"Τουλάχιστον 7 χειραγωγημένοι αγώνες πριν το Μουντιάλ 2010"

Συνεχίζονται τα διεθνή δημοσιεύματα που αφορούν στήσιμο αγώνων και μάλιστα διεθνών. Σύμφωνα με μυστικό έγγραφο της FIFA, το οποίο επικαλείται το «Sky Sports», επτά φιλικοί αγώνες πριν από το Μουντιάλ 2010 στην Νότιο Αφρική είχαν χειραγωγηθεί!

"Τουλάχιστον 7 χειραγωγημένοι αγώνες πριν το Μουντιάλ 2010"

Συγκεκριμένα ερευνώνται, η νίκη της Νότιας Αφρικής με 4-0 επί της Ταϊλάνδης, το 1-1 με την Βουλγαρία, η νίκη με 2-1 επί της Κολομβίας, η νίκη με 5-1 επί της Γουατεμάλα και η νίκη με 1-0 επί της Δανίας, που έγιναν τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2010. Τα άλλα δυο ματς που είναι υπό εξέταση είναι η νίκη της Νιγηρίας με 3-1 επί της Κορέας και το 0-0 της Ιαπωνίας με την Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα, ο Γουίλσον Ραζ Περουμάλ, που είναι σε φυλακή της Φινλανδίας από το 2012, έχοντας καταδικαστεί για στήσιμο αγώνων, ήταν εκείνος που χρησιμοποιούσε μια εταιρία ως κάλυψη, μέσω της οποία πρόσφερε διαιτητές για τα παιχνίδια.

Τον Μάιο του 2010 η εταιρία του Περουμάλ υπέγραψε -όπως επικαλείται το «Sky Sports»- ένα συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νοτίου Αφρικής, προκειμένου να προσφέρει διαιτητές στα φιλικά παιχνίδια της χώρας πριν από το Μουντιάλ.

Αυτοί οι διαιτητές πληρώνονταν 70.000 δολάρια για να συμβάλουν στο να έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ο αγώνας. Από τους επτά ύποπτους αγώνες, οι πέντε πιστεύουν στην FIFA, πως ήταν ματς της Νότιας Αφρικής.

Η έρευνα συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ενδέχεται στόχος των εγκληματικών οργανώσεων να γίνει και η τελική φάση του Μουντιάλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK