Έβαλε... μεσάζοντα για να πάρει το 1.3 του Μπεργκ

Στο σενάριο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να δανειστεί χρήματα για να διακανονίσει τα χρέη της και να λάβει άδεια συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα, έρχεται να προστεθεί άλλο ένα: η παρέμβαση τρίτου προσώπου που θα... πληρωθεί αδρά για να έρθουν γρηγορότερα οι δύο ληξιπρόθεσμες δόσεις από την Αλ Αΐν για το καλοκαιρινό deal.

Έβαλε... μεσάζοντα για να πάρει το 1.3 του Μπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μάννα εξ ουρανού; Κάτι παραπάνω έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός, αν αναλογιστεί κανείς την "ασφυκτική", οικονομική κατάσταση στην "πράσινη" ΠΑΕ και το πόσο καθοριστικό για την εγχώρια αδειοδότηση είναι να βρει έως την 16η Απριλίου τα περίπου 4 εκατ. ευρώ που χρειάζονται (3,8 εκατ. για την ακρίβεια). Μόνο έτσι θα φτάσει στο όριο της συμφωνίας με τον τριψήφιο αριθμό πιστωτών, οποίους και αφορούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 31η Δεκεμβρίου του 2017.

Τα πρώτα δείγματα άλλωστε δεν ήταν διόλου ενθαρρυντικά. Απ' τους πρώτους 40 πιστωτές με τους οποίους έχουν επικοινωνήσει την τελευταία εβδομάδα οι "πράσινοι", οι θετικές απαντήσεις ξεπέρασαν με τα βίας τις δέκα. Διότι για να "πειστούν", απαιτούνται καλές προκαταβολές των οφειλομένων.

Τουλάχιστον μέσα σ' όλο αυτό το δύσκολο τοπίο, είναι πολύ πιθανό πλέον να έρθει μια πολύ μεγάλη "ανάσα" απ’ τα χρήματα που οφείλει στο "τριφύλλι" η Αλ Αΐν απ' την καλοκαιρινή μεταγραφή του Μπεργκ. Κι όχι μόνο η περίφημη, "στοιχειωμένη" πλέον δεύτερη δόση της 31ης Ιανουαρίου (725.000€), αλλά ακόμα και η τρίτη (αντίστοιχου ποσού) που επίσης έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη απ' την 31η Μαρτίου.

Οι πληροφορίες απ' το περιβάλλον του Αλαφούζου αναφέρουν πως έως το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας ο Παναθηναϊκός αναμένει περίπου 1,3 εκατ. ευρώ απ' τις δύο δόσεις. Συμπληρώνουν δε πως την τελευταία εβδομάδα, υπήρξε δίαυλος προχωρημένων επαφών μέσω "ενδιάμεσου", ο οποίος -εφόσον προχωρήσει το θέμα και πληρωθούν τα λεφτά απ' τους Άραβες - λαμβάνοντας ως προμήθεια 100.000€. Αυτό τουλάχιστον διαρρέει απ' την πλευρά του μεγαλομετόχου.

Το αν είναι σε απόλυτο βαθμό έτσι τα δεδομένα ή το σύνολο του ποσού προέλθει εντέλει από άλλον επιχειρηματία, ο οποίος θα διευκολύνει ταμειακά τον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο και θα εισπράξει μετά τα λεφτά απ' την Αλ Αΐν, είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Η ουσία πάντως είναι πως φαίνεται ότι οι "πράσινοι" θα έχουν σύντομα διαθέσιμο το εν λόγω ποσό, με το οποίο υπολογίζουν να καταβάλλουν (μεταξύ άλλων) μέσα στον Απρίλιο το 60% του υπολοίπου της δόσης Οκτώβρη προς τους ξένους ποδοσφαιριστές της ομάδας και το 40-50% της δόσης Δεκέμβρη προς όλους. Ίδωμεν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK