Τρέχει με... 500 ο Μπουφόν

O Τζιανλουίτζι Μπουφόν στον αγώνα απέναντι στη Τζένοα θα φορέσει για 500η φορά τα γάντια των "μπιανκονέρι", γράφοντας το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου.

Τρέχει με... 500 ο Μπουφόν

O αποψινός (29/10) αγώνας της "Γιούβε" απέναντι στη Τζένοα θα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον Μπουφόν, καθώς θα συμπληρώσει 500 συμμετοχές με τη φανέλα της "Μεγάλης Κυρίας". Παράλληλα, θα γίνει μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής που σπάει το... φράγμα των 500 αγώνων, ενώ είναι ο πρώτος τερματοφύλακας.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό αν αγωνιστεί και την επόμενη αγωνιστική περίοδο να "αναρριχηθεί" μέχρι και την δεύτερη θέση, προσπερνώντας τους Τζουζέπε Φουρίνο και Γκαετάνο Σιρέα που έχουν 528 και 552 συμμετοχές αντίστοιχα. Πρώτος σε συμμετοχές είναι ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο με 705.

O Μπουφόν αποκτήθηκε από την Πάρμα το καλοκαίρι του 2001, με τους "μπιανκονέρι" να καταβάλουν το ποσό των 52,8 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν "δικό" τους. Ένα ποσό που θεωρείται ακόμα και σήμερα ρεκόρ για τερματοφύλακα.

Ο "Τζίτζι" πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο στις 26 Αυγούστου του 2001, στη νίκη της "Γιούβε" απέναντι στη Βενέτσια και είναι βασικός και αναντικατάστατος τα τελευταία 13 χρόνια, ακολουθώντας την ομάδα ακόμα και στη Serie B.

Ο αγώνας με τη Τζένοα θα είναι για ακόμα ένα λόγο σημαντικός, καθώς εκτός από τις 500 συμμετοχές, σε περίπτωση νίκης της Γιουβέντους ο Ιταλός τερματοφύλακας θα φτάσει τις 300 νίκες στη Serie A.

News 24/7

24MEDIA NETWORK