Βασιλεία-Ρόμα 2-3 (video)
Η Ρόμα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Βασιλεία για την ήττα της μέσα στο Ολίμπικο, 14 ημέρες πριν. Οι Ρωμαίοι επικράτησαν 3-2και έδειξαν ότι είναι ακόμη ζωντανοί (2οι στον όμιλο με 6 βαθμούς).
Αυτή τη φορά (σε αντίθεση με το παιχνίδι στο Ολίμπικο) η Ρόμα φρόντισε να μπει υποψιασμένη στο παιχνίδι. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρ δεν έδωσε χώρο στους Ελβετούς για να δράσουν και στην πρώτη καλή στιγμή της στον αγώνα κατάφερε να προηγηθεί με τον Μενέζ.
Τα γκολ του αγώνα
Στο 16′ γκολ για τη Ρόμα! Ο Μένεζ παίρνει την μπάλα από προσπάθεια του Βούτσινιτς και με πλασέ από το ύψος της περιοχής σκοράρει.
Στο 25′ γκολ για τη Ρόμα! Ο Τότι με πέναλτι διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.
Στο 69′ γκολ για τη Βασιλεία! Από σέντρα του Σαφάρι, ο Μπουρντίσο μπερδεύεται με τον Σέρζιο και ο Φράι γράφει εύκολα το 1-2.
Στο 76′ γκολγια τη Ρόμα! Ο Μποριέλο ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και ο επερχόμενος Γκρέκο γράφει με αριστερό σουτ το 1-3.
Στο 83΄γκολ για τη Βασιλεία! Ο Σακίρι μειώνει εκ νέου για την ομάδα του.
Οταν μάλιστα στο 25′ ο Τότι διαμόρφωσε το 0-2 υπέρ των Ρωμαίων (με εύστοχο χτύπημα πέναλτι) πολλοί νόμισαν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφταναν εύκολα στη νίκη. Η Βασιλεία όμως φρόντισε να κάνει δύσκολη τη ζωή της Ρόμα αφού μείωσε στο 69′ αλλά και στο 83′ για να φέρει τους Ιταλούς σε δύσκολη θέση. Στο μεσοδιάστημα όμως (76′) ο Γκρέκο σημείωσε το τέρμα που έγειρε, όπως αποδείχθηκε, την πλάστιγγα στην ιταλική πλευρά. Μετά το 1-3, και παρά το γκολ του Σακίρι, η Βασιλεία δεν είχε άλλα ψυχικά αποθέματα.
ΜVP
Ετσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Γκρέκο πέτυχε το πιο κρίσιμο γκολ. Ο νεαρός, που προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρόμα, μπήκε στον αγώνα στο 75′ και σκόραρε μόλις ένα λεπτό αργότερα με ωραίο σουτ.
Κλειδί αγώνα
Η Ρόμα κατάφερε να σκοράρει σε καίριες στιγμές του αγώνα κόβοντας τα πόδια της Βασιλείας. Αιφνιδίασε με δύο γκολ στα πρώτα 25 λεπτά και πέτυχε το 1-3 μόλις επτά λεπτά μετά τη μείωση του σκορ από τον Φράι.
Αδύναμος Κρίκος
Η αλήθεια είναι ότι η άμυνα της Βασιλείας δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Παρουσίασε πολλά προβλήματα τα οποία εν τέλει οι Ελβετοί πλήρωσαν ακριβά.
Διαιτητής: Μπγιορν Κουίπερς