Β. Μητρόπουλος: "Υπάρχει διαχωρισμός μεγάλων – μικρών"

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Ξάνθης για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας:

Β. Μητρόπουλος: "Υπάρχει διαχωρισμός μεγάλων – μικρών"

Ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, μίλησε στο Sportime Radio 89,2, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Ξάνθης για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας:

Για τη συνάντηση της Τετάρτης: Δεν νομίζω ότι αλλάζουν τα δεδομένα γιατί υπάρχει σαφής διαχωρισμός μεταξύ μικρών και μεγάλων ομάδων. Χθες συναντήθηκαν οι «μεγάλοι». Έχει ξαναγίνει και σε άλλες χώρες, έγινε στην Ιταλία, με τη Γιουβέντους, την Ίντερ, έγινε στην Αγγλία κι όταν είδαν ότι δεν τραβάει, ξεκίνησαν όλοι μαζί.

Όπως έχω ξαναπεί υπάρχει μια τεράστια ψαλίδα, έχουν δικές τους απόψεις. Τις έχω κριτικάρει, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα. Δεν μου λέει τίποτα η έκφραση «η Σούπερ Λίγκα είναι μονόδρομος». Πως λένε κάτι τέτοιο χωρίς να έχουν ακούσει κι άλλες προτάσεις; Προτάσεις του ΠΑΟΚ, της ΕΠΑΕ κλπ.; Δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν, ούτε τηλεοπτικά δικαιώματα, ούτε εμπορικά δικαιώματα.

Αν αυτό το σχέδιο προχωρήσει - και χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για να γίνει αυτό- αμφιβάλω αν θα τολμήσει αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει και να διαλύσει τις επαρχιακές ομάδες. Έχει δημοτικές εκλογές μπροστά της. Το λέω και σαν πρόκληση, δεν θα τολμήσει να το κάνει.

Όταν διαλύεις κάτι για να κάνεις τα χατίρια σε μια - δύο πλούσιες οικογένειες που θέλουν να διαφεντεύουν θα έχεις πολιτικό κόστος. Δεν θα θελήσει κάνει τους πλούσιος πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή κυβέρνηση εξελέγη ακριβώς γιατί είναι ανεξάρτητη.
Ο κ. Βαρδινογιάννης μπορεί να έχει δέκα φίλους υπουργούς αλλά δεν εκπροσωπεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος των ομάδων δεν δίνει δεκάρα ποιος είναι στην ΕΠΑΕ. Όταν μεθαύριο κάθε ομάδα δεν θα έχει πόρους, έσοδα, φροντίδα, θα το δουν οι τοπικές περιοχές.

Για τη στάση του Ολυμπιακού: Στις 15/9 σε γενική συνέλευση, ο κ. Λούβαρης είπε δεν μπορεί να γίνει Σούπερ Λίγκα, είναι τραβηγμένο. Ήξερα και κάποιες άλλες απόψεις. Αν τώρα άλλαξε απόψεις δεν το ξέρω, θα το μάθουμε τη Δευτέρα. Κι εγώ θα πω ναι σ’ αυτή την πρόταση αν υπάρχει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών και αν υπάρχει μέριμνα ώστε να μην μεγαλώνει η ψαλίδα αλλά να μικραίνει. Το σχέδιο Πανόπουλου δεν λέει απολύτως τίποτα, αν υπήρχαν άλλα σχέδια που θα καλύπτουν τα κενά, δεν θα είχα αντίρρηση.

Τι έχει προσφέρει ο κ. Βαρδινογιάννης στο ποδόσφαιρο; Τι έγινε αν κάτσουν στο ίδιο τραπέζι; Είναι μεγάλες ομάδες που κοιτούν τα συμφέροντά τους. Το ποδόσφαιρο εξαρτάται από αυτές τις δύο ομάδες;

Τα συμφέροντα αυτών των τριών που συναντήθηκαν χθες, είναι διαφορετικά από αυτά των μικρών ομάδων κι αυτό θα γίνει πιο ορατό τη Δευτέρα, στη Γενική Συνέλευση των ομάδων της Α’ Εθνικής. Ο καθένας μπορεί ψηφίσει οτιδήποτε. Βεβαίως και χρειάζονται βελτιωμένες λύσεις, αλλαγές. Εγώ κατηγόρησα όσους ασχολούνται με τη Σούπερ Λίγκα ότι είναι υπεύθυνοι για όσα έγιναν την τελευταία τετραετία. Ο κ. Πανόπουλος διοικούσε μέσω τηλεφώνου, πήγαινε για κυνήγι, δεν ήξερε που πέφτει η ΕΠΑΕ.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις απόψεις του. Εγώ σαν άνθρωπος του Αιγάλεω σας λέω ότι πρόκειται για μια ομάδα που θα βρίσκεται μεταξύ της 5ης και της 10ης θέσης στη βαθμολογία, είναι αυτοδύναμο, επιβιώνει μόνο του, δεν μας απασχολεί ιδιαίτερα τι γίνεται. Να δω οι άλλοι που θα έχουν την κεφαλή κλίνε, αν θελήσουν να πουν το ναι.

Εκτός κι αν υπάρξει συζήτηση ουσιαστική. Τον τελευταίο καιρό το μόνο που γίνεται είναι καταχωρήσεις και κάποιες τηλεοπτικές εκπομπές χωρίς να υπάρχει κάτι επί της ουσίας. Δεν έχω λάβει καμία αγωγή, έχω συντάξει κι εγώ κάποιες. Όταν κάποιο το παίζουν εξυγειαντές και βγαίνουν πράγματα στην επιφάνεια, πονάνε.

Για την πρόταση που θα καταθέσει ο ΠΑΟΚ στην ΕΠΑΕ: Δεν ξέρω την πρόταση ΠΑΟΚ, ξέρω ότι την έχουν ετοιμάσει ο κ. Γούμενος με τον κ. Κασιμάτη. Ξέρω επίσης ότι κεντρικό σημείο αυτής της πρότασης είναι να υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, δεν γνωρίζω άλλες λεπτομέρειες. Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση αυτή γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντέχει τρεις κατηγορίες, καταστρέφονται άνθρωποι στην Γ’ Εθνική. Θέλω να δω αυτό το σχέδιο αν με καλύπτει, θα κάνω τις προσθήκες μου είτε σαν εκπρόσωπος του Αιγάλεω είτε σαν αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ και θα φτάσουμε σε μια λύση βιώσιμη.

Δείχνει φόβο το χθεσινό περιστατικό. Αν αισθάνονταν ισχυροί να περάσουν απόψεις τους, δεν θα έβγαζαν ανακοίνωση ότι συναντήθηκαν. Απλά θέλουν να πουν στις ομάδες, «είμαστε μαζί, μην περιμένετε άλλο σχέδιο» ή να πουν στην κυβέρνηση «καθίσαμε μαζί». Λες και η κυβέρνηση δεν θα φάει το βράδυ επειδή αυτοί κάθισαν μαζί. Αν αυτή η κυβέρνηση παίρνει τα μηνύματα 3-4 μεγάλων ομάδων εγώ δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω. Υπάρχουν βουλευτές που θα κληθούν να ψηφίσουν. Με τι ψυχή θα ψηφίσουν να καταδικαστεί η ομάδα τους σε μαρασμό; Όλοι οι μεγάλοι πάντα έπαιρναν και δεν έδιναν ποτέ. Μόνο στην Αγγλία άλλαξε αυτό, λέτε να γίνουμε πρωτοπόροι στην Ελλάδα;

Το θέμα είναι να μεγαλώσει η πίτα. Τότε θα υπάρχουν λεφτά για να επιβιώσουν όλοι. Τότε κάνεις σχέδια.

Έρχονται συνεχώς αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που κηρύσσει έκπτωτους παράγοντες γιατί δεν έχουν το πόθεν έσχες. Όταν έχεις τόσο θολό τοπίο που πας;
Πριν από λίγο καιρό βγήκε μια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που ανέφερε ότι κάποιος παράγοντας –δεν θα αναφέρω το όνομά του- έχει βάλει 3 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα και δεν δικαιολογείται από τις φορολογικές του δηλώσεις. Δεν είδα να παρέμβει κανένας, να μπει ένας εισαγγελέας και να αναρωτηθεί πως έγινε αυτό. Κι επειδή είναι γνωστό ότι τα έχει δώσει άλλος παράγοντας, αυτό με προβληματίζει. Αν τα έχει βρει από άλλες δραστηριότητες δεν με νοιάζει αλλά αν προέρχονται από άλλη ομάδα, για ποια καθαρότητα πρωταθλήματος μιλάμε;

Ας κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τα κενά εξυγίανσης κι ας αφήσουμε μεγαλεπήβολα σχέδια.
Αν είχατε πάει παλαιότερα στο γήπεδο του Αιγάλεω θα βλέπετε ότι δεν υπήρχε τουαλέτα και κυλικείο. Ποιος ενδιαφέρθηκε από τους μεγάλους αν το Αιγάλεω είχε τις στοιχειώδεις ανάγκες, ποιος έδωσε βοήθεια σε ομάδες από αυτούς; Κοιτάνε την πάρτη τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK