξάνθη

Η Ξάνθη είχε έξι σερί νίκες στην έδρα της, με την τελευταία να είναι το εμφατικό 4-2 επί του Παναθηναϊκού, αλλά απέτυχε να κάνει άσο στα τρία συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε στα Πηγάδια. Με τον Πανθρακικό τον σταμάτησαν τα δοκάρια και έμεινε στο 0-0, ο Ολυμπιακός πέρασε με 1-3, αλλά με τη Βέροια η Ξάνθη έδειξε χαρακτήρα.

Έμεινε με 10 στο 30', έχανε με 0-1 στο 35'. Παρόλα αυτά, κατάφερε να ισοφαρίσει αμέσως με την κλασική πλέον συνεργασία του Κλέιτον με τον Καπετάνο, να προηγηθεί με τον Γούτα στο 56', μέχρι να χάσει τελικά τη νίκη απ'την ισοφάριση του Καλτσά στο 60'. Μια ώρα με παίκτη λιγότερο, απέναντι σε καλή ομάδα και ίσως να άξιζε περισσότερο το νίκη, δεν τα λες λίγα για την ομάδα του Λουτσέσκου.

5. Ασταθής Αστέρας

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο Αστέρας πάνω που δείχνει πως τώρα θα κοιτάξει ψηλά, έρχεται ένα αποτέλεσμα για να τον κρατήσει πίσω. Νικά τη Βέροια, φέρνει 1-1 εκτός με τον Πανθρακικό. Νικά την Ξάνθη, χάνει στην Κέρκυρα. Διαλύει τον ΠΑΟΚ, φέρνει 2-2 με τον ΠΑΣ, παρότι προηγήθηκε με 2-0.

Έχει δύο σερί νίκες μόνο δύο φορές μέχρι τώρα στη σεζόν. Για μεγάλο διάστημα η Ευρώπη ήταν σοβαρό άλλοθι για τα “πάνω-κάτω”, αλλά τώρα υποτίθεται πως όλα θα πήγαιναν καλύτερα.

4. Κακός χωρίς χώρους

Ο Αναστασίου κατέβασε κατά 9/11 την ίδια ενδεκάδα που είχε και απέναντι στον Εργοτέλη, με τον Τριανταφυλλόπουλου στη θέση του Μπούρμπου και τον Μέντες στη θέση του Λαγού. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν είχε φρεσκάδα, αλλά δεν είχε και απέναντί του τα στρέμματα χώρων που άφηνε ο Εργοτέλης. Είχε έναν καλά οργανωμένο Λεβαδειακό, που δεν έδινε στον Πέτριτς και τους λοιπούς χώρους για συνεργασίες.

Αποτέλεσμα ένα κάκιστο ματς, που κρίθηκε χάρις στο οφσάιντ-γκολ του Πέτριτς.

3. Πάνω απ'τον πάγκο

Κάποτε, στις εποχές του ακραιφνούς Τζιγκερισμού, η διοίκηση επέλεγε προσεκτικά τα διαρκείας στις θέσεις πάνω απ'τον πάγκο του Πεσέιρο και τα έδινε σε “κυβερνητικούς”, που δεν θα γκρίνιαζαν και θα προστάτευαν τον προπονητή στις στραβές. Επί Συμμαχίας έχουμε το άλλο φαινόμενο: πάνω απ'τον πάγκο των φιλοξενούμενων κάθονται διάφορα καλόπαιδα, με μοναδική αποστολή να βρίζουν επί 90 λεπτά. Έτσι έκαναν με το Λεβαδειακό, με όλα αυτά να περνάνε καθαρά στις τηλεοράσεις μας κάθε φορά που έπαιρνε το λόγο ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου.

Αποτελεί απόφαση που έχει ψηφιστεί απ'τα μέλη της Συμμαχίας;

2. Έπος με Μακ, Κλάους και Κατσικά

Και με έντεκα και με δέκα, Κατσικάς και Μακ έκαναν την διαφορά. Ο πρώτος έφτιαξε ένα κανονικό δίδυμο με τον Βίτορ, ο δεύτερος έφτιαξε τη γνωστή, καλή πλευρά στα αριστερά με τον Ρατς. Εκεί απείλησε για να ισοφαρίσει με έντεκα, εκεί βρήκε τη φάση που του έδωσε μια τεράστια νίκη με δέκα, εκεί έψαξε και το τρίτο γκολ που θα τελείωνε το ματς.

Όχι πως πήγε πίσω ο εκπληκτικός Κλάους, σε μια αρχηγική εμφάνιση καριέρας, με τρομερή προσφορά στον άξονα και τη μεγαλύτερη ψυχραιμία απ'όλους. Ακόμα και με τις δύο επιστροφές, ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να χρειάζεται ενισχύσεις. Και είναι “εγκλήματικό” το γεγονός πως δεν τις έχει.

1. Αντιδράσεις και άλλοθι

Για τα υπόλοιπα τα είπαμε αναλυτικά χθες. Το θέμα δεν είναι το αν έχεις δίκιο για τον διαιτητή σε ένα ματς ή συνολικά. Το θέμα αν η αντίδραση, στιγμιαία ή προμελετημένη, σου κάνει καλό, σε ωφελεί, αντί να σε ζημιώνει. Ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο πορεύτηκε έτσι μέσα στη σεζόν, χωρίς κραυγές, χωρίς γκρίνιες, χωρίς αυτά να περνάνε μέσα στην ομάδα.

Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ξοδεύει πολύ χρόνο για να αποτρέπει αντιδράσεις σαν κι αυτή του Κάτσε. Στη Μυτιλήνη το πράγμα ξέφυγε, και για τον παίκτη και για τον προπονητή. Ο Αναστασιάδης ξέρει πως μόνο χάνει από τέτοιες αντιδράσεις και δεν έχει τίποτα να κερδίσει. Σε κάθε περίπτωση, έχει το άλλοθι της στιγμής.

Η διοίκηση τι άλλοθι έχει που και την ομάδα δεν έχει βοηθήσει και ξαφνικά έχει αλλάξει τη στάση που είχε όλη τη χρονιά;

News 24/7

24MEDIA NETWORK