Βάσεις πρόκρισης στην 8άδα η Ξάνθη

Η Ξάνθη επιβλήθηκε 1-0 του ΟΦΗ στα "Πηγάδια", στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο αντιπάλων για τη φάση των "16" του κυπέλλου και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην 8άδα ενόψει της ρεβάνς στο Ηράκλειο.

Βάσεις πρόκρισης στην 8άδα η Ξάνθη

Με αυτογκόλ του Μητρόπουλου στο 40' της αναμέτρησης, η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στα "Πηγάδια" και πλέον έχει μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Η ακριτική ομάδα έφτασε σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια κοντά σε δεύτερο γκολ. Αρχικά με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι στο 43' με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Δαύκου και στο 48΄, όταν το μακρινό σουτ του Γιουνές σταμάτησε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κρητικών.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 70΄, όταν ο Ζίβκοβιτς δεν απομάκρυνε σωστά το σουτ του Μητρόπουλου και ο Μάνος από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμη από αυτό το παιχνίδι, είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Κιάσσος έπαιξε σε αγώνα Κυπέλλου σε ηλικία 41 ετών, ενός μηνός και 11 ημερών.

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου (62΄ Γουάλας), Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80΄ Τριάδης), Λάζιτς, Ράνος, Γιουνές (67΄ Βασιλακάκης).

ΟΦΗ (Μηνάς Πίτσος): Δαύκος, Κιάσσος, Βαλλιάνος, Παντίδος, Κομεσίδης, Νάστος, Χίσι, Μητρόπουλος, Βρεττός (80΄ Μπουρσέλης), Μάνος, Πάγκαλος (72΄ Όγκμποε).

News 24/7

24MEDIA NETWORK