Τρένο

Αγκαλιά με την "κούπα" της Μπουντεσλίγκα φαντάζει να είναι πλέον η Βέρντερ Βρέμης, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα "δωράκια" που της έκαναν οι Μπάγερν Μονάχου και Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ κέρδισε με 1-0 την Καιζερλάουτερν χάρη σε πέναλτι του Αϊλτον στο 92' και αποσπάστηκε εννέα βαθμούς από τους διώκτες της. Στο άλλο παιχνίδι της Κυριακής η Ντόρτμουντ πήρε δεύτερο συνεχόμενο διπλό εκτός έδρας κερδίζοντας μέσα στο Μόναχο την 1860 με 2-0.Το Σάββατο η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Μπόχουμ, ενώ η Στουτγκάρδη του Φέλιξ Μάγκατ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Γκλάντμπαχ. Ολική επαναφορά για την Λεβερκούζεν μέσα στο Αννόβερο, για το οποίο σκόραρε ο Κώστας Κωνσταντινίδης, αφού αν και οι "ασπιρίνες" έχαναν με 2-0 κατάφεραν τελικά να πετύχουν δυο τέρματα και να φύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την AWD-Arena.

Τρένο
Αγκαλιά με την "κούπα" της Μπουντεσλίγκα φαντάζει να είναι πλέον η Βέρντερ Βρέμης, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα "δωράκια"που της έκαναν οι Μπάγερν Μονάχου και Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Τόμας Σάαφκέρδισεμε 1-0 την Καιζερλάουτερν χάρη σε πέναλτι του Αϊλτον στο 92' και αποσπάστηκε εννέα βαθμούς από τους διώκτες της. Στο άλλο παιχνίδι της Κυριακής η Ντόρτμουντ πήρε δεύτερο συνεχόμενο διπλό εκτός έδρας κερδίζοντας μέσα στο Μόναχο την 1860 με 2-0.

Το Σάββατοη πρωταθλήτρια ΓερμανίαςΜπάγερν Μονάχου, ηττήθηκε με 1-0 εκτός έδρας από την Μπόχουμ, ενώ η Στουτγκάρδη του Φέλιξ Μάγκατ αναδείχτηκε ισόπαλη1-1 εντόςέδρας με την Γκλάντμπαχ. Ολική επαναφορά για την Λεβερκούζεν μέσα στο Αννόβερο, για το οποίο σκόραρε ο Κώστας Κωνσταντινίδης, αφού αν και οι "ασπιρίνες" έχαναν με 2-0 κατάφεραν τελικά να πετύχουν δυο τέρματα και να φύγουν με τονβαθμό της ισοπαλίαςαπό την AWD-Arena.

Το ματς της αγωνιστικής

(Ruhrstadion)
Μπόχουμ – Μπάγερν Μονάχου 1-0

(8' Mάντσεν)






Χωρίς τον τιμωρημένο Μίκαελ Μπάλακ στην σύνθεση της η Μπάγερν ταξίδεψε στο Μπόχουμ για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, η οποία φέτος διαθέτει ένα εξαιρετικό σύνολο και είναι σε θέση να κερδίσει την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, με την Μπόχουμ να έχει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Μόλις στο 8' η Μπόχουμ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Ρόμπερτ Κόβατς που σχεδόν πάσαρε την μπάλα στον Φράιερ, που με την σειρά του έδωσε στον Μάντσεν ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Ολιβερ Καν πετυχαίνοντας το 9ο φετινό του τέρμα στην Μπουντεσλίγκα.

Μετά το γκολ της Μπόχουμ οι ρόλοι δεν άργησαν να αναστραφούν, με την Μπάγερν πάντως αν και είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Αξίζει να σημειώσουμε πως μέχριτο 25' περίπου της αναμέτρησης η Μπάγερν είχε περίπου 62% κατοχή της μπάλας,χωρίς να έχει δημιουργήσει ούτε μια καλή ευκαιρία. Η Μπόχουμ σε εκείνο το σημείο του αγώνα αγωνιζόταν πιο έξυπνα, καθώς έδινε χώρο στους Βαυαρούς προσπαθώντας να τους χτυπήσει σε κάποιακόντρα.

Μερικές καλές ευκαιρίες χάθηκεν εκατέρωθεν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως ηεικόναπου σου έδινε ο αγώνας ήταν πως η Μπάγερν ήταν αργή, νωχελική, χωρίς φαντασία και διάθεση στην ανάπτυξη της. Ο Οτμαρ Χίτσφελντ στην ανάπαυλα έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζονταςτον Σάντα Κρουζ στη θέση Σανιόλ σε μια προσπάθεια να αφυπνήσει την επιθετική του γραμμή.

Ο Γερμανός τεχνικός των πρωταθλητών δικαιώθηκε για την επιλογή του στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, αφούη Μπάγερν είχε γίνει πιο κινητική και δραστήρια, χωρίς όμωςνα μπορεί ακόμα να δημιουργήσει τη μεγάλη εικαιρία, μιας και οι ποδοσφαιριστές του Χϊτσφελντ είχαν επιδοθεί σε μιασειρά μακρινών σουτ που δεν έδειχναν να απειλούν ιδιαίτερα τον Φαν Ντούιχοφεν.

Οσο περνούσε η ώραη Μπάγερν ανάβαζε στροφές, έχοντας κλείσει στα καρέ της την Μπόχουμ την οποία και σφυροκοπούσε αδιάλλειπτα. Το μοτίβο του παιχνιδιού δεν άλλαζε. Καλύτερη η Μπάγερν στο δεύτερο μέρος, με αντεπιθέσεις έπαιζε η Μπόχουμ.

Στο φινάλε της αναμέτρησης μέχρι και ο Καν είχε βγει μπροστά. Στα τελευταία λεπτά η Μπόχουμ έχασε μια τρομερή ευκαιρία, με τον Ντιαμπάνγκ να αποτυγχάνει να κάνει το 2-0, ενώλίγο μετά έγινε μια φάσηπου θα συζητηθεί αρκετά, όταν ο Πιζάροσε μια φάση πουόλη η Μπάγερν ήταν στην επίθεση κατάφερε με κεφαλιά να πετύχει το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης, όμωςαυτό ακυρώθηκε λόγω ενός μάλλον ανύπαρκτου οφσάιτ.

Τίποτα δενάλλαξε στη συνέχεια καιη Μπάγερν πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Βέρντερ την Κυριακή, για να μάθει αν θα βλέπει με τα κυάλια την κορυφή της Μπουντεσλίγκα. Η Μπόχουμ από την πλευρά τηςέκανε τεράστιο βήμα για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ κανείς δεν της απαγορεύει να κρυφοβλέπει ακόμα ψηλότερα.

Οι συνθέσεις:


Μπόχουμ:
Φαν Ντούιχοφεν, Κόλντινγκ, Καλά, Φάρενχορστ, Εντού, Ολίσε, Φράιερ(87' Μάιχελμπεκ), Ζντέμπελ, Βόζ(71' Γκούντγιονσον), Μάντσεν(60' Ντιαμπάνγκ), Χασεμιάν

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ(46' Σάντα Κρουζ), Λιζαραζού, Κουφούρ, Κόβατς, Ζε Ρομπέρτο, Σαλιχάμιζιτς, Χάργκριβς, Σβαϊνστάιγκερ(74' Τροκόφσκι), Μακάι, Πιζάρο



Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις



Σοκ για την Στουτγκάρδη που μετά την ήττα της περασμένης εβδομάδας άφησε βαθμούς και μέσα στην έδρα της, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη1-1 με την Γκλάντμπαχ. Μετά και τη νέα απώλεια βαθμών η ομάδα του Μάγκατ πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσειτον τίτλο της Μπουντεσλίγκα, αφού αν κερδίσει η Βέρντερ την Κυριακή αποκτά ένα προβάδισμα εννέα βαθμών.

Ολική επαναφορά για την Λεβερκούζεν, που αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το Αννόβερο, για το οποίο σκόραρε ο Κώστας Κωνσταντινίδης, κατάφερε ναισοφαρίσει το παιχνίδι και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την AWD-Arena. Στο άλλο παιχνίδι ελληνικού ενδιαφέροντοςη Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με τον ΓιάννηΑμανατίδη στη σύνθεση της δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά με την περασμένη εβδομάδα όταν και κέρδισε εκτός έδρας την Λεβερκούζεν, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη1-1 στην έδρα της με την Χάνσα. Πάντως ακόμα και ο ένας βαθμός πιστοποιεί την αγωνιστική άνοδο της Αϊντραχτ.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κολονίας πέτυχε η Σάλκε, που παραμένει σε απόσταση βολής από τις θέσεις που οδηγούν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ενώ η Χέρτα μετά την αλλαγή προπονητή και τον Χανς Μάιερεδώ και δυο εβδομάδες περίπου στο τιμόνι του συλλόγου πέτυχε ακόμα μια νίκη και δείχνει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία που μπορεί να γλιτώσει από τις περιπέτειες του υποβιβασμού. Η Βόλφσμπουργκ από την πλευρά της μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει τις σκέψεις για έξοδο στην Ευρώπη, μετά και τη νέα ήττα της με 2-0 από το Αμβούργο στην AOL-Arena.

Εντωμεταξύ μετά και τα παιχνίδια της Κυριακής αγκαλιά με την "κούπα" της Μπουντεσλίγκα φαντάζει να είναι πλέον η Βέρντερ Βρέμης, που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα "δωράκια"που της έκαναν οι Μπάγερν Μονάχου και Στουτγκάρδη. Η ομάδα του Τόμας Σάαφκέρδισεμε 1-0 την Καιζερλάουτερν χάρη σε πέναλτι του Αϊλτον στο 92' και αποσπάστηκε εννέα βαθμούς από τους διώκτες της. Αυτό ήταν το 3ο παιχνίδι στη σειρά που η Βέρντερ κατακτά τη νίκη στο φινάλε ενός αγώνα. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας η Ντόρτμουντ πήρε δεύτερο συνεχόμενο διπλό εκτός έδρας κερδίζοντας μέσα στο Μόναχο την 1860 με 2-0, χάρη σε δυο τέρματα του Εβέρτον στο 41' και το 60'. Βέβαιαθα πρέπει να πούμε πως η 1860 αγωνίστηκε για μια ώρα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Στράνζλ στο 40'.




Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής


Σάββατο 14 Φεβρουαρίου



(AOL-Arena)
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ 2-0

(18' Μπάρμπαρεζ, 88' Ράμ)

(Gottlieb-Daimler-Stadion)
Στουτγκάρδη-Γκλάντμπαχ 1-1

(6' Σάμπιτς - 84' Σβέρκος)

(Dreisamstadion)
Φράιμπουργκ-Χέρτα 2-3

(76'αυτ. Χάρτμαν, 87' Τσικιτσβίλι -24' Φρίντριχ, 44' Νόιεντορφ 63' Ρέινα)

(Waldstadion)

Αϊντραχτ-Χάνσα 1-1

(40' Κρίς - 82' Αρβιντσον)

(AWD-Arena)
Αννόβερο-Λεβερκούζεν 2-2

(40' Μάτις, 48' Κωνσταντινίδης - 65' Μπερμπάτοφ, 71' Φράνκα)

(Ruhrstadion)
Μπόχουμ-Μπάγερν 1-0

(8' Μάντσεν)

(RheinEnergie Stadion)
Κολονία-Σάλκε 0-2

(26' Φαν Κερχόφεν, 81' Ντελουρά)

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου


(Weserstadion)

Βέρντερ-Καιζερσλάουτερν 1-0

(92'πεν. Αϊλτον)

(Olympiastadion)

Μόναχο 1860-Ντόρτμουντ 0-2

(41', 60' Εβέρτον)


Δείτε την βαθμολογία της Bundesliga


























































News 24/7

24MEDIA NETWORK