Τούντορ: "Ο τρόπος έχει σημασία, όχι το σύστημα"

Ο Ιγκόρ Τούντορ απάντησε στις ερωτήσεις των διαδικτυακών φιλάθλων του ΠΑΟΚ, μιλώντας για την προετοιμασία, το σύστημα, τον Πέλκα και τη δική του καριέρα.

Τούντορ: "Ο τρόπος έχει σημασία, όχι το σύστημα"
INTIME SPORTS

Διάλογο με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ άνοιξε ο Ιγκόρ Τούντορ απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις που του έθεσαν μέσα στο διαθέσιμο χρόνο.

Ποιο μοντέλο ομάδας να περιμένουμε εφέτος;

" Η ιδέα του ποδοσφαίρου που μου αρέσει είναι να παίζουμε... ποδόσφαιρο χωρίς μεγάλες μπαλιές, να δημιουργούμε αλλά και όταν δεν έχουμε την μπάλα να είμαστε επιθετικοί. Αλλά πρώτα να είμαστε ομάδα, πρώτος μου στόχος είναι να κάνω μια καλή ομάδα".

Ποια στοιχεία του παιχνιδιού θέλετε και τι επιθυμείτε να βλέπετε από τους παίκτες σας;

" Χρειάζομαι μια ώρα για να το αναλύσω αυτό. Αυτή δεν είναι η ώρα της κουβέντας αλλά των γεγονότων. Κατά την διάρκεια της εβδομάδας πρέπει να κάνω την δουλειά που πρέπει για να δουν οι οπαδοί τα αποτελέσματα την Κυριακή. Ελπίζω να τα δουν σύντομα".

Πως είδατε την κατάσταση στην ομάδα από την πρώτη ημέρα, πιστεύετε πως έχετε ένα πλήρες ρόστερ;

" Είμαι ικανοποιημένος από το πώς οι παίκτες δέχτηκαν νέα πράγματα και νέους κανόνες γιατί ένας νέος προπονητής φέρνει νέους κανόνες. Κάθε προπονητής θέλει τους καλύτερους παίκτες, έτσι κι εγώ".

Στο ματς με την Μπόχουμ έγιναν λάθη, αυτό είναι καλύτερο να γίνεται τώρα και όχι στα επίσημα ματς;

" Είναι λογικό στην προετοιμασία να γίνονται λάθη, δουλεύουμε δύο εβδομάδες. Αυτός δεν είναι ο καθρέφτης της ομάδας. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο και είναι καλό να δούμε κάποια πράγματα. Να χρησιμοποιούμε αυτά τα ματς για να δούμε τις λύσεις που θα χρειαστούμε μέσα στην σεζόν".

Είστε ικανοποιημένος από τον τρόπο που οι παίκτες παίζουν το 3-5-2;

" Είμαι ικανοποιημένος από την αποδοχή τους αλλά φυσικά αυτό που λέω είναι πως το σύστημα δεν είναι σημαντικό. Ο τρόπος έχει σημασία, το σύστημα έχει να κάνει με 10-15 μέτρα προς τα πάνω, δεξιά ή αριστερά γιατί σε ένα ματς οι παίκτες αλλάζουν σύστημα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για συστήματα".

Ποιος παίκτες ήταν η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας;

" Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε ονόματα ξεχωριστά. Αλλά από τους νέους είναι ο Πέλκας. Τον είδα καλά και είδα καλά στοιχεία πάνω του. Είναι νέος ακόμη, πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα και να βελτιώνεται συνεχώς".

Πάντα σκεφτόσασταν το ενδεχόμενο να γίνετε προπονητής;

" Ήρθε αργά επειδή σταμάτησα την καριέρα μου στα 29 λόγω τραυματισμών".

Ποια η πιο έντονη στιγμή στην καριέρα σας;

" Είναι ο τελικός στο Μάντσεστερ εναντίον της Μίλαν. Το να παίζεις στην αρχική ενδεκάδα ενός τελικού Τσάμπιονς Λιγκ είναι από τα καλύτερα πράγματα. Όμως είχαμε χάσει στα πέναλτι σε εκείνο το ματς και ένιωσα τις δύο αντίθετες πλευρές του ποδοσφαίρου".

Πού πιστεύετε πως μπορείτε να φτάσετε με τον ΠΑΟΚ;

" Σκέφτομαι θετικά, δεν μιλάω για θέσεις γιατί δουλειά μου είναι να κάνω την ομάδα να παίζει καλά. Με το καλό παιχνίδι και την πολλή δουλειά τα αποτελέσματα θα έρθουν. Πάντα μιλάω κοιτώντας ψηλά. Πιστεύω πως θα ζήσουμε πολλές καλές στιγμές".

Πιο χαλαρά οι Νομπόα και Ρατς

Προπόνηση για τον ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν από το απογευματινό φιλικό με την Ντνίπρο. Οι Νομπόα και Ρατς ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα (σε πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με τους άλλους παίκτες) ενώ ο Μαντούρο και ο Κοροβέσης δεν συμμετείχαν στο οικογενειακό διπλό. Προς το τέλος της προπόνησης ο Κυριάκος Σαββίδης συγκρούστηκε με συμπαίκτη του αλλά δεν φάνηκε να είναι κάτι το ανησυχητικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK