Βαλβέρδε... τριών ετών στη Μπαρτσελόνα!

Μόνο η ανακοίνωση πλέον φαίνεται να απομένει για να γίνει ο "πρώην ερυθρόλευκος" τεχνικός, ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα. Τα στοιχεία γύρω από τη συμφωνία και η μέρα ανακοίνωσης του "τσιγκούρι".

Athletic Club's head manager Ernesto Valverde prior to the Europa League group F soccer match between Rapid Vienna and Athletic Club in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Ronald Zak)
Athletic Club's head manager Ernesto Valverde prior to the Europa League group F soccer match between Rapid Vienna and Athletic Club in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 8, 2016. (AP Photo/Ronald Zak) AP

Η " Mundo Deportivo" έχει το αποκλειστικό ρεπορτάζ, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα είναι ο διάδοχος του Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Ο Ισπανός τεχνικός, θα αρχίσει την προπονητική του καριέρα στους "μπλαουγκράνα" στις 1 Ιουλίου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας τους θα γίνει στις 29 Μαΐου. Δύο μέρες μετά τον τελικό του Copa del Rey, ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Αλαβές.

Βαλβέρδε... τριών ετών στη Μπαρτσελόνα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο 2+1 ετών, πράγμα που σημαίνει πως στο τέλος της σεζόν 2018-19 θα συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, θα έχει μαζί του και δύο μέλη από το προπονητικό σταφ της Αθλέτικ Μπιλμπάο, τον δεύτερο προπονητή (Ζον Ασπιάθου) και τον προπονητή φυσικής κατάστασης (Χοσέ Αντόνιο Ποζάνκο).

Το πρώτο παιχνίδι που ο Βαλβέρδε θα βρεθεί στον πάγκο της νέας του ομάδας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το ματς ενάντια στη Γιουβέντους, στις 22 Ιουλίου.

Photo credits: AP Photo/Ronald Zak

News 24/7

24MEDIA NETWORK