Τζάκσον Μαρτίνες: Από την Πόρτο και την Ατλέτικο στο χριστιανικό ραπ

Ο Τζάκσον Μαρτίνες κάποτε υπήρξε ένας από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς της Ευρώπης. Λίγα χρόνια μετά έχει μείνει χωρίς ομάδα και τραγουδά χριστιανικό ραπ. Τι συνέβη;

Ο Τζάκσον Μαρτίνες της Πόρτο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπενφίκα για τον 1ο ημιτελικό του Taça de Portugal 2013-2014 στο 'Ντραγκάο', Πόρτο | Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014
Ο Τζάκσον Μαρτίνες της Πόρτο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπενφίκα για τον 1ο ημιτελικό του Taça de Portugal 2013-2014 στο 'Ντραγκάο', Πόρτο | Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 AP PHOTO/PAULO DUARTE

Κάποτε ήταν ένα από τα πιο 'καυτά' ονόματα στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Εμφανίστηκε σε αυτήν το 2012, όταν τον αγόρασε η Πόρτο από τη μεξικανική Τσιάπας για 8.800.000 ευρώ, ώστε να αντικαταστήσει τον Χουλκ που έφευγε για τη Ζενίτ. Ο Τζάκσον Μαρτίνες κάποτε ήταν το επόμενο 'βαρύ πυροβολικό' της 'γηραιάς Ηπείρου', αλλά τώρα, εν έτει 2020, είναι τραγουδιστής χριστιανικού ραπ!

Θεωρητικά, ο Κολομβιανός επιθετικός θα έπρεπε να αγωνίζεται ακόμα, αφού τον Ιανουάριο του 2020 υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Πορτιμονένσε. Τα σοβαρά και επίμονα προβλήματα που αντιμετώπιζε στον αστράγαλο οδήγησαν στη λύση του συμβολαίου του τον Αύγουστο. Στη μεταγραφική περίοδο δεν βρήκε ομάδα, ούτε τώρα που παραμένει ελεύθερος, παρότι ταξίδεψε στην πατρίδα του με στόχο να πείσει την πρώτη ομάδα του, Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, να τον ξαναπάρει. Γι' αυτό αποφάσισε να γεμίσει τον χρόνο του με κάτι άλλο, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Η χριστιανική ραπ δεν μπήκε τώρα στη ζωή του 34χρονου άλλοτε διεθνή ποδοσφαιριστή. Τον Σεπτέμβριο του 2018 έβγαλε ένα άλμπουμ με 7 κομμάτια υπό τον τίτλο 'No Temeré' ("Δεν θα Φοβηθώ"). Μόλις την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε το κομμάτι 'Escucha', ενώ δήλωσε σε συνέντευξή του στο 'Vamos': "Σε μία κρίσιμη στιγμή της καριέρας μου, όταν έκανα δύο χειρουργεία, που με κράτησαν εκτός γηπέδων για δύο χρόνια, αφοσιώθηκα περισσότερο στο γράψιμο κομματιών και πήρα την απόφαση να κυκλοφορήσω το άλμπουμ".

Μόλις 3 χρόνια νωρίτερα, το 2015, ο Μαρτίνες έφευγε από την Πόρτο για 35.000.000 ευρώ, ύστερα από 94 γκολ σε 143 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, και πήγαινε στην Ατλέτικο. Μπορεί να μην προσαρμόστηκε στη Μαδρίτη, αλλά τον Ιανουάριο του 2016 άλλαξε ξανά φανέλα, αφού καμία πλευρά δεν μπορούσε να πει "όχι" στην πρόταση της τότε κυρίαρχης ομάδας στην Ασία, Γκουάνγκζου Έβεργκραντ, η οποία έδινε 42.000.000 ευρώ στους Ισπανούς. Αν έλεγε το "όχι", πάντως, ίσως γλίτωνε τον πρώτο τραυματισμό στον αστράγαλο τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Τον Οκτώβριο του 2016, λίγο μετά την επιστροφή του, χτύπησε ξανά στον αστράγαλο και πλέον έμεινε εκτός δράσης για 2 χρόνια, χωρίς ποτέ να είναι ο ίδιος παίκτης όταν επέστρεψε.

Πλέον, δεν τον ενδιαφέρει καν να είναι παίκτης, αφού στόχος του είναι να κυκλοφορήσει το νέο EP με τίτλο "Ήμουν 28 Μέχρι Που Έγινα 29", αριθμοί που πιθανόν αντιπροσωπεύουν την ηλικία του πριν και μετά τους τραυματισμούς του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK