Τζέραρντ: "Εις το επανιδείν αντί για αντίο"

Ο Στίβεν Τζέραρντ προχώρησε σε κατάθεση ψυχής στο κανάλι της Λίβερπουλ, όπου εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από τον σύλλογο το προσεχές καλοκαίρι και εξέφρασε και τα συναισθήματά του όσο πλησιάζει αυτή η ώρα.

Τζέραρντ: "Εις το επανιδείν αντί για αντίο"

"Είμαι περήφανος για ό,τι έχω κάνει και ελπίζω ότι θα γράψω μερικά κεφάλαια ακόμα με την ομάδα από τώρα μέχρι το τέλος", δήλωσε ο επί 17 χρόνια ποδοσφαιριστής των "κόκκινων" και αρχηγός από το 2003.

"Αλλά το τελευταίο παιχνίδι και οι τελευταίες προπονήσεις θα είναι ένα βασανιστήριο, επειδή θα είναι τόσο σκληρό να πω 'αντίο'. Ελπίζω ότι θα είναι ένα 'εις το επανιδείν' αντί για 'αντίο'".

Αναλυτικά, ο αρχηγός της Λίβερπουλ μίλησε...

Για τα συναισθήματά του

"Θα υπάρξει χρόνος για δάκρυα και συναισθήματα όσο πλησιάζει το τέλος της σεζόν. Ήταν δύσκολο 24ωρο και έπρεπε να κάνω κάποια σκληρά πράγματα που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα τα κάνω εδώ και πολύ, πολύ καιρό. Τώρα που είναι γεγονός, είναι ένα παράξενο αίσθημα".

Για το τι σκεφτόταν όταν έπαιρνε την απόφαση

"Αρχικά πάντοτε σκέφτομαι την οικογένειά μου και στη συνέχεια εμένα και τον σύλλογο, ως ένα. Έπρεπε να πάρω μία δύσκολη απόφαση για όλες τις πλευρές. Το καλοκαίρι θα είμαι 35. Έρχομαι σε αυτό το προπονητικό κέντρο από τα 8 μου και πάντα ήξερα ότι κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει. Ο κόσμος έχει τη δική του γνώμη πάνω σ' αυτό, αλλά για μένα νομίζω ότι το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσω και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Να φύγω από τον σύλλογο και την πόλη για λίγο και να για ένα σύντομο διάστημα να δω κάτι διαφορετικό. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να επιστρέψω".

Για τη στιγμή που τον έφερε σε αυτήν την απόφαση

"Υπήρχαν περισσότερες από μία στιγμές που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση, αλλά η κομβική στιγμή ήταν όταν με φώναξε ο προπονητής πριν από λίγο κιαρό και μου είπε ότι ήρθε η ώρα να διαχειριστεί τα παιχνίδια μου για μένα και για την ομάδα. Είμαι αρκετά έξυπνος για να αντιληφθώ ότι ήταν το σωστό για όλους, αλλά όταν είσαι βασικός και αναντικατάστατος για τόσο καιρό, ήταν μία πολύ δύσκολη συζήτηση. Την αποδέχομαι και συνεχίζω να δίνω ό,τι έχω, είτε αρχίζω βασικός είτε έρχομαι από τον πάγκο".

Για το εάν το περίμενε

"Είχα μία ιδέα ότι θα έρθει κάποια στιγμή η ώρα. Είμαι άνθρωπος, όχι ρομπότ. Δεν είμαι 24. Εύχομαι να ήμουν 24, εύχομαι να γνώριζα τον Μπρένταν Ρότζερς όταν ήμουν 24 διότι νομίζω θα καθόμουν εδώ και θα μιλούσα για τους πολλούς τίτλους που θα είχαμε κατακτήσει μαζί. Η πραγματικότητα είναι πως όταν ήρθε ο Μπρένταν στον σύλλογο ήμουν 32 και είναι κρίμα που η σχέση μας δεν άρχισε πριν από 10 χρόνια".

Για το μέλλον

"Το σημαντικό για μένα πλέον είναι να τελειώσω τη σεζόν δυνατά σε προσωπικό επίπεδο και να επιτύχω κάτι με τον σύλλογο. Να προσπαθήσω να εμψυχώσω τους φιλάθλους που είχαν 6 δύσκολους μήνες, όπως όλοι μας. Είμαι συγκεντρωμένος τώρα και είπα στον προπονητή πριν από μερικές ημέρες ότι δεν πρέπει να ανησυχεί με εμένα. Θα παλεύω μέχρι την τελευταία στιγμή. Θα ήθελα να κερδίσω κάτι και να τερματίσουμε στην τετράδα. Στη συνέχεια, θα έχω μία απίστευτη ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, επειδή ζω όλη τη ζωή μου στο Λίβερπουλ και δεν έχω βρεθεί εκτός ποτέ. Θα είναι μία αλλαγή, αλλά καλοδεχούμενη".

Για το πού θα αγωνιστεί

"Προς το παρόν, μπορώ να πω στους φιλάθλους ότι θα είναι στις ΗΠΑ. Θα πάω να αγωνιστώ στην Αμερική. Όμως δεν έχω συμφωνήσει με κάποια ομάδα ακόμη. Είμαι κοντά και όταν μάθω, θα κάνω την ανακοίνωση, ό,τι χρειάζεται".

Για το πώς το είπε στους συμπαίκτες του

"Ήταν λίγο σοκαρισμένοι. Ήταν σαν να άκουσαν άσχημα νέα για τον σύλλογο. Δεν θέλω να είναι έτσι τα πράγματα. Ήθελα να κάνω την ανακοίνωση μετά από το παιχνίδι με τη Λέστερ, για να μην επηρεάσει το παιχνίδι τους. Η ζωή συνεχίζεται. Ξέρουν τι σκέφτομαι γι' αυτούς και ήταν όμορφο που είδα τι σκέφτονται για μένα. Ήταν συγκινητικό. Είμαστε όλοι άντρες και έχουμε δουλειά. Η πρόκληση για μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια να προχωρήσουμε και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε".

Για τις αντιδράσεις

"Είναι δύσκολο και θα είναι έτσι μέχρι το τέλος. Τα μηνύματα υποστήριξης που είχα από φιλάθλους, παίκτες, προπονητές, ΜΜΕ και κόσμο που έχω συνεργαστεί για πολύ καιρό με έχουν αφήσει έκπληκτο. Τότε άρχισα να λυγίζω. Συνέχεια κλείνω την τηλεόραση. Απαντάω σε μηνύματα, αλλά είναι δύσκολο. Δεν περίμενα ότι θα είναι τόσο μεγάλο".

Για το πώς αισθάνεται όταν τον αποκαλούν "θρύλο" της Λίβερπουλ

"Πολύ κολακευτικό. Το να με συγκαταλέγουν στις λίστες που με βάζουν είναι σπουδαίο για μένα και την οικογένειά μου, επειδή είμαστε όλοι κόκκινοι και υποστηρίζαμε τον σύλλογο πολύ καιρό και θα το κάνουμε για πάντα. Το να με τοποθετούν στην ίδια ομάδα με ορισμένους θρύλους και κόσμο που είχα ως είδωλο μικρός είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για μένα και τον αδερφό μου".

Για το μήνυμά του προς τους λυπημένους φιλάθλους

"Είναι δύσκολο να τους δώσω ένα μήνυμα, αλλά αισθάνομαι το ίδιο. Υπάρχει ακόμα λίγο και δεν θα ήθελα κάτι λιγότερο από το να περπατήσω στο 'Γουέμπλεϊ' ή σε ένα μεγάλο στάδιο στο τέλος της σεζόν με ένα τρόπαιο γι' αυτούς".

Διαβάστε ακόμη

Προς Γκάλαξι ο Τζέραρντ

Σκόουλς: "Ο Τζέραρντ έπρεπε να πάει στην Τσέλσι"

Τζέραρντ: Ο πιο πιστός Άγγλος της Premier League

Κυργιάκος για Τζέραρντ: "Έπαιζε για το εμείς"

Στην MLS ο Τζέραρντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK