Βάργκας: "Ακόμα καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι"

O μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Ρόναλντ Βάργκας μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία για τους στόχους της εφετινής σεζόν, τα περυσινά κατατορθώματά του, αλλά και τις απαιτήσεις του Τιμούρ Κετσπάγια.

Βάργκας: "Ακόμα καλύτερη χρονιά σε σχέση με πέρυσι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Βλέπουμε ότι είσαι πολύ κεφάτος και με όρεξη εδώ στο Κίελτσε. Αισθάνεσαι ότι είσαι καλύτερα σε σχέση με όπως ξεκίνησες πέρυσι;

"Κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να βελτιωθεί. Εγώ προσωπικά αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, σε φυσική κατάσταση νιώθω καλύτερα οπότε ο καθένας μας προσπαθεί να κάνει το καλύτερο όσο είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας για να είμαστε έτοιμοι στα επίσημα παιχνίδια".

Πόσο πολύ σε βοήθησε η περσινή χρονιά και οι εμπειρίες που απόκτησες από αυτήν ώστε να εμφανίζεσαι φέτος καλύτερος;

"Ο καθένας μας μαθαίνει καθημερινά πράγματα. Σίγουρα σε σχέση με πέρσι γνωρίζω καλύτερα τους συμπαίκτες μου έχουμε προσαρμοστεί ο ένας με τον άλλο. Έχει έρθει ένας νέος προπονητής τώρα και προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτά που θέλει, οπότε είμαι πολύ καλύτερα".

Γάμος, κύπελλο με την ΑΕΚ, το πρόσωπο των ντέρμπι. Πως θα την περιέγραφες;

"Η χρονιά κύλησε πολύ θετικά και συμφωνώ απόλυτα σε όλα αυτά που αναφέρατε. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος τόσο σε προσωπικό επίπεδο που μπόρεσα και βοήθησα την ομάδα, αλλά και σε ομαδικό. Τα αποτελέσματα που είχαμε ήταν ομαδικής δουλειάς. Ελπίζω και δουλεύω καθημερινά στη φυσική κατάσταση γιατί φέτος τα πράγματα θα είναι πιο διαφορετικά. Υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, υπάρχει η συμμετοχή στο Europa League η οποία απαιτεί κι αυτή καλή φυσική κατάσταση για να ανταποκριθούμε, οπότε ελπίζω να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο και να βελτιωθούμε περισσότερο. Γι’ αυτό δουλεύουμε για να κάνουμε μια παρόμοια χρονιά με την περσινή και ακόμα καλύτερη".

Πέρυσι έκρινες τα ντέρμπι με δικά σου τέρματα… Θα το κάνεις και φέτος;

"Μακάρι (γέλια) ".

Πάντως έβαλες γκολ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και ασίστ στο κύπελλο. Αν σου λέγανε να κρατήσεις ένα από όλα αυτά για να το ξανακάνεις φέτος πιο θα διάλεγες;

"Θα διάλεγα την ασίστ του τελικού, γιατί ναι μεν τα γκολ μετράνε, αλλά η συγκεκριμένη πάσα έδωσε την ομάδα ένα κύπελλο το οποίο είναι ο καρπός των προσπαθειών μιας δύσκολης χρονιάς".

Έχεις πάρει πρωτάθλημα στο Βέλγιο. Ήρθε η ώρα να πάρεις και στην Ελλάδα;

"Γι’ αυτό δουλεύουμε, έχουμε δυνατούς αντιπάλους όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, αλλά δουλεύουμε καθημερινά γι’ αυτό. Είναι δύσκολο αλλά έχουμε την ικανότητα και τη δυνατότητα να για να το καταφέρουμε".

Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν έπαιζες στα άκρα ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκες και στον άξονα. Φέτος βλέπουμε ότι προορίζεσαι και πάλι στα άκρα. Ποια θεωρείς πως είναι η καλύτερη θέση για σένα;

"Πρώτα απ’ όλα με ενδιαφέρει να παίζω. Και δεύτερον προσπαθώ να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του προπονητή μου. Να ακολουθώ τις οδηγίες που μου δίνει και να ευχαριστιέμαι κι εγώ την ώρα του παιχνιδιού".

Φέτος τι είναι αυτό που σου ζητάει ο προπονητής; Ποιες είναι οι οδηγίες που έχεις από τον Κετσπάγια;

"Όχι μόνο σε μένα προσωπικά αλλά σε όλη την ομάδα ο προπονητής έχει δηλώσει ότι υπάρχει ποιότητα για να έχουμε την κατοχή της μπάλας, δουλεύουμε καθημερινά για να αυξήσουμε τον χρόνο της κατοχής και ελπίζω στην πορεία να τον βελτιώσουμε. Σίγουρα μας έχει πει μετά τα ¾ του γηπέδου να τελειώνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται τις φάσεις να κάνουμε πολύ καλές σέντρες ώστε να βρίσκουμε τους επιθετικούς που βρίσκονται μέσα στη περιοχή και με λίγα λόγια να μην καθυστερούμε το τελείωμα των φάσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γκάλο: "Λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος"

News 24/7

24MEDIA NETWORK