Τριγμοί στην κεντρική διαχείριση

Ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δήλωσε έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση αν τεθεί τέτοιο θέμα. Τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση.

Τριγμοί στην κεντρική διαχείριση

Η προτεινόμενη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στις ΠΑΕ τηςSuperLeagueδεν αποκλείεται ακόμη και να τινάξει στον αέρα την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019.

Στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Στράτο, Κωστούλα, Μποροβήλο που θα εξετάσει το πώς θα μοιραστούν οι ΠΑΕ τα λεφτά από τηνNOVA. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν τέθηκε προς ψήφιση όπως και το υπόλοιπο «πακέτο» της αναδιάρθρωσης και πήρε αναβολή για τις 24 Μαρτίου, προβλέπει μείωση της εμπορικότητας στην κατανομή των εσόδων για τις μεγάλες ΠΑΕ από 50% σε 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οιbig-4 του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θα χάσουν λεφτά από το τηλεοπτικόσυμβόλαιο που θα πάνε στα ταμεία των υπόλοιπων ΠΑΕ.

Στο διοικητικό συμβούλιο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης πήρε το «οκ» από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πως αν συμφωνήσουν οι υπόλοιπες ομάδες με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και καλυφθεί το ποσό που θα χάσουν από άλλα κριτήρια, τότε θα συμφωνήσουν και αυτοί. ΟΠαναθηναϊκόςδεν απάντησε θετικά. Στην ερώτηση μάλιστα,του Χρήστου Πανόπουλου αν οι τέσσερις μεγάλοι θέλουν να «σπάσει» η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η απάντηση από τον Χρήστο Παναγόπουλου του Παναθηναϊκού ήταν «αν τεθεί τέτοιο θέμα, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε».

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι «πράσινοι» βέβαια γνωρίζουν ότι στο τηλεοπτικό συμβόλαιο υπάρχουν ρήτρες σε περίπτωση αποχώρησης μίας ομάδας και δεν μπορούν να φύγουν μόνοι τους. Εκτός αν αποδεσμευτούν από την κεντρική διαχείριση ή έχουν στο πλευρό τους και άλλες ΠΑΕ.

Πανόπουλος: «Να κάνουν συμβόλαια με τοCnn, τοEurosport, τοCanalplus»

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπό προϋποθέσεις, είναι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση, το επιβεβαίωσε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το διοικητικό συμβούλιο τηςSuperLeague.

«Επειδή η εκτίμηση μου είναι ότι οι μεγάλες ομάδες θέλουν να αγοράζουν χρόνο, σαν Ξάνθη πάντα μιλώντας, εκφράστηκα και είπε «πέστε μας, θα ήθελα να γνωρίζω από τις ιδιοκτησίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αν θα ευχόντουσαν οι ομάδες τους να αποχωρήσουν από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση αντί να αγοράζουν χρόνο όπως είναι η εκτίμηση της Ξάνθης». Μου είπαν - και είναι αυτονόητο - ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ο οποίος είπε ότι «αν τεθεί τέτοιο θέμα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση με κάποιους όρους»τόνισεoncameraο ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Οι όροι αυτοί που αναφέρεται ο Χρ. Πανόπουλος είναι οι ρήτρες.

Στην ερώτηση αν διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σημαίνει και το τέλος τηςSuperLeagueη απάντηση του ήταν… «άλλοSuperLeague, άλλο κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει Σούπερ Λίγκα με κεντρική τηλεοπτική διαχείριση που θα είναι σε ένα κομμάτι 12 ομάδες και σε ένα άλλο 4 ομάδες με ξεχωριστά συμβόλαια με τοCnn, τοEurosport, τοCanalplusή ότι θέλουν».

24MEDIA NETWORK