Τσουμάγκας στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ εμπνέει ακόμη"

Ο Τάσος Τσουμάγκας εξηγεί στο Contra.gr τους λόγους για τους οποίους ένας νεαρός ποδοσφαιριστής επιλέγει να αγωνιστεί στη σημερινή ΑΕΚ. "Ήρθα σε μια από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Η ΑΕΚ είναι ιδέα", τονίζει χαρακτηριστικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης.

Τσουμάγκας στο Contra.gr: "Η ΑΕΚ εμπνέει ακόμη"

Ο 20χρονος μπακ της ΑΕΚ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών και στη συνέχεια έβαλε για πρώτη φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα. Στη συνέχεια μίλησε στο Contra.gr για τα συναισθήματα που του δημιουργήθηκαν με το δικέφαλο στο στήθος.

Η συνέντευξη του Τάσου Τσουμάγκα στο Contra.gr

Πως αποφασίζει ένας ποδοσφαιριστής να πάει στη σημερινή ΑΕΚ; "Η ΑΕΚ είναι ιδέα. Ήρθα σε μια από τις τρεις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Όταν άκουσα για πρώτη φορά την πρόταση της ΑΕΚ δεν το σκέφτηκα. Αν μου έλεγαν πριν από μερικά χρόνια ότι θα παίξω στην ΑΕΚ δεν θα το πίστευα. Τώρα, λοιπόν, που μου δόθηκε η ευκαιρία, δεν υπήρχε περίπτωση να πω όχι."

Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος ποδοσφαιριστής; "Ήρθα στην ΑΕΚ για να βελτιωθώ ως ποδοσφαιριστής. Η Πορτογαλία ήταν μεγάλο σχολείο για μένα αλλά το να δουλέψω με το Λίνεν είναι κάτι που μπορεί να με εξελίξει ως ποδοσφαιριστή. Γνωρίζω ότι ο Λίνεν δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές και αυτό ήταν κάτι που έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου."

Σε φοβίζει ότι η ΑΕΚ κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα παίζετε με την πλάτη στον τοίχο; "Δεν φοβάμαι τίποτα. Θέλω να πείσω όσους με εμπιστεύτηκαν ότι μπορώ να βοηθήσω την ΑΕΚ. Θέλω να πάω όσο καλύτερα γίνεται."

Ποιους στόχους έχεις θέσει για την καριέρα σου στην ΑΕΚ; "Δεν σκέφτομαι τις συμμετοχές. Θέλω απλά να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Όσο πιο ψηλά μπορεί να πάει η ομάδα, τόσο καλύτερο θα είναι για όλους μας."

Πως πέρασε η πρώτη μέρα στα Σπάτα; "Οι πρώτες μου εντυπώσεις ήταν πολύ καλές. Μίλησα με όλα τα παιδιά και με έκαναν να αισθάνομαι άνετα."

Ανυπομονούσες για την πρώτη σου προπόνηση με την ομάδα; "Πριν από την προπόνηση ένοιωθα πολύ περίεργα. Είναι βαριά η φανέλα της ΑΕΚ. Δεν έβλεπα την ώρα να μπω στο γήπεδο με τα ρούχα προπόνησης της ΑΕΚ. Το συναίσθημα ήταν πολύ έντονο. Δεν φανταζόμουν."

Άρχισες την καριέρα σου από τον Αστέρα και όπως φαίνεται θα είναι ο πρώτος σου αντίπαλος. Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται; "Θέλω σαν τρελός να παίξω κόντρα στον Αστέρα. Θέλω να αποδείξω ότι έκαναν λάθος που δεν μου έδωσαν την ευκαιρία."

Θεωρείς ότι είναι ρίσκο που έφυγες από την Πορτογαλία για την Ελλάδα; "Η ΑΕΚ θα μου ανοίξει πόρτες. Είναι αλλιώς να παίζεις Α' Εθνική. Γι' αυτό και άφησα την Πορτογαλία στη μέση της σεζόν."

Ποιους ποδοσφαιριστές θαύμαζες όταν ήσουν μικρός; "Έχω δει σε βίντεο τον Χρήστο Κωστή. Ήταν μεγάλος παίκτης. Και ο Λυμπερόπουλος το ίδιο. Είχε μεγάλη ποιότητα και ηγετική φυσιογνωμία. Εννοείται πως και ο Ντέμης."

News 24/7

24MEDIA NETWORK