Τουν-Σπάρτα Πράγας 1-0

Τουν-Σπάρτα Πράγας 1-0
Την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ πανηγυρίζει η ελβετική Τουν από την Τρίτη, καθώς επικράτησε της Σπάρτα Πράγας στην Βέρμη με 1-0. Ο Χότζιτς «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 89’ εκμεταλλευόμενος ένα λάθος των Τσέχων, οι οποίοι, πλέον, βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι άρχισε με αναγνωριστικές κινήσεις εκατέρωθεν, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 12ο λεπτό, όταν ο Αεγκέρτερ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έναντι των αμυνομένων, αλλά ο Μπλάζεκ επενέβη εντυπωσιακά στο σουτ του και απεσώβησε δυσάρεστες καταστάσεις για την ομάδα του.

Από εκεί και ύστερα, οι δύο ομάδες περιορίστηκαν στον χώρο του κέντρου. Η κάθε μία ανάλωσε την προσοχή της στην αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα οι επιθέσεις να περάσουν σε δεύτερο ρόλο. Το θέαμα ήταν κακό και αμφότερες οι ομάδες δεν έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν κοντά στις αντίπαλες εστίες, με αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος να μην υπάρχει σκορ.

Το δεύτερο μέρος άρχισε όπως και το πρώτο, δηλαδή με ευκαιρία. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η Σπάρτα Πράγας που δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από κόρνερ και κεφαλιά του Σίβοκ, ο Γιακούποβιτς απέκρουσε πολύ όμορφα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Πόσπεχ, ο οποίος εξ επαφής δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο.

Αμέσως, το παιχνίδι ξαναβρήκε το ρυθμό του , με τον Αεγκέρτερ να είναι αυτός που αναλάμβανε τα περισσότερα σουτ των γηπεδούχων, τα οποία σταματούσαν από τον Μπλάζεκ. Στον αντίποδα, ο Σίβοκ ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενούμενων, αλλά η άμυνα των Ελβετών δεν άφησε κανένα περιθώριο για κάτι καλό.
Το αντίθετο έπραξε η άμυνα των φιλοξενούμενων, όταν στο 89ο λεπτό ο Γκονσάλβες βρέθηκε στα αριστερά και σέντραρε χαμηλά, η μπάλα πέρασε μπροστά από τρεις παίκτες της Σπάρτα, κανείς δεν έδιωξε και τελικώς ο επερχόμενος Χότζιτς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.


Οι συνθέσεις:

Τουν: Γιακούποβιτς, Ορμάν (46' Γκέρμπερ), Γκονσάλβες, Ντεούμι, Μιλίσεβιτς, Χότζιτς, Αεγκέρτερ, Λεάντρο, Φερέιρα, Αντριάνο (83' Γκέλσον), Λουστρινέλι (79' Σεν)
Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Πόσπεχ, Πέτρας, Πέτρους, Κάντλετς, Χάσεκ, Σίβοκ, Κίσελ, Πόλατσεκ, Ζελένκα (84' Ντόσεκ), Σλέπιτσκα (60' Χέρζαν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK