Τραγωδία στο πρωτάθλημα της Δημοκρατίας του Κονγκό, νεκροί 15 φίλαθλοι

Δεκαπέντε φίλαθλοι έχασαν τη ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά από επεισόδια στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο ανάμεσα σε TP Mazembe και Vita Club. Παράλληλα, άλλα είκοσι-ένα άτομα τραυματίστηκαν.

Τραγωδία στο πρωτάθλημα της Δημοκρατίας του Κονγκό, νεκροί 15 φίλαθλοι

Ένα τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο πρωτάθλημα της Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου δεκαπέντε φίλαθλοι έχασαν την ζωή τους στον αγώνα που έκρινε τον τίτλο, ανάμεσα σε TP Mazembe και Vita Club. Παράλληλα, άλλα είκοσι ένα άτομα τραυματίστηκαν.

Ο αγώνας ήταν για την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ και η Mazembe έπαιζε το ματς "τίτλου" της, στην έδρα της Vita Club, όπου τελικά κέρδισε με 1-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια. Ωστόσο, προς το τέλος του αγώνα και με την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω στο σκορ, οι φίλαθλοι των γηπεδούχων έχασαν την ψυχραιμία τους και άρχισαν να πετάνε κροτίδες και καπνογόνα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή να αναγκάζεται να διακόψει το ματς.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ένθερμοι φίλαθλοι της Vita Club έριξαν δεκάδες κροτίδες προς τη πλευρά που βρισκόταν το βανάκι της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, που κάλυπτε την αναμέτρηση, με τον το αθλητικό διευθυντή του καναλιού να αρνείται να συνεχίζει την μετάδοση.

Τραγωδία στο πρωτάθλημα της Δημοκρατίας του Κονγκό, νεκροί 15 φίλαθλοι

Μετά το 90ο λεπτό και με την Mazembe να προηγείται ακόμα με 1-0, ο διαιτητής έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων. Δεκάδες κροτίδες έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο γήπεδο, προκαλώντας την αναγκαστική διακοπή του αγώνα, με την αστυνομία να κάνει ρίψη δακρυγόνων προς τη μεριά των οπαδών των γηπεδούχων.

Αμέσως μετά, επικράτησε πανικός με τους φιλάθλους της Vita Club, να τρέχουν προς την έξοδο, όταν και έγινε το τραγικό περιστατικό. Ένας τοίχος του γηπέδου κατέρρευσε, πλακώνοντας τα άτυχα άτομα που πέρναγαν από κάτω εκείνη την στιγμή.

Στα της αναμέτρησης, η Mazembe, στέφθηκε πρωταθλήτρια Κονγκό για τέταρτη φορά, μετά το 1-0 στην έδρας της Vita Club, ωστόσο κανείς από τους παίκτες και παράγοντες της ομάδας, δεν πανηγύρισε όσο θα ήθελε την νίκη αυτή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK