Βαρούχας: "Κανένα πέναλτι, κίτρινη ο Μανταλος"

Η τοποθέτηση του Παναγιώτη Βαρούχα στο Contra.gr για το πέναλτι στο ΑΕΚ - Πλατανιά που σήκωσε κραυγές. Σύμφωνα με τον καθηγητή διαιτησίας ήταν μια φάση - φάντασμα αφού στο ξεκίνημά της είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Μάνταλου (VIDEO).

Βαρούχας: "Κανένα πέναλτι, κίτρινη ο Μανταλος"
varouxas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μια ήταν η επίμαχη φάση του αγώνα ΑΕΚ – Πλατανιά, η οποία σε μεγάλο βαθμό έκρινε και την πρόκριση. Κι αυτό αφού στο 13', ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, Τάσος Σιδηρόπουλος, είδε ανατροπή του Πέτρου Μάνταλου εντός περιοχής, υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και συγχρόνως απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Γιαγιά Μπανανά, τον έτερο πρωταγωνιστή της φάσης.

Ήταν κανονικό πέναλτι ή πέναλτι φάντασμα; Μάρς ή μαϊμουδένιο; Ένας από τους ειδικούς, που κάθε Κυριακή αναλύει στην Τηλεόραση επίμαχες φάσεις και διαιτητικές αποφάσεις, ο Παναγιώτης Βαρούχας, δεν είχε πρόβλημα να τοποθετηθεί για λογαριασμό τουContra.gr,όταν του τηλεφωνήσαμε.

“Είναι μια καθαρή φάση, πόσο μάλλον για διαιτητή της κλάσης και της εμπειρίας του Σιδηρόπουλου. Δεν υπάρχει καμία ανατροπή και κατά συνέπεια δεν υπάρχει πέναλτι. Ο Μπανανά πρόλαβε και ακούμπησε το πόδι του στο χορτάρι. Δεν έρχεται σε επαφή με τον Μάνταλο, μάλιστα ο Μπανανα προσπαθεί να αποφύγει το πέναλτι. Ο Σιδηρόπουλος θα έπρεπε να είχε δείξει κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για το θέατρο που έκανε...”

Ο Παναγιώτης Βαρούχας πάντως θεωρεί οτι κανονικά δεν θα έπρεπε ο Σιδηρόπουλος να είχε αφήσει να εξελιχθεί και να φτάσει εκεί η φάση. “Στο ξεκίνημά της ο Μάνταλος έχει υποπέσει στον αέρα σε επιθετικό φάουλ στον Στάθη, τον οποίο κατεβάζει με το χέρι του...”!

News 24/7

24MEDIA NETWORK