Τρεις βαθμοί για τη μέτρια ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έπαιξε για το αποτέλεσμα στη Νίκαια και δικαιώθηκε. Ένα έξοχο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου ήταν αρκετό για να λυγίσει η Ενωση τον Ιωνικό με 1-0. Κορυφαίος των κίτρινων ο Αλεξόπουλος, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Τρεις βαθμοί για τη μέτρια ΑΕΚ

Ρεπορτάζ: Γιάννης Κυφωνίδης


Η ΑΕΚ έπαιξε για το αποτέλεσμα στη Νίκαια και δικαιώθηκε. Ένα έξοχο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου ήταν αρκετό για να λυγίσει η Ενωση τον Ιωνικό με 1-0. Κορυφαίος των κίτρινων ο Αλεξόπουλος, σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα.

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο ματς δεν ήταν αυτό που περίμενε ο Σάντος. Κακή ανάπτυξη, έλλειψη πάθους και καθαρού μυαλού χαρακτήρισαν το παιχνίδι της Ενωσης τουλάχιστον κατά το πρώτο 20λεπτο. Όχι βέβαια ότι ο Ιωνικός παρουσίασε κάτι εξαιρετικό μέσα στο γήπεδο. Είχε όμως τουλάχιστον μία καλή φάση όταν στο 15’ ο Μακόρ έπιασε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

H αποθέωση του "Λύμπε"

Αποθεώθηκε από τους φίλους της ΑΕΚ ο Νίκος Λυμπερόπουλος μετά το τέλος του ματς. Επίσης οι φίλοι της Ενωσης πανηγύρισαν έξαλλα την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ.

Από το 20’ και μετά οι παίκτες της ΑΕΚ κατανόησαν ότι δεν θα κέρδιζαν το παχνίδι μόνο με τις φανέλες τους. Ετσι λοιπόν οι ποδοσφαιριστές της Ενωσης ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να παίξουν πιο ορθόδοξα. Για να πετύχουν γκολ όμως χρειάστηκε να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου.

Στο 31’ ο Μακόρ νικήθηκε από τον Σορεντίνο σε ένα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ και στην εξέλιξη της φάσης η ΑΕΚ σκόραρε. Ο Λάκης τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο και ο Μεσσήνιος άσος με ένα έξοχο πλασέ στην κίνηση έξω από την περιοχή έγραψε το 0-1.
Τρία λεπτά αργότερα ο Κατσουράνης πέταξε στα σκουπίδια μία μοναδική ευκαιρία για το 0-2. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ιβιτς από τον Πουλόπουλο αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ χωρίς να εντυπωσιάσει, έπαιξε οργανωμένα και κράτησε χωρίς πολύ κόπο τη νίκη. Ο Αλεξόπουλος ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ενωσης, έκοψε πολλές φορές την μπάλα και κάλυψε και τον Τσιρίλο που έκανε κακή εμφάνιση.

Η ΑΕΚ είχε και δύο καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 56’ ο Λυμπερόπουλος μετά από φάση διαρκείας είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75’ ο Βιενγλίνσκι σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Μπεκιάι αντέδρασε σωστά.

Στο ίδιο διάστημα ο Ιωνικός, παρά τις επιθετικές κινήσεις από τον πάγκο, περιορίστηκε στα ρηχά. Δύο καλά σουτ του Ντα Κόστα και τίποτα περισσότερο για την ομάδα της Νίκαιας.


Ιωνικός: Μπεκιάι, Πουλόπουλος, Κινγκ, Τσιμπλίδης, Ντα Κόστα, Κοϊμπρα (57' Περόνε), Μακόρ, Μελαμπιανάκης, Βουρεξάκης (76' Σαχινίδης), Κωνσταντινίδης (57' Γκούτμαν), Λετιέρι.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μάλμπασα, Κόντης, Αλέξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Ιβιτς (87' Μόρας), Σέζαρ (57' Βιενγλίνσκι), Λάκης (70' Κυριακίδης), Λυμπερόπουλος, Σοάρες.

Σκόρερ: 32' Λυμπερόπουλος

Κίτρινες:

Πουλόπουλος, Λυμπερόπουλος, Τσιμπλίδης, Κυριακίδης, Μελαμπιανάκης, Κόντης, Κινγκ.


***Μικροεπεισόδιο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Οπαδοί της ΑΕΚ κατευθύνθηκαν με άγριες διαθέσεις προς τη θύρα των οπαδών του Ιωνικού. Ο ένας από αυτούς προσωρινά συνελήφθη αλλά οι υπόλοιποι κατάφεραν να τον απελευθερώσουν!







News 24/7

24MEDIA NETWORK