Τότεναμ-Λίβερπουλ: Οι πιο περίεργες ιστορίες από τον τελικό του Champions League

Φίλαθλοι ντυμένοι σεκιούριτι για να κλέβουν εισιτήρια, φίλαθλοι που αυνανίζονταν σε δημόσια θέα, φίλαθλοι που σήκωναν στους ώμους δημοσιογράφους live στην TV. Ο τελικός Champions League μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ τα είχε όλα.

Τότεναμ-Λίβερπουλ: Οι πιο περίεργες ιστορίες από τον τελικό του Champions League
COPYRIGHT 2019 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Ο τελικός του Champions League μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο' δεν κύλησε χωρίς ιστορίες που κατά βάση πηγάζουν από την τρέλα των Άγγλων φιλάθλων.

Γι' αυτόν τον λόγο, συγκεντρώσαμε 9 από τις πιο περίεργες από αυτές, που εκτυλίχθηκαν πριν από τη σέντρα και οι οποίες... δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Η πιο επιτυχημένη live μετάδοση

Ο Ιγκόρ Σαϊρί είναι ένας Γάλλος δημοσιογράφος ο οποίος εργάζεται για το 'BFM TV'. Απεσταλμένος στη Μαδρίτη για το γαλλικό δίκτυο, επιχείρησε να κάνει ένα 'ζωντανό' από fan zone στην ισπανική πρωτεύουσα.

Απέτυχε (ή πέτυχε) παταγωδώς. Φίλαθλοι τον σήκωσαν στους ώμους και τον εμπόδισαν να μεταφέρει υπό... φυσιολογικές συνθήκες το ρεπορτάζ του.

Φίλαθλοι του Άγιαξ πήγαν στη Μαδρίτη

Μετά από τη νίκη με 1-0 επί της Τότεναμ στο Λονδίνο για τον πρώτο ημιτελικό, φίλαθλοι του Άγιαξ... προνόησαν και έκλεισαν αεροπορικά εισιτήρια για τη Μαδρίτη, χωρίς να περιμένουν τη ρεβάνς.

"Κοιτάζαμε τα αεροπορικά εισιτήρια κάθε μέρα και γίνονταν πιο ακριβά. Οπότε είπαμε, αφού προκριθήκαμε στον τελικό από τον πρώτο αγώνα, γιατί δεν τα κλείνουμε;", είπε ένας από τους φιλάθλους.

Το Σάββατο τους βρήκε στη Μαδρίτη, να μην έχουν ποιον να υποστηρίξουν. Οι Ολλανδοί Βίρτζιλ φαν Ντάικ και Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ τους δίνουν μια επιλογή, ωστόσο στην Τότεναμ παίζουν πρώην παίκτες της ομάδας, όπως ο Γιαν Βερτόνχεν και ο Τόμπι Αλντεβάιρελντ.

Ο Βενγκέρ με φίλους της Τότεναμ

Από το 1996 μέχρι το 2018 ήταν ο προπονητής της μεγάλης αντιπάλου. Το ντέρμπι του βορείου Λονδίνου μεταξύ Άρσεναλ και Τότεναμ είχε το στίγμα του και όταν αποχώρησε από τους 'κανονιέρηδες', οι 'πετεινοί' είχαν τερματίσει πάνω από την ομάδα του μόλις τις 2 τελευταίες σεζόν.

Ο Αρσέν Βενγκέρ σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης όπου διαμένουν φίλαθλοι της Τότεναμ
Ο Αρσέν Βενγκέρ σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης όπου διαμένουν φίλαθλοι της Τότεναμ

Θα περίμενε κανείς ότι ο Αλσατός προπονητής αποτελεί persona non grata για τους φίλους της Τότεναμ, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κυκλοφορεί σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης, φορώντας προπονητική φόρμα της Άρσεναλ.

Αυνανιζόταν δημόσια και συνελήφθη

Ένας 33χρονος Άγγλος συνελήφθη από τις αρχές της Μαδρίτης τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφού έζησε τον τελικό λίγο πιο έντονα από όσο έπρεπε. Ο φίλαθλος αυνανιζόταν σε δημόσια θέα στην Πουέρτα ντελ Σολ, ωστόσο δεν έμεινε εκεί.

Παρενόχλησε σεξουαλικά μια Ιταλίδα τουρίστρια, η οποία αντιστάθηκε, με συνέπεια να τη χτυπήσει στο πρόσωπο και ακολούθως στο κεφάλι, όσο εκείνη ήταν πεσμένη. Στη συνέχεια, τραυμάτισε και 3 αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, όλα σε διάστημα μερικών λεπτών.

Το βομβαρδισμένο τοπίο μετά από το πάρτι

Όπως συμβαίνει σε κάθε πάρτι, η χειρότερη ώρα είναι εκείνη του συμμαζέματος. Η Μαδρίτη δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού όταν η... δράση έφυγε από τους δρόμους της πόλης και μεταφέρθηκε στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο', εμφανίστηκε το μέγεθος της καταστροφής.

Η εικόνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο που μάταια οδοκαθαριστές της πόλης προσπαθούσαν να καθαρίσουν. Χιλιάδες σκουπίδια κείτονταν πια στην άσφαλτο και στα πεζοδρόμια, αφού είχαν ολοκληρώσει την... αποστολή της παρασκευής τους.

Φίλαθλοι παρίσταναν σεκιούριτι για εισιτήρια

Περίπου 50.000 Άγγλοι φίλαθλοι ταξίδεψαν στην Ισπανία χωρίς να έχουν εξασφαλίσει εισιτήριο για το 'Γουάντα Μετροπολιτάνο'. Η 'μαύρη αγορά' οργιάζει σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο υπήρχαν και ορισμένοι οπαδοί που είχαν κάτι άλλο κατά νου.

Η αστυνομία της Ισπανίας κατέσχεσε σαλιάρες σεκιούριτι και ψεύτικες συσκευές ελέγχου εισιτηρίων, καθώς και πλαστές διαπιστεύσεις. Η UEFA ανακοίνωσε ότι "μία οργανωμένη ομάδα ατόμων που παριστάνουν τους κανονικούς σεκιούριτι βρίσκεται πίσω από ένα σχέδιο κλοπής εισιτηρίων του τελικού Champions League".

Οι επιτήδειοι φέρονται να έκαναν ελέγχους σε ανυποψίαστα θύματα μεταξύ των 33.226 κατόχων εισιτηρίων των δύο ομάδων και να τους τα έκλεβαν.

Ο σωσίας του Κλοπ

Την ώρα που οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ περπατούσαν στους δρόμους της Μαδρίτης και διατηρούσαν 'ζωντανό' το πάρτι πριν από τον τελικό, είδαν δίπλα τους να κάνει το ίδιο και ο... Γίργκεν Κλοπ!

Όχι, δεν ήταν ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, που εκείνη την ώρα κατέστρωνε πλάνα για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Ήταν ένας σωσίας του, ο οποίος δεν σταμάτησε να φωτογραφίζεται με τον κόσμο γύρω του και να το διασκεδάζει.

Η περιπέτεια του Μπαρνς

Ο θρυλικός Τζον Μπαρνς, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ, είχε στα χέρια του εισιτήριο του τελικού, ωστόσο βρισκόταν στη Σαντορίνη όταν άρχισε το ταξίδι του για Ισπανία και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε."Ήμουν με την οικογένειά μου στην Σαντορίνη, έπρεπει να ήμουν εδώ στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης. Η πτήση μου από την Σαντορίνη ακυρώθηκε, οπότε έπρεπε να ταξιδέψω από την Σαντορίνη στην Αθήνα και έπειτα από την Αθήνα στην Βαρκελώνη.

Έφτασα στην Βαρκελώνη στις 2 το πρωί και έπρεπε να πάρω τρένο για Μαδρίτη, όμως το πρώτο τρένο έφευγε στις 5 το πρωί και ο σταθμός δεν άνοιγε πριν τις 4. Από τις 2 ως τις 4 το πρωί ήμουν ξαπλωμένος στο πάτωμα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό μαζί με αρκετούς αστέγους, μέχρι να ανοίξει ο σιδηροδρομικός σταθμός. Τόσο πολύ ήθελα να φτάσω εδώ.

Δεν πρόκειται να αναφέρω ονόματα για άλλες ντίβες που έπαιζαν για την Λίβερπουλ, για πρώην συμπαίκτες μου που θα ήθελαν να είναι σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Κοιμήθηκα στο πάτωμα έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό για 3 ώρες, τόσο πολύ αγαπώ αυτή την ομάδα. Δεν πρόκειται να πω ποιος δεν θα το έκανε αυτο... Ο Ίαν Ρας! Πέρα παντως από αυτό, έτσι δείχνω την αφοσίωσή μου στην ομάδα".

Η μάχη Άγγλου δημοσιογράφου να προλάβει τη σέντρα

Ο Μπεν Γκάλοπ είναι ο επικεφαλής του ραδιοφώνου και του διαδικτύου του 'BBC Sport'. Πρόκειται για έναν υψηλά ιστάμενο δημοσιογράφο, ο οποίος δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό το κορυφαίο γεγονός.

Όλα έδειχναν, πάντως, ότι δεν θα τα κατάφερνε να βρεθεί στο γήπεδο, αφού 3 ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού, βρισκόταν ακόμα στην Αγγλία!

Η πτήση που θα μετέφερε τον ίδιο, τον γιο του και ακόμα 190 φίλους της Τότεναμ στη Μαδρίτη στις 09:50 το πρωί ματαιώθηκε και τελικά κατάφερε να πετάξει το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Γκάλοπ άρχισε να μεταδίδει live στο twitter την προσπάθειά του να προλάβει τον αγώνα και τελικά τα κατάφερε, αν και οριακά. Ήταν τόσο άτυχος, πάντως, που σε αυτόν τον τελικό καταλογίστηκε το πιο γρήγορο πέναλτι στην ιστορία, με συνέπεια να μην προλάβει το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK