Τότεναμ-Ολυμπιακός: Είχε Μεριά, δεν είχε το ball boy

Ο Ολυμπιακός έκανε ονειρικό ξεκίνημα στο Λονδίνο, προηγήθηκε με 2-0 της Τότεναμ στο 19', όμως ένα τραγικό λάθος του Μεριά και η οξυδέρκεια του ball boy έβαλαν ξανά τους Spurs στο παιχνίδι. Δεν άντεξαν στο τέλος οι 'ερυθρόλευκοι' και ηττήθηκαν με σκορ 4-2.

O Γιασίν Μεριά είχε το μεγάλο λάθος που έβαλε ξανά την Τότεναμ στο παιχνίδι, λίγο πριν την ανάπαυλα. Οι Λονδρέζοι έφτασαν στην ανατροπή επικρατώντας με σκορ 4-2 του Ολυμπιακού στο 'Tottenham Hotspur Stadium', για την 5η αγ. των ομίλων του Champions League.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
O Γιασίν Μεριά είχε το μεγάλο λάθος που έβαλε ξανά την Τότεναμ στο παιχνίδι, λίγο πριν την ανάπαυλα. Οι Λονδρέζοι έφτασαν στην ανατροπή επικρατώντας με σκορ 4-2 του Ολυμπιακού στο 'Tottenham Hotspur Stadium', για την 5η αγ. των ομίλων του Champions League. (26/11/2019) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στο 'Tottenham Hotspur Stadium' για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, καθώς παρά το εκπληκτικό του ξεκίνημα στο παιχνίδι, εντέλει υποτάχθηκε στην κλάση της Τότεναμ που επικράτησε με ανατροπή για το τελικό 4-2. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε με σκορ 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, κάτι που σημαίνει πως με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο επί των Σέρβων, οι 'ερυθρόλευκοι' εξασφαλίζουν την 3η θέση και το εισιτήριο του Europa League.


Η ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη και το 1-1 με τον Πανιώνιο είχε σηκώσει πολλή σκόνη στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού και οι οιωνοί κάθε άλλο παρά ευνοϊκοί έμοιαζαν πριν την αναμέτρηση με την Τότεναμ, στο πρώτο εντός έδρας ματς του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των Λονδρέζων. Έχοντας αναλύσει τα σενάρια πρόκρισης εδώ στο Contra.gr σχετικά με το μέλλον των 'ερυθρολεύκων' στα φετινά ευρωπαίκά Κύπελλα, τα κουκιά ήταν μετρημένα για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Επί της ουσίας τίποτα δεν είχαν να χάσουν και πάρα πολλά να κερδίσουν.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε μια διάταξη με τρεις κεντρικούς μέσους, με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους συνήθεις τέσσερις ύποπτους στην άμυνα και τους Ποντένσε, Μασούρα, Ελ Αραμπί στην γραμμή κρούσης σε αυτό το 4-3-3. Ο συμπατριώτης του στον πάγκο της Τότεναμ διατήρησε τόσο το 4-2-3-1, όσο και τα 10/11 της ενδεκάδας στο εκτός έδρας νικηφόρο 3-2 επί της Γουέστ Χαμ, με μοναδική αλλαγή τον Ρόουζ αντί του Ντέιβις στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Κόντρα στις -φυσιολογικά δυσοίωνες- προβλέψεις, το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τον Ολυμπιακό ήταν ονειρικό, τόσο όσο το εκπληκτικό αριστερό σουτ του Ελ Αραμπί εκτός περιοχής που κατέληξε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Καζανίγκα, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Με το σκορ στο 0-1 στο 6', οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν καταφάρει να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους και το ερώτημα ήταν τι περισσότερο θα μπορούσαν να περιμένουν στη συνέχεια. Ερώτημα που απαντήθηκε λίγα λεπτά αργότερα, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Μασούρα, ο Σεμέδο εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με εξ επαφής προβολή σκόραρε για το 0-2 στο 19'!

Οι χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού παραληρούσαν στις εξέδρες του επιβλητικού 'Tottenham Hotspur Stadium' και οι παίκτες στο χορτάρι ανάγκαζαν τον Ζοζέ Μουρίνιο να κοιτάζει αποσβολωμένος, πριν κάνει την πρώτη του αλλαγή μόλις μετά από μισή ώρα αγώνα, βάζοντας τον Έρικσεν στην θέση του Ντάιερ. Το σχήμα της Τότεναμ ήταν σούπερ επιθετικό πλέον, ωστόσο ήταν εντυπωσιακό το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν επέτρεπε στην αγγλική ομάδα ούτε να απειλήσει, ούτε να τρέξει στον χώρο, ούτε να πατήσει την περιοχή του με συνέπεια.

Όλα έμοιαζαν τέλεια φτάνοντας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ένα τραγικό, ερασιτεχνικό λάθος του Μεριά, επέτρεψε στον Ντέλε Άλι να μειώσει το σκορ κυριολεκτικά από το πουθενά... Πλέον το σκορ ήταν 1-2, με τους Spurs να σκοράρουν σε ένα πολύ κομβικό σημείο, κερδίζοντας ψυχολογία ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου.

Εντελώς αναπάντεχα ο Ολυμπιακός επέτρεψε στην Τότεναμ να μπει στο παιχνίδι και με τον ίδιο τρόπο της επέτρεψε και να ισοφαρίσει. Ο Τσιμίκας πρόλαβε την μπάλα πριν τον Μόουρα, ο Βραζιλιάνος έπεσε πάνω του, η μπάλα βγήκε πλάγιο και ο αμυντικός του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε για φάουλ. Ο Μασούρας κοντοστάθηκε και την ανακατωσούρα εκμεταλλεύτηκε ένας δαιμόνιος πιτσιρικάς ball boy, που έδωσε άμεσα τη μπάλα, εκτελέστηκε το πλάγιο και ο Μόουρα γύρισε στον αμαρκάριστο Κέιν για το 2-2 στο 50'.

Ήταν μάλλον αναμενόμενο, αλλά ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει με την ίδια ευκολία την ένταση μιας ομάδας Premier League, ούτε να κυκλοφορήσει τη μπάλα όπως στο πρώτο μέρος. Το μομέντουμ είχε περάσει στους Spurs και όλοι γνωρίζουν καλά τι μπορεί να συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο οι παίκτες του Μαρτίνς διαχειρίζονταν καλά τα ψυχολογικά δεδομένα του αγώνα, έβγαλαν αντίδραση και σταδιακά ισορρόπησαν την κατάσταση, έστω κι αν ήταν η Τότεναμ που διατηρούσε το πάνω χέρι στο τέμπο της αναμέτρησης.

Με τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και το ρεζερβουάρ στις ανάσες να αδειάζει, ο Ολυμπιακός δεν άντεξε ως το τέλος. Ο Οριέ με ευθύβολο σουτ στο 73' ολοκλήρωσε την ολική ανατροπή, αυτή που είχαν ξεκινήσει σε συνεργασία οι... Μεριά και ball boy. Ο Κέιν με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν στο 77', σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-2, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο Λονδίνο.

Παρά το εκρηκτικό του ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το ματς και έχασε κάθε ελπίδα για την 2η θέση. Ωστόσο αν την τελευταία αγωνιστική επικρατήσει στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' επί του Ερυθρού Αστέρα, τότε θα κατακτήσει την 3η θέση, συνεχίζοντας την ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League. Πρώτα απ' όλα φυσικά για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του προέχει το ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΟΚ την 1η του Δεκέμβρη. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Να επιστρέψουν οι 'κομμένοι' στην Εθνική ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK