Τους... κοίμισε και νίκησε ο Πανιώνιος

Σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις, ο Πανιώνιος κέρδισε με 1-0 τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (μετά την Καλλιθέα). Μέτριοι οι γηπεδούχοι, δεν είχαν λύσεις για την τελική προσπάθεια, κακοί οι φιλοξενούμενοι στο ντεμπούτο του Μπουμπένκο, που "γραπώθηκαν" στο σκορ και αδιαφόρησαν στη συνέχεια.

Τους... κοίμισε και νίκησε ο Πανιώνιος

Ρεπορτάζ: Νίκος Γιαννόπουλος


Σε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι, με λιγοστές φάσεις, ο Πανιώνιος κέρδισε με 1-0 τον Ακράτητο στα Ανω Λιόσια, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα (μετά την Καλλιθέα). Μέτριοι οι γηπεδούχοι, δεν είχαν λύσεις στην τελική προσπάθεια, κακοί οι φιλοξενούμενοι στο ντεμπούτο του Μπουμπένκο, που "γραπώθηκαν" στο σκορ και αδιαφόρησαν στη συνέχεια.

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με επιθετικούς προσανατολισμούς. Ο μεν Μπαρμπαλιάς προτίμησε ένα 4-3-3 με τους Μερίνο, Σάλες και Ντε Φραντσέσκο να επωμίζονται το καθήκον της επίτευξης του γκολ, ενώ ο Μπουμπένκο χρησιμοποίησε και πάλι τους Ναλιτζή, Οραβετς και Μπρέσκα μαζί, αλλά ο τελευταίος ξεκινούσε τις προσπάθειές του πιο πίσω από τους δύοσυμπαίκτες του.

Αυτά ήταν τα σχέδια των δύο προπονητών, τα οποία, όμως, σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώθηκαν στο γήπεδο. Αμφότερες οι πλευρές παρουσίασαν ένα πολύ κακό ποιοτικά θέαμα, με ελάχιστες φάσεις. Στο 36ο λεπτό, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ο Πανιώνιος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κιάσσος έβγαλε μία όμορφη πάσα στον Οραβετς και αυτός με δεξί σουτ σκόραρε.

*** Αρκετά τα νεύρα των παικτών προς το τέλος. Σε μία περίπτωση, ο Μερίνο με τον Φερναντές ήρθαν σε αντιπαράθεση, η οποία συνεχίστηκε και μετά τη λήξη του αγώνα, χωρίς παρεκτροπές.

*** Ο Τσιχόν χτύπησε στο κεφάλι σε μία φάση προς το τέλος, έσπασε το δόντι του και ζαλίστηκε με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λαζαρίδη.

*** Οι φίλαθλοι του Πανιωνίου ήταν… περισσότεροι από αυτούς του Ακράτητου, αφού έφταναν κατά προσέγγιση τους τριακόσιους.

*** Ο Αχιλλέας Μπέος βρέθηκε στις εξέδρες, άκουσε και πάλι, όμως, συνθήματα εναντίον του από μερίδα φιλάθλων των φιλοξενουμένων.

*** Μετά το τέλος του αγώνα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μπέος διαμαρτυρήθηκε για τον μη καταλογισμό πέναλτι στον Οραβετς, ενώ δήλωσε ότι στη φάση του Σάλες δεν έγινε κάτι μεμπτό.

*** Διαμαρτυρίες στη φισούνα δέχθηκε ο διαιτητής Νικολαΐδης από τον Δημήτρη Μπαρμπαλιά για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη φάση του Σάλες, αν και στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός του Ακράτητου δήλωσε ότι δεν έχει γνώμη.

*** Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι του Χρήστου Δάρα ως πρόεδρος του Ακράτητου, αν και αυτό δεν τον εμπόδισε να καθίσει κανονικά στον πάγκο, καθώς είναι και γιατρός του συλλόγου.

*** Όλα τα βλέμματα στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων στράφηκαν για ακόμα μία φορά στις συζύγους των Ομπράντοβιτς και Παγκανίν.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μερίνο έκανε μία εκπληκτική ενέργεια "αδειάζοντας" τέσσερις αντιπάλους, έδωσε στον Σάλες ο οποίος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Βάνιακ. Ο παίκτης του Πανιωνίου τον ανέκοψε, με τους γηπεδούχους να ζητάνε εντόνως πέναλτι, ενώ στην επαναφορά, ο Ντε Φραντσέσκο δεν κατάφερε να σπάσει την "κατάρα" που τον κατατρέχει και για άλλη μία φορά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Κάπως έτσι έκλεισε και το ημίχρονο, με τους θεατές των γηπεδούχων να μένουν με ένα αίσθημα αδικίας, αφού η ομάδα τους είχε την κατοχή, αλλά έφτανε μέχρι την μεγάλη περιοχή και από εκεί και ύστερα δεν κατάφερνε κάτι ουσιαστικό. Το δεύτερο μέρος άρχισε με αλλαγή στην επίθεση του Ακράτητου. Ο Ντε Φραντσέσκο έδωσε τη θέση του στον Βούγιοβιτς, ενώ οι αλλαγές συνεχίστηκαν και λίγο αργότερα με τους Σόου και Μακέ να αντικαθιστούν τους Σάλες και Ζουέλα, σε μία προσπάθεια του τεχνικού των γηπεδούχων να μεταβάλλει τα δεδομένα.

Αντιθέτως, ο Μπουμπένκο δεν άλλαξε κάτι, αφού έβλεπε ότι δύσκολα θα δεχθεί γκολ, παρά την πολύ κακή εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του. Στόχος ήταν η διασφάλιση του σκορ και γι’ αυτό οι αμυντικές διαθέσεις κυριάρχησαν.

Στο 57ο λεπτό ο Ακράτητος είχε μία καλή στιγμή, όταν ο μοναδικός διακριθείς του, Μερίνο, έβγαλε τη μπαλιά στον Μαρινέσκου και ο Ρουμάνος σούταρε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή για το επόμενο μισάωρο, αφού το παιχνίδι δεν ξέφυγε από τα γνώριμα στοιχεία του που ήθελαν την μία ομάδα να επιτίθεται χωρίς σύστημα και την άλλη να αμύνεται και να κρατάει τη μπάλα όσο μπορεί.

Στο 65ο λεπτό, σε μία φάση μέσα στην περιοχή του Ακράτητου, ο Οραβετς "τσίμπησε" τη μπάλα, μπροστά από τον Μπαντά και στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει κάτι και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται. Στο 83ο λεπτό, σε μία επίθεση του Πανιωνίου, ο Μπρέσκα επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ο Πανιώνιος προσπάθησε να κάνει κάτι, αφού στη συνέχεια ο Ακράτητος ήταν διαρκώς στο προσκήνιο, χωρίς, όμως, να υλοποιήσει τον στόχο του.


Οι συνθέσεις

Ακράτητος: Στελέα, Πιπίνης, Ομπράντοβιτς, Παγκανίν, Μπάντας, Σάλες (59' Σόου), Μαρινέσκου, Ζουέλα (67' Μακέ), Σκούφαλης, Μερίνο, Ντε Φρανσέσκο (46' Βούγιοβιτς)

Πανιώνιος: Βάνιακ, Τσιχόν (82' Λαζαρίδης), Σμίλιανιτς, Εξουζίδης (70' Μάκος), Κίασσος, Λάνγκερ, Μαγκντί, Κοντοδήμος, Μπρέσκα, Ναλιτζής (75' Φερναντές), Οραβετς

Διαιτητής: Νικολαΐδης (Θεσσαλονίκη)
Σκόρερ: 36' Οραβετς
Κίτρινες: Σκούφαλης, Σάλες, Πιπίνης, Ζουέλα, Ομπράντοβιτς- Οραβετς, Μαγκντί, Σμίλιανιτς, Λαζαρίδης
Κόκκινες: -
Εισιτήρια: 462
Εισπράξεις: 5.520





News 24/7

24MEDIA NETWORK