Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (VIDEO)

Αν και υπέφερε από την ασφυκτική τακτική της Αλγερίας, το Βέλγιο βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει το 0-1 και να νικήσει με 2-1. Χρυσές αλλαγές οι Φελαϊνί και Μέρτενς.

Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες του αγώνα

Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Σε απόλυτη αιχμαλωσία του Βελγίου εξελίχθηκε το πρώτο μέρος. Φορτωμένοι με το άγχος του φαβορί οι Βέλγοι έκαναν πάρα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις τους κόντρα σε μία Αλγερία που με το 3-5-2 του Βαχίντ Χαλίχοζιτς έκλεισε κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου.

Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα η ομάδα του Βίλμοτς έκανε όλο και όλο ένα σουτ (με τον Βίτσελ) αλλά αυτό δεν ήταν το πιο δυσάρεστο νέο γι' αυτήν. Τα πραγματικά δυσάρεστα (για το Βέλγιο πάντα) ήρθαν τέσσερα λεπτά αργότερα όταν η Αλγερία, στην πρώτη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ, κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φεγκουλί.

Η βέλγικη αντίδραση ουσιαστικά δεν προέκυψε. Με τον άξονα εντελώς μπλοκαρισμένο και τους δημιουργικούς ποδοσφαιριστές να διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κάνει τις περισσότερες λάθος πάσες, έπρεπε να φτάσει το 44ο λεπτό για να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή το Βέλγιο. Ακόμα και τότε όμως, ο Σαντλί σπατάλησε την ευκαιρία.

O Bίλμοτς άρχισε από το 46' τις κινήσεις για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του. Αρχικά μπήκε ο Μέρτενς ο οποίος χάρισε φρεσκάδα και ταχύτητα στη μεσαία γραμμή του Βελγίου κίνηση που απέφερε κάποιους καρπούς. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Αλγερινοί έφτασαν μία ανάσα από το 0-2 (με τον Μεντζανί) αλλά εφόσον στο συγκριμένο σημείο δεν σκόραραν το Βέλγιο έμεινε μέσα στο ματς.

Με την παρουσία του Οριζί και του Φελαϊνί λίγο αργότερα, ο Βίλμοτς τα έπαιξε όλα για όλα. Ο δεύτερος έπαιξε μάλιστα σαν δεύτερος φορ για να εκμεταλλευτεί το ύψος του και μέσα από αυτό το στοιχείο προέκυψε το γκολ της ισοφάρισης με την κεφαλιά του άσου του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 70'.

Το μομέντουμ του αγώνα άλλαξε οριστικά και στο 80' (στη μοναδική φάση που το Βέλγιο βρήκε χώρο στο ανοιχτό γήπεδο από λάθος αντιπάλου) η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Αζάρ έκλεψε και σέρβιρε στον Μέρτενς ο οποίος εκτέλεσε άψογα για το 2-1. Η ρήση του Βίλμοτς έτσι (το 50% των νικητήριων γκολ το βάζουν οι αναπληρωματικοί) δικαιώθηκε. Και με το παραπάνω.

MVP

Ο Μαρουάν Φελαϊνί προερχόταν από μία σεζόν σκέτη απογοήτευση στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον αγώνα δεν ξεκίνησε καν. Προσέφερε όμως τεράστιες υπηρεσίες στην ομάδα του με το γκολ της ισοφάρισης με τη μόλις δεύτερη επαφή του με την μπάλα.

Aδύναμος Κρίκος

H επιθετική λειτουργία του Βελγίου στο πρώτο ημίχρονο. Καμία φαντασία, απόλυτη αιχμαλωσία από την τακτική του αντιπάλου, πολύ άγχος, μόνο μία τελική μέσα από την περιοχή.

Σχόλιο

Πρώτα απ' όλα το Βέλγιο νίκησε τον κακό εαυτό του αλλά και την τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα κάτω από δύσκολες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί από το 0-1. Εκτός αυτού ο Βίλμοτς κέρδισε τον Φελαϊνί, γεγονός πολύ σημαντικό για την εξέλιξη της προσπάθειας της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αλγερία κόπιασε πολύ αλλά δεν είχε plan B.

To vine του αγώνα

Απολαυστικός ο παρακάτω Αλγερινός φίλαθλος που πανηγυρίζει με το δικό του τρόπο το γκολ της ομάδας του.

Το γράφημα του αγώνα

Αποτυπώνουμε την προσφορά του Λουκάκου στο ματς. Το απόλυτο τίποτα δηλαδή.

Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (VIDEO)

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντεβέιρελντ, Κομπανί, Βερτόνγκεν, Ουιτσέλ, Ντε Μπρόινε, Λουκακού (58' Οριζί), Βαν Μπόιτεν, Ντεμπελέ (65' Φελαϊνί), Αζάρ, Τσαντλί (46' Μέρτενς).

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μπολί, Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Χαλισέ, Φεγκουλί, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπενταλέμπ, Σουντανί (66' Σλιμανί), Ταϊντέρ, Μαχρέζ (71' Λασέν), Μοστεφά.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK