Τρελό σενάριο για ένα παγκόσμιο Champions League!

Ο Τζάνι Ινφαντίνο θέλει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων να μη γίνεται χειμώνα αλλά καλοκαίρι και να συμμετέχουν 32 ομάδες όπως στο... Champions League!

Τρελό σενάριο για ένα παγκόσμιο Champions League!

Αυτό και αν συνιστά ρηξικέλευθη πρόταση! Ο πρόεδρος της FIFA οραματίζεται ένα εντελώς διαφορετικό Μουντιάλ Συλλόγων σε σύγκριση με την υπάρχουσα μορφή του, καθώς θέλει να φτιάξει μία διοργάνωση που θα έχει το ίδιο φορμάτ με αυτό του Champions League, δηλαδή με 32 ομάδες να παίρνουν μέρος!

Δήλωσε μάλιστα πως ευελπιστεί η πρώτη βερσιόν της διοργάνωσης με τις 32 ομάδες να λάβει χώρα το 2019. "Σήμερα το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο Ευρώπη και Λατινική Αμερική, ο κόσμος έχει αλλάξει και για αυτό το λόγο πρέπει να κάνουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων πιο ενδιαφέρον για τις ομάδες αλλά και για τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Τρελό σενάριο για ένα παγκόσμιο Champions League!

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, δημιουργώντας ένα τουρνουά που θα είναι πιο ελκυστικό, με μεγαλύτερη ποιότητα μεταξύ των συμμετεχόντων και περισσότερους συλλόγους. Αυτό θα προσελκύσει περισσότερους χορηγούς και τηλεοπτικές εταιρίες από όλο τον κόσμο", δήλωσε ο Ινφαντίνο στην καταλανική εφημερίδα "Mundo Deportivo" ενώ σε συνέντευξή του στην "Gazzetta dello Sport" επεσήμανε:

"Η μορφή που έχει τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι περίπλοκη και όχι τόσο συναρπαστική. Εμείς θέλουμε να την οργανώσουμε καλοκαίρι, από τις 10 μέχρι τις 30 Ιουνίου, με τις 32 καλύτερες ομάδες στον κόσμο".

Η φετινή διοργάνωση πάντως είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Ιαπωνία, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης να είναι το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο ώστε να διαδεχτεί στον θρόνο την Μπαρτσελόνα που πήρε τον τίτλο το 2015.

News 24/7

24MEDIA NETWORK