Τσέλσι: Με το βλέμμα στραμμένο στο Περού

Τσέλσι: Με το βλέμμα στραμμένο στο Περού

Η παρουσία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς στη διοίκηση της Τσέλσι μπορεί να παρέχει στους πρωταθλητές Αγγλίας την άνεση της απόκτησης ή τουλάχιστον της διεκδίκησης της υπογραφής των μεγαλυτέρων ονομάτων του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η αγγλική ομάδα έχει ξεχάσει τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν μία ομάδα που σέβεται το παρόν και το μέλλον της. Γι'αυτό το λόγο, τα βλέμματα των αρμοδίων, βρίσκονται στραμμένα στο Περού όπου διεξάγεται εδώ και δύο εβδομάδες το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων (Under 17).

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Τσέλσι, Φρανκ Αρνεσεν βρίσκεται στη Λατινική Αμερική και ευρισκόμενος σε διαρκή επικοινωνία με τους διοικούντες την ομάδα, καταγράφει στο μπλοκάκι του ονόματα παικτών οι οποίοι, είναι πολύ πιθανό, να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.Ο βετεράνος άσος του Αγιαξ και της Εθνικής Δανίας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία της Τσέλσι:
"Στο μέλλον πρέπει να φέρουμε όλο και περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες μας έτσι ώστε να μάθουν κοντά μας από την ηλικία των 8 και 9 ετών τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν θα μας αποτρέψει από την αγορά παικτών. Είμαστε οι καλύτεροι και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή, συνταιριάζοντας τους παίκτες που θα βγουν από "τα σπλάχνα" της ομάδας, με εκείνους που θα αποκτηθούν από άλλους συλλόγους".

Ο Αρνεσεν είναι ο ένας από τους περίπου 20-25 σκάουτερς ομάδων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Περού και εξήγησε ποιος είναι ο ρόλος του: "Δεν βρίσκομαι εδώ για να αγοράσω παίκτες, αφού όλοι είναι κάτω των 17 ετών κι έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους. Απλά είναι καλό να γνωρίζουμε τι έχουμε να δούμε μελλοντικά. Αν κάποιος σου κινήσει την προσοχή,συνεχίζεις να παρακολουθείς την πορεία του κι εξάλλου, δεν μπορούμε να φέρουμε στην Ευρώπη παίκτες που δεν έχουν συμπληρώσει τα 18 τους χρόνια."

Στη συνέχεια ο Δανός αποκάλυψε τα ονόματα των παικτών που έχουν κεντρίσει την προσοχή του: "Από πλευράς ταλέντου, το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό. Για παράδειγμα από τη Βραζιλία έχω ξεχωρίσει τους Ρενάτο, Ραμόν, Αντερσον και Λεϊρίλτον, από την Γκάμπια τον Μομοντού Κισέι και από την Τουρκία μου αρέσουν οι Νουρί Σαχάν και Τεβφίκ Κοσέ. Το Μεξικό έχει στις τάξεις του δύο πολύ καλούς παίκτες, τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος και τον Κάρλος Βέλα ενώ εντυπωσιακός ήταν και ο Κινέζος τερματοφύλακας, Νταλέι Γουάνγκ".

Το ενδιαφέρον της Τσέλσι για τη διοργάνωση δεν εστιάζεται απόλυτα στον Αρνεσεν, καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε, έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς ο οποίος έχει παρακολουθήσει όλους τους αγώνες από την τηλεόραση!

News 24/7

24MEDIA NETWORK