Βασιλόπουλος: "Να μην χρεωθώ εγώ κωλυσιεργίες ή έλλειψη βούλησης"!

Για τις προθέσεις του σχετικά με το γήπεδο της ΑΕΚ μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο νέος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, θέτοντας θέματα που έχουν να κάνουν με το δάσος, τις θέσεις πάρκινγκ, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, το ύψος του γηπέδου και το νέο ρυθμιστικό νόμο.

Βασιλόπουλος: "Να μην χρεωθώ εγώ κωλυσιεργίες ή έλλειψη βούλησης"!

Ο νέος Δήμαρχος της πόλης επανέλαβε αρκετές φορές ότι θέλει να γίνει το γήπεδο στο φυσικό του χώρο, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ωστόσο θέτει συγκεκριμένα προϋποθέσεις και τονίζει: "Δεν θέλουμε να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος αν παρουσιαστεί έλλειψη βούλησης κάποιων να κάνουν το γήπεδο. Γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστούμε εμείς ως εμπόδιο. Δεν θέλω να χρεωθούμε εμείς οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή αστοχία".

Αναλυτικά η συνέντευξή του Άρη Βασιλόπουλου στον Sentra 103,3:

Για το γήπεδο: " Για να το διευκρινίσω εγώ ως δήμαρχος θέλω το γήπεδο να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Η θέση του είναι εδώ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γίνει εδώ, με το μεγαλύτερο σεβασμό στην πόλη. Επαναλαμβάνω εμείς θέλουμε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι κομμάτι της ψυχής της πόλης μας και θέλουμε να κατασκευαστεί το γήπεδο εκεί που βρισκόταν γιατί έχει λείψει από τους φιλάθλους της ΑΕΚ".

Για το νέο ρυθμιστικό νόμο είπε: " Με το ρυθμιστικό Αττικής-Θεσσαλονίκης διαφωνούμε και το έχουμε δηλώσει στους κατοίκους. Εμείς ζητάμε από τη βουλή, την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΑΕΚ, τους πολιτικούς μηχανικούς του γηπέδου να λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε το γήπεδο να ενταχθεί αρμονικά στον οικοδομικό ιστό της πόλης. Θέλουμε για παράδειγμα να μη φαγωθεί δάσος, όπως, άλλωστε, δεσμευόταν προεκλογικά και ο κ. Γεωργαμλής. Και αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26,5 στρέμματα το γήπεδο αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί ν' αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο.

Επίσης πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να μην υπάρχει χώρος πάρκινγκ μόλις 380 θέσεων. Θεωρώ πως είναι κατανοητό ότι δεν επαρκούν. Να βρεθούν χώροι πλησίον του σημείου που θα γίνει το γήπεδο και τους οποίους θ' αγοράσει η ΑΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ, πιθανότατα υπόγειου".

Για το ύψος του γηπέδου: " Εχω γυρίσει το δήμο και έχω μιλήσει με τον προσφυγικό πληθυσμό. Όλοι με ρωτούσαν πόσο θα είναι το ύψος του γήπεδο. Όπως αντιλαμβάνεστε οι κάτοικοι υφίστανται κάποια όχληση από το γήπεδο. Είναι άλλο να έχει ύψος 14-15 μέτρα και άλλο τριάντα. Εμείς ζητάμε αν γίνεται αυτό να ληφθεί υπόψη και το γήπεδο να κρατήσει ένα χαμηλότερο ύψος, όπως, μάλιστα είχε ειπωθεί από πλευράς ΑΕΚ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο".

Για το αν θα γίνει συζήτηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ και τι περιμένει από τη Βουλή: " Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο δήμος. Οσο γι' αυτά που ζητάμε, θέλουμε μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν υπόψη τα όσα λέμε, καλόπιστα το τονίζω, απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να γίνει με σεβασμό προς την πόλη. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς για να γίνει ένα στολίδι, αλλά και επιθυμούμε πριν φτάσει μια ολόκληρη πόλη προ τετελεσμένου να συζητήσουμε το νέο ρυθμιστικό προτού πάει προς ψήφιση στη βουλή".

Για το αν θα επιδιώξει συνάντηση με τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους της ΑΕΚ: " Θα το εξετάσουμε το ενδεχόμενο. Είμαστε στη διάθεση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εφόσον δεν υπάρχει ΠΑΕ, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος αν παρουσιαστεί έλλειψη βούλησης κάποιων να κάνουν το γήπεδο. Γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστούμε εμείς ως εμπόδιο. Το ξεκαθαρίζω ότι εμείς ως δημοτική παράταξη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε πουθενά δεν σταθήκαμε εμπόδιο.

Θέλουμε οι δύο τρεις επιφυλάξεις μας να τεθούν υπόψη, τις λέμε καλόπιστα. Ζητάμε να ληφθούν υπόψη για να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Και λέω για το θέμα της βούλησης, διότι για να φτιαχτεί το κάθε γήπεδο υπάρχουν πολλά ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση. Δεν θέλω να χρεωθούμε εμείς οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή αστοχία. Το επαναλαμβάνω η ΑΕΚ είναι κομμάτι της πόλης μας, της προσφυγικής πόλης μας και τη θέλουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια".

News 24/7

24MEDIA NETWORK