Τρόμος και στην Μάλτα

Τρόμος και στην Μάλτα
Οι Κροάτες είναι γνωστό ότι δεν είναι τα καλύτερα παιδιά και το απέδειξαν ακόμα και στην Μάλτα. Η εθνική ομάδα της χώρας κατάφερε να μείνει στο 1-1 με τους αδύναμους Μαλτέζους και οι οπαδοί των Βαλκάνιων δεν έχασαν την ευκαιρία να τα κάνουν...γυαλιά καρφιά.

Η ισοπαλία με την Μάλτα επέτρεψε στους Σουηδούς να περάσουν στην πρώτη θέση του όγδοου ομίλου και στερεί από την ομάδα του Κράνιτσαρ να περάσει ως πρώτη, αφού λογικά θα αναδειχθεί μία από τις δύο καλύτερες δεύτερες, εκτός αν η ίδια "καταφέρει" να δώσει αγώνα μπαράζ, για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2006. Αυτό πείραξε αρκετά τους Κροάτες οπαδούς οι οποίοι επιτέθηκαν στους φιλάθλους των γηπεδούχων, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και τον Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης της Μάλτας, Μίκαελ Φρεντ.

Εγιναν πάνω από 90 συλλήψεις, ενώ όπως ανακοινώθηκε και 16 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της άγριας συμπλοκής με τους Κροάτες οπαδούς.

Οι ενέργειες των τελευταίων δεν έμειναν ασχολίαστες από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ιβο Σάναντερ, ο οποίος ζήτησε συγνώμη από την κυβέρνηση της Μάλτας, ενώ συγχώρεση ζήτησε και από τον ομόλογο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς. Μάλιστα, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε πλήρη αναφορά, από την μαλτέζικη αστυνομία, για τα συμβάντα της Βαλέτας, ενώ δήλωσε ότι τα επεισόδια πλήττουν την εικόνα της πατρίδας τους, η οποία επιθυμεί να διεκδικήσει το EURO 2012.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα ο Ζλάτκο Κράνιτσαρ δεν έδειξε να ανησυχεί, παρά την τραγική εμφάνιση των παικτών του. "Δεν νομίζω ότι η βαθμολογική μας θέση άλλαξε κατά πολύ. Ηταν γνωστό από πριν ότι την πρώτη θέση θα την διεκδικούσαμε στον αγώνα μας στην Σουηδία τον Δεκέμβρη".

Την άποψη του δεν συμμερίζεται ο Τύπος της χώρας, με τους πιο χτυπητούς τίτλους να αναφέρουν ότι πρόκειται για ντροπή της Κροατίας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που χαρακτηρίζουν τους παίκτες ερασιτέχνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK