Τρομοκρατική επίθεση με 15 νεκρούς

Τουλάχιστον 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Νιγηρία την ώρα που είχαν μαζευτεί για να δουν αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό.

Τρομοκρατική επίθεση με 15 νεκρούς

Δεκαπέντε άτομα έχασαν τη ζωή του και πολλά ακόμα τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης (17/6) στη Νιγηρία, την ώρα που είχαν μαζευτεί για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ της Βραζιλίας και του Μεξικό.

Η γνωστή τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram, παγίδευσε με εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το μέρος όπου ήταν μαζεμένος ο κόσμος, τον οποίο πυροδότησε, σκορπώντας το θάνατο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, η οργάνωση θέλει να εκμεταλλευτεί το Μουντιάλ για ακόμα περισσότερες επιθέσεις.

Σκοπός της είναι να επιβάλει ένα Ισλαμικό καθεστώς στη Νιγηρία, τη χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στην Αφρική, της οποίας ο πληθυσμός είναι χωρισμένος σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν περίπου ένα μήνα η συγκεκριμένη οργάνωση είχε απαγάγει 250 κορίτσια από σχολείο στη Νιγηρία, απειλώντας ότι θα τις πουλήσει για σκλάβες, αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί να της ανταλλάξει με κρατούμενους εξτρεμιστές.

Τέλος, ο στρατός της χώρας έχει υποσχεθεί αυξημένα μέτρα για να αποφευχθεί νέα επίθεση στο μέλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK