"Τρένο" χωρίς σταματημό ο Φρανκ Λάμπαρντ

Ο "χαλκέντερος" Φρανκ Λάμπαρντ έχει βαλθεί να τρελάνει το... Νησί με τα καμώματα του. Με την συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα της Τσέλσι στην αναμέτρηση  με την Νιούκαστλ ο διεθνής μέσος συμπλήρωσε 159 συνεχείς αγώνες στην Πρέμιερσιπ και... έσπασε το ρεκόρ που είχε ο Ντέιβιντ Τζέιμς.

"Τρένο" χωρίς σταματημό ο Φρανκ Λάμπαρντ
Ο "χαλκέντερος" Φρανκ Λάμπαρντ έχει βαλθεί να τρελάνει το... Νησί με τα καμώματα του. Με την συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα της Τσέλσι στην αναμέτρηση με την Νιούκαστλ ο διεθνής μέσος συμπλήρωσε 159 συνεχείς αγώνες στην Πρέμιερσιπ και... έσπασε το ρεκόρ που είχε ο Ντέιβιντ Τζέιμς.

O νυν υπερασπιστής της εστίας της Μάντσεστερ Σίτι θα περάσει δεύτερος στην επόμενη αγωνιστική, με τους "μπλε" να ταξιδεύουν στο "Φράτον Πάρκ" και τον Λάμπαρντ να στρογγυλεύει πλέον τις παρουσίες του σε 160. Τρίτος, αλλά αρκετά μακριά είναι o τερματοφύλακας της Νιούκαστλ και αντίπαλος του πρώην μέσου της Γουέστ Χαμ στο παιχνίδι του Σαββάτου, Σέιν Γκίβεν (140).

Ο Λάμπαρντ πήγε στην Τσέλσι το καλοκαίρι του 2001 και ξεκίνησε ως βασικός τη σεζόν 2001/2002. Αποβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2001 στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Τότεναμ όταν γρονθοκόπησε τον Κρις Πέρι και τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική. Ετσι, έχασε το ματς με τη Φούλαμ (1-1 στο "Κρέιβεν Κότατζ" στις 13/10/2001), στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Από τις 30 Σεπτεμβρίου 2001 (Τσέλσι-Λέστερ 2-0) και μέχρι σήμερα στην ενδεκάδα των πρωταθλητών Αγγλίας στους αγώνες πρωταθλήματος ο Λάμπαρντ ήταν πάντοτε παρών.

H φετινή σεζόν αποτελεί συνέχεια της περυσινής εντυπωσιακής, στην οποία ο μέσος της Τσέλσι κέρδισε το πρωτάθλημα και τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του πρωταθλήματος. Κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν μετρά ήδη 10 γκολ σε 13 αγωνιστικές και έχει κερδίσει το βραβείο του παίκτη του μήνα, για τον Οκτώβρη.

Αξίζει να σημιωθεί ότι είναι πολύ δύσκολο ο Λάμπαρντ ή οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής να καταρρίψει το ρεκόρ των περισσότερων διαδοχικών συμμετοχών στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος, δηλαδή της προ-Πρέμιερ Λιγκ περιόδου. Από τον Δεκέμβριο του 1974 έως τον Σεπτέμβριο του 1983 ο Φιλ Νιλ της Λίβερπουλ συμπλήρωσε 366 (κατ' άλλους 365) συνεχείς εμφανίσεις.

Ακόμη κι αυτός, όμως, δεν κατάφερε να "εκθρονίσει" τον κάτοχο του απόλυτου ρεκόρ στην Αγγλία, σε όλες τις κατηγορίες. Αυτός είναι ο Χάρολντ Μπελ της Τρανμίρ με 375 παιχνίδια, από το 1946 και για τα δέκα επόμενα χρόνια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK