Η Τορίνο έδιωξε τον Γκατούζο από τη Μίλαν

Οι συσκέψεις κορυφής κανονίστηκαν μόλις λίγες ώρες μετά από την ήττα κόντρα στην Τορίνο. Αντικείμενο συζήτησης ο Τζενάρο Γκατούζο και η Μίλαν του. Όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι για πολύ ακόμα δική του.

Η Τορίνο έδιωξε τον Γκατούζο από τη Μίλαν
AP PHOTO/LUCA BRUNO

Μόλις λίγα λεπτά είχαν περάσει από το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και τα ιταλικά ΜΜΕ διαγκωνίζονταν για το ποιο θα βγάλει πρώτο την είδηση. Σύσκεψη κορυφής για το μέλλον του Τζενάρο Γκατούζο.

Η μόλις μία νίκη σε 7 αγώνες πρωταθλήματος, ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του κυπέλλου κόντρα στη Λάτσιο με εντός έδρας ήττα, το κακό ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα ήταν αρκετοί λόγοι για την αποπομπή του Ιταλού προπονητή. Η πρώτη ήττα από την Τορίνο μετά από 8 χρόνια, αυτό το 2-0 στο Πιεμόντε, ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι.

Η Μίλαν μετρούσε 11 νίκες και 11 ισοπαλίες απέναντι στη 'γκρανάτα' από το 2011. Ήταν ο αγώνας στον οποίο πάντοτε πόνταρε για να πάρει βαθμούς. Μόνο που τη φετινή χρονιά τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η Τορίνο του Βάλτερ Ματσάρι εξελίσσεται σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με τους 'ροσονέρι'. Μάλιστα, παίζει πιο κοντά στον τρόπο που όλοι περίμεναν να υιοθετεί η Μίλαν με τον Γκατούζο στο 'τιμόνι'. Η σφιχτή άμυνα με τα μόλις 29 γκολ παθητικό είναι η 3η καλύτερη στην κατηγορία.

Επιθετικά δεν τα πηγαίνει καλά, αφού έχει σκοράρει μόλις 44 φορές, όμως αποδεικνύεται αποτελεσματική με τον Αντρέα Μπελότι στην κορυφή. Πριν από τον αγώνα είχε 3 βαθμούς λιγότερους από τη Μίλαν. Πλέον, έχει τους ίδιους βαθμούς (56), αλλά υπερτερεί στην ισοβαθμία και βρίσκεται στην 5η θέση (4η η Ρόμα). Η Μίλαν, δε, από την 4η θέση που κρατούσε προ δύο μηνών, κινδυνεύει να τερματίσει 8η, αφού στο 'κόλπο' της τετράδας βρίσκονται δυναμικά και η Αταλάντα με τη Λάτσιο.

" Αν χάσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ θα προκύψει σημαντική και άμεση οικονομική επίπτωση, καθώς και καθυστέρηση στην επίτευξη των στόχων μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Μίλαν, Πάολο Σκαρόνι.

Με 4 αγωνιστικές να απομένουν, η κατάσταση είναι οριακή και χρειάζεται άμεσα ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αλλαγή προπονητή. Το όνομα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο εμφανίστηκε στον ορίζοντα. "Το διαβάζω στον Τύπο και τίποτα παραπάνω", δήλωσε ο Αργεντινός προπονητής της Τότεναμ, αποφεύγοντας περαιτέρω κουβέντες.

Την ώρα που ο Αντόνιο Κασάνο, με τον ρόλο του τηλεσχολιαστή, έστηνε στο απόσπασμα τον πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, ο Γκατούζο περιφερόταν στα γραφεία της Μίλαν ως μελλοθάνατος, πριν από την είσοδό του στην αρένα με τα λιοντάρια.

" Στις 14:08 έφτασε στα γραφεία", έγραφε ένα ΜΜΕ. " Η συνάντηση πραγματοποιείται για να δουν τι συνέβη με την Τορίνο", γράφει ένα άλλο. Ο διευθύνων σύμβουλος Ιβάν Γκαζίδης, οι διευθυντές Λεονάρντο και Πάολο Μαλντίνι, και ο Σκαρόνι, έδωσαν κι αυτοί το 'παρών'.

" Συνεχίζει με Γκατούζο η Μίλαν", έγραψαν 3 διαφορετικά ΜΜΕ. Όμως η είδηση είχε και συνέχεια. " Μέχρι το καλοκαίρι" .

Η ήττα από την Τορίνο ενόχλησε αρκετό κόσμο στην οικογένεια της ομάδας και ο Γκατούζο έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Για πρώτη φορά από το ντεμπούτο του με την ομάδα τον Ιανουάριο, κράτησε τον Κρίστοφ Πιόντεκ στον πάγκο και προτίμησε τον Πάτρικ Κουτρόνε για την κορυφή της επιθετικής τριπλέτας.

Η ομάδα παρουσιάστηκε απροετοίμαστη ψυχολογικά και μέσα στα πρώτα 16 λεπτά αγώνα είχε δεχθεί 3 κίτρινες κάρτες. Οι γηπεδούχοι έχασαν κάποιες ευκαιρίες, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν προς το τέλος του 1ου μέρους, όμως στο 2ο ημίχρονο κρίθηκαν τα πάντα.

Στο 58' ο Μπελότι άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, στο 69' ο Άλεξ Μπερενγκέρ έγραψε το 2-0 και στο 81' ο Αλέσιο Ρομανιόλι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα, μόλις 4 λεπτά μετά από την πρώτη του.

Η Μίλαν έδειξε εικόνα κατάρρευσης σε μία περίοδο που ήδη ήταν κακή σε απόδοση. " Η ομάδα πασχίζει να αντιδράσει και πρακτικά δώσαμε γροθιά στον πρόσωοπό μας", δήλωσε ο Γκατούζο μετά από τον αγώνα, κάνοντας λόγο για " ντροπή".

" Δεν μπορώ να πάω στη συνέντευξη Τύπου και να πω ότι η ομάδα μοιάζει καλή, αν δεν αντιδρά ούτε στις προπονήσεις. Δεν μπορώ να σας λέω ψέμματα ή να σκαρφίζομαι πράγματα που δεν βλέπω", ξέσπασε.

Όλα δείχνουν ότι το γυαλί έχει ραγίσει. Ήδη υπάρχουν σύννεφα στις σχέσεις του με τον Λεονάρντο και μοιάζει να έχει χάσει τα αποδυτήρια. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις Τύπου του Γκατούζο ως τεχνικός της Μίλαν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Το τελευταίο δεν συνδέεται με την έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. " Δεν έχουμε κάνει μπάτζετ με βάση τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ", διεμήνυσε ο Σκαρόνι, επιβεβαιώνοντας ατύπως πως ούτε η 4η θέση είναι ικανή πια να σώσει τη θέση του Γκατούζο.

Η παραμονή του μέχρι το τέλος στη σεζόν ουσιαστικά έγκειται στο γεγονός ότι η Μίλαν δεν μπορεί να βρει αντικαταστάτη μέσα στις επόμενες ώρες. Ο Εουζέμπιο ντι Φραντσέσκο που ακούγεται είναι άνεργος, αλλά δύσκολα θα δεχθεί να αναλάβει το καράβι την στιγμή που (αγωνιστικά) βουλιάζει.

Ο καπετάνιος θα μείνει μέχρι τέλους στη θέση του και αν ολοκληρωθεί το 'ναυάγιο', το πηδάλιο θα περάσει σε άλλα χέρια για πρώτη φορά μετά από τον Νοέμβριο του 2017.

News 24/7

24MEDIA NETWORK