Τρεις κορυφαίοι μικροί του Μουντιάλ 2022 θα κάνουν "ζημιά" 500 εκατ. ευρώ στην αγορά

Τρεις παίκτες που αγωνίστηκαν στο Μουντιάλ 2022 δικαίωσαν τις προσδοκίες κι αναμένεται να προκαλέσουν μεταγραφικά ταραχή.

Croatia's Josko Gvardiol looks on during the World Cup third-place playoff soccer match between Croatia and Morocco at Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, Saturday, Dec. 17, 2022. (AP Photo/Hassan Ammar)
Ο Γιόσκο Γκβάρντιολ αναμένεται να φύγει από την Λειψία AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Παίκτες όπως ο Εμπαπέ, ο Τσουαμενί, ο Γκάβι, ο Μουσιάλα είναι "φτιαγμένοι" ήδη. Τους γνωρίζαμε πριν κι αν κάποιος απ' αυτούς που αναφέρθηκαν είναι για να "κουνήθει" μεταγραφικά, τότε επικεντρωνόμαστε μόνο στον Κιλιάν Εμπαπέ για τον οποίο η Ρεάλ φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Ο ηγέτης της εθνικής Γαλλίας, όμως, είναι ένα κεφάλαιο μόνος του. Οπότε ας εστιάσουμε σε τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι έπαιξαν στο Μουντιάλ 2022 και δικαίωσαν τις προσδοκίες που τους θέλουν το χειμώνα ή το καλοκαίρι να κάνουν μεγάλη μεταγραφή.

Οι τρεις περιπτώσεις που επιλέξαμε αναμένεται να σπάσουν ρεκόρ με τις ενδεχόμενες μετακινήσεις τους και τα χρήματα που θα πέσουν στο τραπέζι μαζί με τράνσφερ, σάλαρι και προμήθειες να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 500.000.000 ευρώ. Αναταραχή στη μεταγραφική αγορά δηλαδή.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ ('03) για παράδειγμα βρίσκεται στο στόχαστρο κορυφαίων κλαμπ της Ευρώπης όπως η Ρεάλ, η Λίβερπουλ αλλά και η Παρί Σεν Ζερμέν. Για το μέσο της Ντόρτμουντ αναμένεται να δαπανηθούν κοντά στα 150.000.000 ευρώ. Αυτή είναι η απαίτηση των Γερμανών.

Πάταγο, έκανε και ο Έντσο Φερνάντες ('01) που στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την εθνική Αργεντινής. Στη δική του περίπτωση η κατάσταση είναι φιξ. Όποιος καταβάλει στην Μπενφίκα 120.000.000 ευρώ που αποτελούν τη ρήτρα του δυναμικού μέσου, μπορεί να τον υπογράψει αύριο το πρωί.

Τρίτη περίπτωση κι αυτή που ξεπετάχτηκε περισσότερο στο Κατάρ είναι ο Γιόσκο Γκβάρντιολ ('02) για τον οποίο γράφονται και ακούγονται μεταγραφικές ιστορίες... παράνοιας. Ο κεντρικός αμυντικός της Λειψίας, μπορεί να έφαγε την ντρίμπλα από τον Μέσι, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο για ομάδες όπως η Σίτι να πληρώσουν για χάρη του κοντά στα 110.000.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK