Τσέλσι-Άγιαξ: Τα 194 δευτερόλεπτα της απόλυτης ποδοσφαιρικής παράνοιας

Σε μία και μόνο 'κατεβασιά' της η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι και την αποβολή δύο ποδοσφαιριστών του Άγιαξ.

Ο Τζιανλούκα Ρόκι δεν δίστασε ν' αποβάλει δύο ποδοσφαιριστές του Άγιαξ στην ίδια φάση
Ο Τζιανλούκα Ρόκι δεν δίστασε ν' αποβάλει δύο ποδοσφαιριστές του Άγιαξ στην ίδια φάση AP PHOTO/IAN WALTON

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το 67:16 ως το 70:30 της αναμέτρησης της Τσέλσι με τον Άγιαξ στο Champions League θα γραφεί στην ιστορία ως τα πιο τρελά που συνέβησαν ποτέ.

Οι 'μπλε' είχαν κατορθώσει να μειώσουν σε 2-4 και διεκδικούσαν ό,τι τους επέτρεπε ο χρόνος που απέμενε στο ρολόι του 'Στάμφορντ Μπριτζ'. Ο κιτρινισμένος (από το 33') Μπλιντ προκειμένου να σταματήσει μια επίθεση των γηπεδούχων υπέπεσε σε σκληρό φάουλ στον Αμπράχαμ, αλλά δόθηκε πλεονέκτημα στη φάση και στην εξέλιξη ο Χάντσον-Οντόι σούταρε προς την εστία του Ονάνα. Στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη το χέρι του Φέλτμαν, ο οποίος κουβαλούσε ήδη κάρτα από το πρώτο μισό του αγώνα (στο 31').

Ο Ιταλός διαιτητής είχε δει και 'φυλάξει' στο μυαλό του κάθε παράβαση που είχε μεσολαβήσει. Αφού πρώτα καταλόγισε το πέναλτι, απέβαλε τον Μπλιντ με δεύτερη κίτρινη και κατόπιν τον Φέλτμαν για το απλωμένο χέρι εντός περιοχής. Οι περυσινοί ημιφιναλίστ διαμαρτύρονταν εντόνως, αλλά o Ζορζίνιο στάθηκε απέναντι στον γκολκίπερ του Άγιαξ και εκτέλεσε εύστοχα μειώνοντας στο... γκολ.

Η ιστορία βέβαια είχε συνέχεια, καθώς οι Λονδρέζοι, με αριθμητικό πλεονέκτημα δύο ποδοσφαιριστών, ισοφάρισαν γρήγορα.

Προτού ο πολύπειρος Ιταλός διαιτητής, με τη συμβουλή του VAR, ακυρώσει το πέμπτο τέρμα τους, από τον Αθπιλικουέτα στο 79', διότι είχε προηγηθεί η επαφή της μπάλας με το χέρι του Άμπραχαμ.

Προκαλώντας την αντίδραση του Γκάρι Λίνεκερ.

Θα ξεπεράσει τα 50 γκολ φέτος ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK