Τζιόλης: "Δημιούργημα του Τύπου το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη"

"Περισσότερο δημιούργημα του Τύπου" χαρακτήρισε το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Τι δηλώνει για τον Σάντος, τον ΠΑΟΚ και τον αποκλεισμό του από το EURO 2012.

Τζιόλης: "Δημιούργημα του Τύπου το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη"

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης αναφέρθηκε μιλώντας στο περιοδικό "Big Fish" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" στο επεισόδιο Μανιάτη Κατσουράνη και τις διαστάσεις που πήρε από τα ΜΜΕ, αλλά και στο γεγονός ότι ο Σάντος αποχωρεί από την Εθνική μετά το Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τα συναισθήματα του πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας: "Ανυπομονησία αισθάνομαι. Αυτή η συμμετοχή μας είναι επιθυμία όλων των παικτών που είμαστε στην αποστολή. Οσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε στην έναρξη, το ενδιαφέρον αυξάνεται και αυτό με γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη προσμονή. Όλα τα βλέμματα του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό από μόνο του αποτελεί πρόκληση. Ξέρεις πως όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι παρακολουθούν. Όμως το να αγωνίζεσαι στην Εθνική είναι από μόνο του χαρά και τιμή. Ονειρο, ουσιαστικά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου: Να συμμετέχω σε Παγκόσμιο Κύπελλο".

Για τον αποκλεισμό του από το EURO 2012: " Ηταν πολύ μεγάλη απογοήτευση. Βασικά μεγάλη στεναχώρια για μένα, δεν περίμενα κιόλας να κοπώ. Ετυχε όμως και δε συμμετείχα. Εξι μήνες πριν από το τουρνουά ήμουν στη Μονακό και δεν είχα αγωνιστικό ρυθμό. Δεν έπαιζα και μου στοίχισε τη συμμετοχή μου, γιατί ο προπονητής διαλέγει τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, εκείνους που παίζουν στις ομάδες τους. Η απραξία μου στοίχισε, λοιπόν. Ακόμα όταν το σκέφτομαι, στεναχωριέμαι. Είδα τους αγώνες στην πόλη μου, την Κατερίνη και θυμάμαι πόσο πολύ ήθελα να βρισκόμουν στην ομάδα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά. Ζήλευα".

Για το αν πήγε τον Ιανουάριο στην Τουρκία για να πάρει συμμετοχές: "Ναι ήταν και αυτός ένας λόγος που τον Ιανουάριο έφυγα από τον ΠΑΟΚ για να πάω στην Τουρκία. Στον ΠΑΟΚ, αγωνιζόμουν πολύ μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεν ήξερα, όμως, πως θα εξελιχθεί η συνέχεια, αλλά είχα μια προαίσθηση πως δεν θα με χρησιμοποιούσαν πολύ. Ηρθε η πρόταση και τη δέχτηκα. Η Καϊσέρισπορ έψαχνε έναν παίκτη για τη θέση μου και υπήρχαν εχέγγυα πως θα ήμουν βασικός, κάπως έτσι πήρα την απόφαση".

Για τον ΠΑΟΚ: "Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ και θέλω να κάνει βήματα προόδου. Είμαι σίγουρος πως στην ομάδα προσπαθούν για το καλύτερο, η διοίκηση και ο πρόεδρος. Η απώλεια του Κυπέλλου όμως, ήταν ένα σοκ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται συνέχεια σε αυτή τη διαδικασία χτισίματος καινούργιας ομάδας. Δεν είναι όμως αυτή η δουλειά μου, να σχολιάζω την αγωνιστική του κατάσταση. Αλλοι παίρνουν τις αποφάσεις. Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη".

Για όσα έγιναν ανάμεσα σε Κατσουράνη και Μανιάτη και κατά πόσο υπάρχει όντως θέμα για το κλίμα στα αποδυτήρια της Εθνικής: "Ναι, το είδα αυτό το ματς στην Τουρκία. Μια διαμάχη παικτών της εθνικής ομάδας δεν είναι ωραίο θέαμα. Όμως, για να σου πω την αλήθεια, πιστεύω πως η υπόθεση από το συμβάν και μετά είναι περισσότερο δημιούργημα του Τύπου, για να έχουν κάτι να ασχολούνται. Μεταξύ μας, οι παίκτες λύνουμε πολύ πιο γρήγορα τέτοια ζητήματα από ότι πιστεύει ο κόσμος. Νομίζω πως ο Κατσουράνης με τον Μανιάτη τα βρήκαν και το θέμα είναι λήξαν για όλους. Οι υπόλοιποι, όταν μαζευτήκαμε στην Αθήνα για να καταλάβεις, δεν το συζητήσαμε καν. Ούτε, αν θες, σε ανθρώπινο επίπεδο. Νομίζω έσβησε γρήγορα, αλλά διατηρείται σαν ψίθυρος από τα μίντια. Αυτή όμως η Εθνική δεν επηρεάζεται από ψιθύρους. Και τα προηγούμενα χρόνια η κριτική ήταν αυστηρή. Ή υπερβολικά θετική σε άλλες περιπτώσεις, , αλλά δεν ασχολούμαστε με σχόλια εμείς οι παίκτες. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας. Είναι τόσο σημαντικό αυτό που πάμε να κάνουμε και δεν έχουμε χρόνο για αυτά. Αν ασχολούμασταν με αυτά, δε θα κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Πάντα θα λέγονται πράγματα και θα σχολιάζονται όλα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο για εμάς και τους υπόλοιπους Ελληνες".

Για το αν επηρεάζει ότι ο Φερνάντο Σάντος φεύγει από την Εθνική μετά το Μουντιάλ: "Αρνητικά όχι. Δεν έχω τέτοια υποψία. Το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι ώστε να κλείσουμε έναν κύκλο με τον προπονητή μας όσο καλύτερα γίνεται. Να του δώσουμε τη χαρά που του αξίζει. Και αυτός σε εμάς. Ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ξέρει τι ζητάει από τον ποδοσφαιριστή και έχει καταφέρει να περάσει στην ομάδα τα πιστεύω του. Παράλληλα, είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και πολύ πιο ευχάριστος από την εικόνα που βγάζει προς τα έξω".

Για τον όμιλο της Εθνικής: "Είναι πολύ δύσκολος ο όμιλος μας. Ως όνομα ξεχωρίζει η Κολομβία, αλλά και οι άλλες ομάδες είναι πολύ δυνατές. Δεν υπάρχει καμία υπερδύναμη και αυτό κάνει όλα τα παιχνίδια να είναι πολύ ανταγωνιστικά. Τα φαβορί σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι πάντα τα ίδια. Βραζιλία, Γερμανία, Ισπανία. Ομάδες που πάντα πρωταγωνιστούν. Είναι το πρώτο Μουντιάλ που θυμάμαι αυτό του ’94 στις ΗΠΑ με τα πέναλτι του Μπάτζιο. Από τότε είμαι φαν της Ιταλίας".

Για τις μετακινήσεις του: "Εκεί που χάρηκα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ήταν στην Ισπανία. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το άθλημα, αλλά και πως αγωνίζονται οι ομάδες. Ένα όμορφο ποδόσφαιρο που οι ομάδες θέλουν να παίζουν επιθετικά. Ωραίο και για τον παίκτη και για τον θεατή. Ωστόσο το γερμανικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που έχει άνοδο τον τελευταίο χρόνο και προσφέρει πολύ θέαμα και γεμάτα γήπεδα. Οι Γερμανοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι έχουν το μεγαλύτερο μ.ο. εισιτηρίων και προσέλευση κόσμου σε όλη την Ευρώπη. Για τον ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αγωνίζεται σε ένα γεμάτο γήπεδο. Σου φτιάχνει την ψυχολογία, σε γεμίζει με όρεξη. Για αυτό περιμένω με αγωνία το Μουντιάλ της Βραζιλίας, εκεί που ζουν για το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να είναι όπως το περιμένουμε".

Για το γεγονός ότι έχει πάει πολλές φορές ως δανεικός σε ομάδες: "Αυτό είναι το παιχνίδι. Υπάρχει πληθώρα ποδοσφαιριστών και έλλειψη χρημάτων. Αυτό έχει αναγκάσει την αγορά, να προχωράει σε δανεισμούς. Δεν το παίρνω προσωπικά. Συμβαίνει κατά κόρον. Τις περισσότερες φορές, συμφέρει και την ομάδα και τον παίκτη".

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: "Από κάποιο σημείο και μετά φάνηκε πως ήθελαν να αλλάξουν τα πάντα. Όταν όμως δημιουργούνται προβλήματα σε μια ομάδα, δεν ψάχνεις τι φταίει, απλώς αποχωρείς. Ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Φέτος παρακολούθησα τον Παναθηναϊκό και ήταν μια απρόσμενα καλή χρονιά για εκείνον. Εκαναν καλή δουλειά".

Για τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό: "Μετά από τόσα χρόνια έχω πάθει ανοσία. Ηταν περίεργα στον Παναθηναϊκό, όχι όλα τα χρόνια, αλλά οι τελευταίοι έξι μήνες που ξεκίνησαν τα προβλήματα. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός με βοήθησε. Είναι μια μεγάλη ομάδα και μου έδωσε την εμπειρία του Τσάμπιονς Λιγκ και νιώθω ευγνώμων. Μη θυμόμαστε όμως τα προβλήματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK