Τζιόλης: "Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ"

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης εξηγεί γιατί θεωρεί αποτυχημένη τη σεζόν που έφυγε για τον ΠΑΟΚ. Τι δηλώνει για το Μουντιάλ;

Τζιόλης: "Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ"
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης κάνει την αποτίμηση της σεζόν που ολοκληρώθηκε και στη διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε σε δύο ομάδες (ΠΑΟΚ και Καϊσέρισπορ), μιλά για την εποχή Αναστασιάδη στο "Δικέφαλο", αλλά και την πρόκληση της Βραζιλίας για την Εθνική.

Αναλυτικά, όσα δηλώνει στα "Σπορ του Βορρά":

Για τη σεζόν που έκλεισε: "Δε θα χαρακτήριζα τη σεζόν περίεργη. Για μένα ήταν μία γεμάτη χρονιά από άποψη παιχνιδιών. Και στον ΠΑΟΚ και στην Καϊσέρισπορ έπαιξα πολλούς αγώνες και πάλεψα για το καλύτερο δυνατό. Η μετακίνηση στην Τουρκία έγινε γιατί θεώρησα ότι δε θα έχω πρώτο ρόλο στον ΠΑΟΚ και προτίμησε και η ομάδα να με δώσει δανεικό για έξι μήνες. Τώρα επιστρέφω όμως ελπίζοντας σε μία καλύτερη χρονιά".

Για το αν περίμενε διαφορετική την πρώτη σεζόν του στον ΠΑΟΚ: "Συνολικά η ομάδα περίμενε περισσότερα πράγματα από τη σεζόν που πέρασε. Εγώ δεν πήγα δανεικός επειδή απογοητεύτηκα. Έπαιξα πολλά ματς στο πρώτο μισό της σεζόν αλλά τον Ιανουάριο έγιναν κάποιες κινήσεις που μου έδειξαν ότι ίσως ήταν καλύτερα να παίξω κάπου αλλού. Δεν άλλαξε κάτι στο μυαλό μου για τον ΠΑΟΚ. Τώρα θα επιστρέψω με την ίδια όρεξη για να προσφέρω και να βοηθήσω να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

Για το αν επιστρέφει ή υπάρχουν και άλλες σκέψεις για τη νέα χρονιά: "Όχι επιστρέφω κανονικά. Έχω συμβόλαιο και θα το τιμήσω. Η ομάδα μου είναι ο ΠΑΟΚ και αυτό θεωρώ ότι είναι δεδομένο".

Για το τι έλειψε από τον ΠΑΟΚ και δεν πήρε τον τίτλο: "Πολλά μπορείς να πεις γι' αυτό. Για μένα το πιο στενάχωρο είναι ότι μετά από ένα χρόνο η ομάδα δεν προόδευσε. Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να αποκτήσει κάποια βάση και μοιάζει να ξεκινάει πάλι από την αρχή. Από το μηδέν. Σαν να χάθηκε ένας χρόνος. Δεν στέκομαι στην απώλεια του Κυπέλλου. Οταν παίζεις έναν τελικό, μπορείς να κερδίσεις, αλλά μπορείς και να χάσεις. Δεν βλέπω τη χρονιά σαν αποτυχία επειδή δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ κάποιον τίτλο, αλλά επειδή δε μου φαίνεται να έχει γίνει κάποια πρόοδος από πέρυσι. Δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας κορμός και θα γίνουν κάποιες προσθετικές κινήσεις, αλλά ότι θα γίνει μία ομάδα πάλι από την αρχή. Πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να βρει ο ΠΑΟΚ τον σωστό δρόμο".

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ να ανέβει στην κορυφή: "Θα ξαναπώ ό,τι είπα και πέρυσι όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ. Ο στόχος πρέπει να είναι η ομάδα να φτάσει να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι. Οι τίτλοι δεν έρχονται με το ζόρι. Θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να αποκτήσει αγωνιστική ταυτότητα. Τότε θα έρθουν και οι τίτλοι…".

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: " Ο κ. Αναστασιάδης έχει δείξει το έργο του μέσα στα γήπεδα. Ειδικά στον ΠΑΟΚ έχει ζήσει πολλά χρόνια και έχει πετύχει πολλά. Ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις, ξέρει καλά τα κατατόπια. Είναι θετικό ότι ανέλαβε νωρίς την ομάδα και έτσι έχει περισσότερο χρόνο να ετοιμάσει το πλάνο του και να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Του εύχομαι και εγώ καλή επιτυχία, αλλά νομίζω ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας τον ΠΑΟΚ".

Για το πόσο διαφορετικό είναι το ποδόσφαιρο από χώρα σε χώρα: "Το ποδόσφαιρο είναι ένα, αλλά σίγουρα κάθε χώρα έχει τις ιδιαιτερότητές της. Σαν βάση υπάρχουν παντού τα ίδια δεδομένα, αλλά αλλάζουν κάποια χαρακτηριστικά. Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο και στηρίζεται πολύ και στη δύναμη. Στην Ιταλία είναι πιο κλειστό, οι ομάδες κοιτάζουν πρώτα την άμυνα και ρίχνουν πολύ βάρος στην τακτική. Στην Ισπανία είναι πιο τεχνικό, παίζεται καλύτερη μπάλα και οι ομάδες είναι πιο καλές. Στη Γαλλία το πρωτάθλημα είναι πολύ αθλητικό καθώς συμμετέχουν πολλοί Αφρικανοί και δίνουν άλλη δυναμική στο ποδόσφαιρο. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο το ποδόσφαιρο είναι περίπου το ίδιο. Λείπει η μεγάλη ένταση, λείπει το ρυθμός και η δύναμη που βλέπεις σε άλλα μεγάλα πρωταθλήματα. Εχουμε μείνει σχετικά πιο πίσω. Στην Τουρκία που έπαιξα διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα αρκετά δυνατό πρωτάθλημα το οποίο βρίσκεται σε ανάπτυξη. Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες, και αρκετοί σπουδαίοι παίκτες αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους εκεί. Η αίσθησή μου είναι ότι το τουρκικό πρωτάθλημα είναι σε καλύτερο επίπεδο από το ελληνικό. Εμάς μας έχουν λείψει οι καλές μεσαίες ομάδες. Το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζει με την ελληνική κοινωνία καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν γίνει πλέον φτωχές".

Για την πρόκληση του Μουντιάλ της Βραζιλίας για την Εθνική ομάδα: "Καταρχάς ήταν επιτυχία ότι προκριθήκαμε σε ένα παγκόσμιο Κύπελλο. Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε κι εμείς και όλοι οι Ελληνες. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Σε πρώτη φάση ο στόχος είναι η πρόκριση από τον όμιλο, αλλά ξέρουμε ότι ρεαλιστικά έχουμε δύσκολο έργο. Στο όμιλό μας έχουμε καλές ομάδες, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK