Τουρκία, μεταγραφές: Ξεκίνησε να γίνει ο νέος Λεβαντόφσκι, έφτασε 28 και θα παίξει στην Μπασακσεχίρ

Η τουρκική αγορά έχει επανέλθει στα παλιά της δεδομένα και προσελκύει δυνατά ονόματα από το ευρωπαϊκό κι όχι μόνο μάρκετ.

Salernitana's Krzysztof Piatek, left, challenges for the ball with Roma's Mady Camara, right, and Roma's Edoardo Bove during a Serie A soccer match between Roma and Salernitana, at Rome's Olympic stadium, Italy, Monday, May 22, 2023. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Ο Κριστόφ Πιάτεκ AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής που είχε χτίσει καλό όνομα στην Ευρώπη -ασχέτως εάν δεν εξελίχθηκε σε αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι- θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην Τουρκία. Ο Κριστόφ Πιάτεκ εμφανίστηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ως ο "νέος Λεβαντόφσκι".

Οι τραυματισμοί του στέρησαν την ευκαιρία να έχει την εξέλιξη που αναμενόταν και πλέον αποχωρεί από την Ιταλία για να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη. Ο 28χρονος Πολωνός το 2018 ε΄θχε πάρει μεταγραφή από την Κρακοβία στην Τζένοα αντί 4,5 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια λόγω των εξαιρετικών του εμφανίσεων φόρεσε τη φανέλα της Μίλαν η οποία πλήρωσε 35.000.000 ευρώ για να τον αγοράσει. Μόλις ένα χρόνο μετά οι Ροσονέρι τον έδωσαν με 24.000.000 ευρώ στην Χέρα. Από εκεί κι έπειτα ακολούθησαν δανεισμοί σε Φιορεντίνα και Σαλερνιτάνα.

Έπειτα ο επιθετικός επέστρεψε στην ομάδα του Βερολίνου, αλλά δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ταξιδέψει στην προετοιμασία αφού η Χέρτα ήθελε να ξεφορτωθεί το ακριβό συμβόλαιό του. Ο Πιάτεκ σε 323 επίσημα ματς σκόραρε 109 γκολ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK