Βασιλειάδης: "Το τρένο για το γήπεδο στο Γουδί μπαίνει στις ράγες"

Γιώργος Βασιλειάδης και Δημήτρης Μπαλτάκος έκαναν δηλώσεις για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Γουδί και εξέφρασαν την αισιοδοξία ότι το πρότζεκτ μπορεί να εφαρμοστεί.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: "Έχουμε κάνει τις συζητήσεις και έχουμε φτιάξει το νομοσχέδιο και νομίζω αμέσως μετά το Πάσχα θα συστηθεί η επιτροπή με τους αρμόδιους Υπουργούς για να βάλουμε και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Το πιο σημαντικό μάλλον είναι να φτιαχτεί ένα σταθερό και στέρεο νομικό πλαίσιο για να υπάρχει η βάση για να προχωρήσουμε για την επόμενη μέρα. Εάν όλα πάνε καλά, πιστεύουμε ότι σε 14-15 μήνες από τώρα θα είμαστε έτοιμοι με το νομικό κομμάτι και θα προχωρήσουμε για όλα τα άλλα".

Σκέφτεστε να υπάρχει σχετική τροπολογία για αυτό το θέμα ή θα γίνει νομοθετική ρύθμιση τέτοια που θα επιτρέπει την ανάπλαση και της Λεωφόρου και δημιουργία γηπέδου στο Γουδί;

"Θα υπάρξει ολόκληρο νομοθετικό πλαίσιο. Δεν αφορά μόνο την Λεωφόρο αλλά το σύνολο του Δήμου Αθηνών. Επομένως είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο για αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτα προσεχτικοί, ώστε να φτιάξουμε κάτι στιβαρό και σοβαρό νομικό πλαίσιο για να μην έχουμε κανένα θέμα στην πορεία σεβόμενοι το αστικό περιβάλλον, το δασικό περιβάλλον. Σεβόμενοι κανόνες, σεβόμενοι την πόλη της Αθήνας και σεβόμενοι και τον Παναθηναϊκό".

Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό πως είναι και με τον επίσημο Παναθηναϊκό;

"Μέχρι στιγμής συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας η οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα καταλήξει ευχάριστα για το σύνολο των Αθηναίων αλλά και των φίλων του Παναθηναϊκού".

Εκκρεμεί ένα ποσό κοντά στα 7,5 εκατ. ευρώ της περιφέρειας για την Λεωφόρο που έχει να παίρνει ο Παναθηναϊκός. Θα προστεθούν στο εγχείρημα στο Γουδί ή είναι κάτι διαφορετικό;

"Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι ένα νέο project και σας λέω αφορά πολλά περισσότερα πράγματα από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με λεπτομέρειες. Κρατάμε τους τόνους χαμηλούς, δουλεύουμε σκληρά, προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και νομίζω μετά θα μιλάμε για μια νέα μέρα για το σύνολο της Αθήνας.

Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να το προχωρήσουμε άμεσα, συντεταγμένα και με κινήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα να μπει το τρένο στις ράγες και θα έχουμε θετικές ειδήσεις και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να μιλήσουμε για τα επόμενα βήματα".

Μπαλτάκος: "Να μην μπορεί να καταπέσει με τίποτα"

O Δημήτρης ΜπαλτάΚκος από την πλευρά του τόνισε : "Εγώ θέλω να επικοινωνήσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι μέρα με την ημέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα προχωράμε με σταθερά βήματα. Πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πολύ ευχάριστες εξελίξεις, ενδεχομένως κάθε εβδομάδα να έχουμε κάποιο νέο το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα είναι μακρά η προσπάθεια αλλά έχουμε υπομονή και μεθοδικότητα για να τα καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω μιας και μου δίνεται η ευκαιρία την Κυβέρνηση. Τον κ. Πρωθυπουργό προσωπικά και τον κ. Υπουργό που με αποτελεσματικότητα, μεθοδικότητα και μεγάλη προσοχή στο ζήτημα αυτό ασχολούνται εδώ και μήνες και τώρα βλέπουμε σιγά-σιγά τα αποτελέσματα αυτά σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Να ευχαριστήσω και τον κ. Αλαφούζο για την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και συνεχίζει να μας δείχνει για να φέρουμε εις πέρας αυτό το project. Και τέλος θέλω να πω ότι δεν έχει κανείς πλέον το δικαίωμα να βάλει εμπόδια στην πραγματοποίηση του ονείρου εκατομμυρίων Παναθηναϊκών. Η επιταγή για Γουδί ακούγεται χρόνια τώρα και πιστεύω ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα".

24MEDIA NETWORK