Τρία στα τρία με απόδοση... κρύα

Τρία στα τρία με απόδοση... κρύα

Προβληματίζοντας με την απόδοσή του, ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Ελ Πάσο» της Καλλιθέας με 3-0, διατηρώντας το αήττητο για τρίτη αγωνιστική. Η αρχή της νίκης έγινε από τον Τελκίνσκι με αυτογκόλ (για τρίτη συνεχή χρονιά σημειώνεται αυτογκόλ στο συγκεκριμένο γήπεδο!) και επικυρώθηκε από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Στις καθυστερήσεις, ο Καστίγιο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Αντιδράσεις από τους φιλάθλους των Πειραιωτών για την εικόνα της ομάδας, Γεωργάτος και Τζόρτζεβιτς οι αποδέκτες της «γκρίνιας». Αξιζε καλύτερης τύχης η Καλλιθέα. Τα εύκολα-δύσκολα έκανε ο διαιτητής Κοντογιαννίδης που δεν είχε καμία βοήθεια από τους επόπτες.

Ο Τροντ Σόλιντ δεν δοκίμασε κάποια διαφορετική ενδεκάδα ή κάποιο άλλο σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στη Ρόζενμποργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός έδειξε για μία ακόμη φορά τις προθέσεις του να δουλεύει με συγκεκριμένους παίκτες και παρέταξε τους ίδιους έντεκα απέναντι στην Καλλιθέα.

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο Ολυμπιακός είχε να κερδίσει την τρίτη αγωνιστική από το 1999! Από τότε μετρούσε 2 ήττες (με Ξάνθη και Προοδευτική) και τρεις ισοπαλίες.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Νικοπολίδης, δεξιά ο Μαυρογενίδης, αριστερά ο Γεωργάτος, στο κέντρο της άμυνας οι Ανατολάκης και Κωστούλας, στα χαφ οι Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο, Μπαμπανγκίντα και Τζόρτζεβιτς και μόνος μπροστά ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Ένα ημίχρονο άνευ ουσίας πέρασε για τον Ολυμπιακό που δεν μπόρεσε να πιάσει την απόδοση εκείνη για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό με αποτέλεσμα η Καλλιθέα να μην δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κρατήσει ανέπαφη την εστία της με τον Μλαντένοφ να έχει τοποθετήσει αρκετά μαν του μαν με σημαντικότερο εκείνο του Βόκολου πάνω στον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο… από τον αέρα.

Οι γηπεδούχοι με μοναδικό προωθημένο τον Λαζανά δεν έδειχναν να μπορούν να απειλήσουν τον Αντώνη Νικοπολίδη, ωστόσο σε μερικές φάσεις η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιξε με αρκετή δόση κινδύνου το οφσάιντ και λίγο έλειψε να το πληρώσει.

Οι Πειραιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά με τη «φλυαρία» τους στη μεσαία γραμμή δεν μπορούσαν να βρουν κενούς διαδρόμους προς το τέρμα του Μπαρτζώκα. Η σημαντικότερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκε στο 21ο λεπτό με τον Τζόρτζεβιτς να βγαίνει τετ α τετ με την αντίπαλη εστία, αλλά το πλασέ του ήταν εύκολη υπόθεση για τον τερματοφύλακα των «κυανόλευκων» που σίγουρα δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη της φάσης.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός δεν παρουσίασε την βελτίωση εκείνη που θα περίμεναν πολλοί, γι’αυτό και ο Τροντ Σόλιντ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα «φρεσκάροντας» την ενδεκάδα με δύο προσθήκες. Οι Ριβάλντο και Μπαμπανγκίντα αποχώρησαν στο 60ο λεπτό και την θέση τους πήραν οι Παντελής Καφές και Γιάννης Οκκάς.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το παιχνίδι πήρε μια «άγρια ομορφιά» με την αρχή να γίνεται στο 55ο λεπτό όταν ο Κουτσοσπύρος –αφού πέρασε τον Ανατολάκη- δεν μπόρεσε να «νικήσει» με το πλασέ του τον Αντώνη Νικοπολίδη. Λίγα λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού υπέπεσε σε ένα σοβαρό λάθος, το οποίο φαίνεται πως δεν αντιλήφθηκε ο διαιτητής Κοντογιαννίδης. Ο Κωστούλας γύρισε την μπάλα προς το τέρμα μετά την πίεση των παικτών της Καλλιθέας και ο Νικοπολίδης την έπιασε με τα χέρια, αντί να την διώξει με τα πόδια ως όφειλε.

Λίγο μετά, η Καλλιθέα προκάλεσε και νέα σύγχυση στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» με τον Λαζανά να εκμεταλλεύεται την λανθασμένη έξοδο του Νικοπολίδη έξω από την περιοχή του, χωρίς όμως να προλάβει να κάνει κάτι, αφού ο τερματοφύλακας διόρθωσε το λάθος του με άμεση προβολή στην μπάλα.

Οι γηπεδούχοι πίεζαν τον Ολυμπιακό φανερώνοντας τα τρωτά σημεία του, ωστόσο στο 70ο λεπτό βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Και αυτό γιατί ο Τελκίνσκι –που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μπει ως αλλαγή- έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Γεωργάτου και έδωσε το προβάδισμα στους αντιπάλους.

Η λογική λέει πως παίκτες και κόσμος θα πανηγύριζαν το γκολ αυτό, ωστόσο η απόδοση της ομάδας του Τροντ Σόλιντ προκαλούσε αντιδράσεις γι’αυτό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε το σύνθημα «παίξτε μπάλα οε οε οε». Στο 77ο λεπτό, όμως, τα συνθήματα άλλαξαν… τροπάριο, αφού ο Πέντραγκ Τζόρτζεβιτς με ατομική ενέργεια έκανε το 2-0 και «καθάρισε» το ματς. Μάλιστα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν πανηγύρισε την επιτυχία, αντιδρώντας για τα όσα ακούστηκαν νωρίτερα από την εξέδρα.

Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού η Καλλιθέα παρέδωσε τα όπλα και έδειξε συμβιβασμένη με το 0-2, ενώ οι του Ολυμπιακού δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι παραπάνω έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν στις καθυστερήσεις με τον νεοεισελθέντα Καστίγιο να διαμορφώνει με πολύ ωραία ατομική ενέργεια το τελικό 0-3.


Διαιτητής: Κοντογιαννίδης (Ξάνθης)

Κίτρινες: Πασάς, Μπελεγρίνης / Κωνσταντίνου

Σκόρερ: 70' Τελκίνσκι αυτ., 77' Τζόρτζεβιτς, 92' Καστίγιο

Καλλιθέα: Μπαρτζώκας, Τσιώλης, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Γιάντσεφ, Πέτκοβιτς, Βόκολος, Πασάς, Κουτσοσπύρος, Λαζανάς (82' Γκόντζος), Μουτζίρι (63' Τελκίνσκι), Τζωρμπαρτζάκης

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Κωστούλας, Τουρέ, Στολτίδης, Ριβάλντο (59' Καφές), Κωνσταντίνου (84' Καστίγιο), Τζόρτζεβιτς, Μπαμπανγκίντα (59' Οκκάς)

Εισιτήρια: 2.812
Εισπράξεις: 55.665


News 24/7

24MEDIA NETWORK